10. rész :Táplálékunk összetevői

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Táplálkozási alapfogalmak
Alap Termékek.
Aktív, egészséges életmód
Bioélelmiszerek Készítette:Győri Dorina Felkészítő tanár: Mécsei Dániel Iskola: Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai szakközépiskola, Dorog.
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Általános táplálkozás
Egészséges táplálkozás
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Gyermekkori sajátosságok
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Napocska Napköziotthon
Flavon max termékcsalád
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
LifePak Anti-Aging előadó: Carsten R. Smidt, Ph.D., FACN
TAPASZTALATAIM A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRÓL MŰVELTSÉGTERÜLET SZOCIÁLIS ÉLETVITEL ÉS ÉLETMÓD KÉSZÍTETTE: VARGA GABRIELLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Az élelmiszereket felépítő anyagok
A szilvafa.
A helyes táplálkozás.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Egészséges Táplálkozás
Multivitamin és ásványi anyagok EGÉSZSÉG AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Mindannyian szeretnénk egészségesek lenni, és ezt kívánjuk családtagjainknak is. Az új, a szervezet.
Oktatás kiemelkedő fontossága
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Táplálékok , tápanyagok
Táplálkozási ismeretek II.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A táplálkozás és az egészség összefüggései
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Aktív, egészséges életmód
Testi - lelki egyensúly
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Egészségkultúra 9. évfolyam
Tegyünk az elhízás ellen!
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
Klikk a folytatáshoz!. Az elmúlt évek során a cukorbetegség diétájának fogalma átértékelődött. A hangsúlyeltolódás lényege elsősorban az, hogy a II. típusú.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
A TÁPLÁLKOZÁS HATÁSAI SZERVEZETÜNKRE
Az éhezés.
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Spirulina, a mindennapi multivitamin Előadó: Farkas Barna Sándor.
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
egészség - mozgás - zene
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

10. rész :Táplálékunk összetevői Szív az életért 10. rész :Táplálékunk összetevői Klikk a folytatáshoz

Táplálkozásunk egészséges vagy egészségtelen volta elsősorban azon múlik, mit, milyen tápanyagokat és milyen arányban veszünk magunkhoz nap nap után. Könnyen előfordulhat, hogy míg az egyik tápanyagból túl sokat fogyasztunk, a másikból hiányt szenvedünk.

Nincs olyan étel, amely önmagában tartalmazná az egészséges táplálkozáshoz szükséges összetevőket a szükséges mennyiségben. Például a narancs tartalmaz C vitamint, de nem tartalmaz B12 vitamint; ellenben a sajtok sok B12 vitamint tartalmaznak, de nem tartalmaznak C vitamint.

Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket.

A helyes étrend kialakításának szemléltetésére egy amerikai kiadvány az „Élelmiszer piramist” alkalmazza:

A piramis jól szemlélteti, hogy az egészséges étrend alapját a gabonafélék és a zöldségfélék, gyümölcsök képezik.

Melyek ételeink alapvető alkotó elemei? A legegészségesebb, ha étrendünket úgy állítjuk össze, hogy a piramis alján és közepén található mind az 5 csoportból válogatunk ételeket napi étkezéseink során. Így biztosítható csak, hogy minden alapvető tápanyagot megkapjon a szervezetünk. Melyek ételeink alapvető alkotó elemei?

6. Létfontosságú ásványi anyagok

Megfelelő arány és megfelelő mennyiség! FONTOS: Megfelelő arány és megfelelő mennyiség!