A Színező Munkacsoport az Aktív Európai Fiatalokért Egyesület szervezésében valósul meg.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Csuhaj Andrea Programvezető
Advertisements

Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Előadó: dr. Lengyel László Magyar Nemzeti Tanács Felsőoktatási ügyekkel megbízott Tanácsos.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) /1-2. „Iskolai tehetséggondozás” című pályázatról Kecskemét, augusztusPapp Attila.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Tehetségpont létrehozása
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
Gábor Dénes Tehetségpont
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
EMLA Környezeti Mangement és Jog Egyesület, BME Management Szakkollégium Támogatók: Phare Access 2003 micro alap Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
A gyakorlatvezető mentor
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Kompetencia alapú oktatás Lengyeltóti TÁMOP – 08/
BEMUTATKOZÓ. A SZAKKOLLÉGIUMRÓL A KommON 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
A beiskolázás előkészítése
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
EGY ORSZÁGOS CIVIL SZERVEZET BEKAPCSOLÓDÁSA A KÖZMŰVELŐDÉSBE.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
AGRÁRINNOVÁCIÓS MŰHELY A RÓNA – JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ÉAOP
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
EGY PÁLYÁZAT HÁZIGAZDÁJA KÖSZÖNTŐ ÉS ÉRTÉKELŐ. Szakmai területek: Képzések,pályázatokÉrtékmegőrzés Közösségsegítő Ifjúsági közművelődés Civil szervezetek.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Dávid Mária Online nemzetközi kurzusok a korszerű tanárképzésért Social Network in Teacher Education - Közösségi hálózatok a tanárképzésben Szakmódszertanos.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Idősek az idősekért Győrben
INNOVÁCIÓ A MŰVÉSZETOKTATÁSBAN
Rettegi Attila február 14.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Tervezési folyamat.
Generációváltás az óvodában?
Szegedi Tudományegyetem
PhD online közösségi oldal Dr
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
3. osztályban.
Urbánné Malomsoki Mónika
Mobilsuli program a Mobkom X Egyesülettel
Előadás másolata:

A Színező Munkacsoport az Aktív Európai Fiatalokért Egyesület szervezésében valósul meg.

Probléma felvetés - Motiváció Pályakezdők motiváltsága. Óvodai intézmények humánerőforrást illető elvárásai, igényei. A következő generáció fogadása és hatékony integrálása. Mentorálási feladatok. Pályakezdők, fiatal szakemberek elvárásai, igényei.

Célunk - feladataink Pályakezdők és az őket segítők támogatása. Az érdeklődők számára egy közösség létrehozása. Közös problémafelvetés. Eredményes megoldások keresése. Valósuljon meg a tapasztalatcsere. Iránymutatás a pályakezdőknek oly módon, hogy számukra továbbra is cél maradjon a szakmához való becsatlakozás.

megvalósítás Egy év leforgása alatt 6 találkozó lebonyolítása. Felmerült kérdések, igények alapján szakmai előadók meghívása, kerekasztal beszélgetések. Iskolai kitelepülések (szakgimnáziumi és felsőoktatási intézmény), motivált diákok, hallgatók felkutatása. Online felület létrehozása a kommunikáció elősegítése.

megvalósítás A munkacsoport első éve egy pilot program, mely tanulságai alapján szeretnénk felmérni az óvodapedagógusok igényeit, és a későbbiek során a támogató kezdeményezéseinket ennek megfelelően szervezni.

Eredményeink Sikeresen felvettük a kapcsolatot A berettyóújfalui Bessenyei György Szakgimnáziummal, A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karával.

Eredményeink Munkacsoportunk megalakulásáról tájékoztattuk a DMJV Polgármesteri Hivatala Intézményfelügyeleti Osztály vezetőjét, Dr. Marosi-Rácz Julianna osztályvezető asszonyt, aki egyetértéséről biztosította programunkat.

Eredményeink számokban 1 3 45 Közel 200 Megvalósult bemutatkozás a debreceni Szabadság-telepi Óvodában Pályázat beadása Nevelési-oktatási intézmény tájékoztatása Szakmai cikk meg-jelentetése az Óvodai Nevelés című folyóiratban Követő a közösségi oldalunkon Találkozó meg-rendezése 2017.05.15.