Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Női viselet.
Advertisements

Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
GfK Custom ResearchTalpra, magyar! Bacher János2010/03/03 Talpra, magyar! Számokban a sport fogyasztásról Bacher János GfK Hungária.
A sportszocializáció.
Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Kapcsolattartás a szülői házzal
A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Vesetranszplantált gyermekek és a sport
10. Erőszak a családban, válás
Konfliktusok fogalma, okai, kezelése
Demokratikus iskola mozgalom International Democratic Education Conference (IDEC) 1993 European Democratic Education Community EUDEC 2008
Hogyan élik meg a betegek a többszörös transzplantációt?
Életünk lenyomata gyermekeink lelkén
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Életünk lenyomata gyermekeink lelkén
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
A cigányság integrációja Magyarországon
Szociális tanulás formái
Család Családi kapcsolatok jelentősége a gyermek életében
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
A család szerepe, jellemzői
HÁZASSÁGI KONFLIKTUSOK ÉS KEZELÉSÜK Bodor Enikő, szociális munkás Bölön, 2007 december 2.
Egy non-profit egészségügyi alapítvány PR-tevékenysége Száraz Éjszakák – Derűs Nappalok Alapítvány Sarlós Gábor PeppeR 21 PR Ügynökség.
Kommunikáció beteg gyermekekkel
Élsportoló fiatalok vizsgálata szociológiai kontextusban
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Fogd A Kezem Alapítvány
IV. kerületi v édőnők munkamegbeszélése május 26. Budapest Toma Andrea OGYEI.
ÁRVÁK A szülőktől kapott „uticsomag” tartalma: A biztonság érzése
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
A pszichológia tárgya mentális folyamatok viselkedés.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Resztoratív módszerek az iskolában
Intézményvezetők válaszai a tanulmány kérdéseire.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
A Magyar Atlétikai Szövetség és a Gyulai István és Zsivotzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért Kuratóriuma első alkalommal rendezte meg a Hozd mozgásba.
Kaposvári Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskola
Európai Scleroderma Nap június 29. Hogyan lehet együtt élni a sclerodermával? Mottó: Nem vagyok beteg, csak sclerodermával élek!
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Fábiánkovits Márk o Édesapám szülei horvát származásúak, én Magyarországon születtem Sopronban. o Édesapám Horvátországban született egy kis városban,
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Jó szülő vagyok? Foglalkozások fogyatékkal élőket gondozó szülőkkel
Speciális gyermekvédelem
Mit gondol, okoz-e jelentős hatáscsökkenést, ha kimarad néha a gyógyszer bevétele? (százalékos megoszlás)
Edzéselméleti témák Kiválasztás
A többségi-kisebbségi viszonyok hatása a roma tanulók iskolai teljesítményére Kende Ágnes MTA TK Gyerekszegénység Elleni Program
A kamaszok és mi Dr. Gyenge Eszter. Történeti szempontok Archaikus társadalmak Felnőttéválás beavatási rítusok: Átmenet a gyermeki – profán- világból.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Előadó: Szalamanov Zsuzsa
CancerCare Modell a rákos páciensek és családjaik megsegítésére
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
AGYHALÁLRÓL, SZERVADOMÁNYOZÁSRÓL ÉS SZERVÁTÜLTETÉSRŐL
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Félre a dobozokkal! Király Zsolt
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!
AGYHALÁLRÓL, SZERVADOMÁNYOZÁSRÓL ÉS SZERVÁTÜLTETÉSRŐL
A krónikus beteg hányattatásai
AGYHALÁLRÓL, SZERVADOMÁNYOZÁSRÓL ÉS SZERVÁTÜLTETÉSRŐL
Előadás másolata:

Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke 10+1 év & érv a szervátültetett gyerekek és családjuk rehabilitációjáért Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert én tudom - A történetem: 20 éve vagyok transzplantált, 50 éves korom után lettem sportoló. Bizonytalanság: a transzplantáció után mi következik? Mit szabad? Mi veszélyes? A közösség ereje: válaszok, és fél szavakból is értjük egymást! A sportban elért siker önbecsülést ad. 1. …mert ÉN tudom – mivel 20 éve transzplantált vagyok -, hogy mit jelent transzplantáció után a teljes bizonytalanság érzete, nem tudod, mit szabad, mit nem, mi veszélyes, mi veszélytelen…és ebben az állapotban bekerülni egy közösségbe, akik már évek óta szervátültetettek, tudják a választ számtalan kérdésemre, és érzem, hogy olyan emberek között vagy, akiknek nem kell magyarázkodnom, félszavakból is értjük egymást. Megtapasztaltam 50 évesen, hogy mit jelent a sportban elért siker; önbecsülést és másokelismerését.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1

…mert a szervátültetett gyerekek önképe javul - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a szervátültetett gyerekek önképe javul - Önértékelésük, önbecsülésük helyére kerül Ehhez segítséget nyújt: a sport (sportpedagógusok, edzők), a gyógypedagógus, a pszichológus, a gyógytornász 2. …mert a szervátültetett gyerekek önképe javul, önértékelésük, önbecsülésük helyére kerül – ehhez segítséget nyújt a sport (sportpedagógusok, edzők), a gyógypedagógus, a pszichológus, a gyógytornász

…ezáltal sikeresen integrálódnak az egészségesek közösségébe 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …ezáltal sikeresen integrálódnak az egészségesek közösségébe óvodába, iskolába, munkahelyükön. 3./ …mert ezáltal sikeresen integrálódnak az egészségesek közösségébe – óvodába, iskolába, munkahelyükön.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a szülők feszültsége, félelme oldódik, enyhül lassan megszűnik a túlféltés 4./ …mert a szülők feszültsége, félelme oldódik, enyhül, és lassan megszűnik a túlféltés.

…mert a házaspárok egymás közti kapcsolata javul - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a házaspárok egymás közti kapcsolata javul - Családi kör : családterapeuta által vezetett program 5./ …mert a házaspárok egymás közti kapcsolata javul – köszönhetően a családterapeuta által vezetett Családi kör programnak.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert mindezek megteremtik a lehetőségét annak, hogy mindkét szülő ismét munkát tudjon vállalni, ez pedig jelentősen javíthatja a családok anyagi helyzetét, és ezáltal csökken a családon belüli feszültség is. 6./ …mert midezek megteremtik a lehetőségét annak, hogy mindkét szülő ismét munkát tudjon vállalni, ez pedig jelentősen javíthatja a családok anyagi helyzetét, és ezáltal csökken a családon belüli feszültség is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert javul a beteg–orvos, illetve szülő–orvos közti kapcsolat, bizalom, mivel a kezelőorvosok rendszeres résztvevői programjainknak 7. …mert javul a beteg – orvos, illetve szülő – orvos közti kapcsolat, bizalom, mivel a kezelőorvosok rendszeres résztvevői programjainknak

…mert enyhül az egészséges testvér elhanyagoltság-érzése, 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert enyhül az egészséges testvér elhanyagoltság-érzése, mivel ő is ugyanúgy részese minden programunknak. Semmiben nem teszünk különbséget a szervátültetett gyerekek és az egészségesek között, se pro, se kontra. 8./ …mert javul az egészséges testvér „elhanyagolt vagyok” érzése, mivel ő is ugyanúgy részese minden programunknak, és semmiben nem teszünk különbséget a szervátültetettgyerekek és az egészségesek között, se pro, se kontra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a rendszeresen közösségünkbe járó gyerekek /fiatalok között az elmúlt 11 évben egyszer sem fordult elő, hogy valaki ne szedte volna pontosan a gyógyszerét. 9./ …mert a rendszeresen közösségünkbe járó gyerekek/fiatalok között az elmúlt 11 évben egyszer sem fordult elő, hogy valaki ne szedte volna pontosan a gyógyszerét.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert az újonnan érkezők számára kiváló példák azok a szinte (vagy már egészen) felnőtt fiatalok, akik már 18-20 éve élnek az új májukkal, veséjükkel, és tanulnak, dolgoznak, sportolnak. 10./ …mert az újonnan érkezők számára kiváló példák azok a szinte (vagy már egészen) felnőtt fiatalok, akik már 18-20 éve élnek az új májukkal, veséjükkel, és tanulnak, dolgoznak, sportolnak.

…mert ez a munka ad nekem életcélt… 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert ez a munka ad nekem életcélt… Köszönöm a figyelmet! +1./ …mert ez a munka ad nekem életcélt, hogy legyen miért reggel felkelnem, ez biztosítja számomra, hogy 20 évvel a transzplantáció után, közel 70 évesen frissnek, fiatalnak, egészségesnek érezzem magam!