Az új rendelő és a projekt előnyei az orvos szemével

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
Advertisements

Önkormányzati információs rendszer
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Korszerű beteghívó- és multimédiás rendszer a Margit Kórházban
L AKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ L AKÁSSZÖVETKEZET. A SZÖVETKEZET BEMUTATÁS.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Hogyan segítheti a telematika az egészségügy fejlesztését? Dr. Csurgó B. Mária SOTE Családorvosi Tanszék Egészségügyi információs rendszerek, távegészségügyi.
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
Gondolat, ötlet és megvalósulás
Analógiák Egészségügyi vezetői konferencia Előadó: Bari András cégvezető.
Alcím mintájának szerkesztése. a városi kutyatartás ne legyen problémaforrás! 1. városi környezet megújítása 2. civil összefogás, közösségépítés 3. önfenntartás,
Egy vonzóbb város: Biharkeresztes
Marketing az egészségügyben Dr. Szalkai Iván E-consult 2000 Rt.
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai.
A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg BÁCSKIR TIOP / LAKITELEK Könyvtári.
Járóbetegellátás november. Kiosztott ill. kitöltött kérdőívek aránya.
Pest Megyei Orvosnapok 2006 Hogyan lássam el a beteget? Járó-, vagy fekvőbetegként? Dr. Domján Gyula.
A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
RENDSZER ELŐTT RENDSZER UTÁN
Az esetmenedzser munkája és szerepe az egynapos sebészet ellátásban
GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY A Gödöllői Királyi Kastély, komplex, környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő.
IV. kerületi v édőnők munkamegbeszélése május 26. Budapest Toma Andrea OGYEI.
Területi gyermekellátás szakfőorvosi beszámolója és aktuális kérdései Csecsemő- és gyermekgyógyász Szakfőorvosok Országos Értekezlete Budapest november.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása TÁMOP A projekt.
A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS RENDSZERÉNEK KIALAKITÁSA DR. RÁCZ JENŐ BUDAPEST 2OO4. ÁPRILIS O1.
Kormányszóvivői tájékoztató Hajléktalan-ellátás Felkészülés a télre.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
PROTOKOLLTERVEZET családok átmeneti otthonai részére
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Engel László fejlesztési igazgató
Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén
“ A SÜRGŐSSÉGI HELYZETEK SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJAINAK FELSZERELÉSE A RENDSZER CSELEKVŐKÉPESSÉGÉNEK, VALAMINT EGY MINŐSÉGI ELSŐSEGÉLY ÉS SÜRGŐSSÉGI ORVOSI.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése, veszélyhelyzetek felismerése Előadó: Botlik Tibor A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése,
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
Fogászati ellátás november Kiosztott ill. kitöltött kérdőívek aránya.
A projekt általános szakmai célkitűzései
Adómentes juttatási elemek: egészségbiztosítás
A sürgősségi osztály indításával és működtetésével nyert tapasztalataink. CSMEK Hódmezővásárhely - Makó Dr. Lóczi Gerda.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013.
A betegellátás keretei és rendszere
Magyarország egészségügyi ellátórendszere
A HÁZIORVOSLÁSRÓL DIÓHÉJBAN dr. Selmeczi Kamill FAKOOSZ.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar Kórházszövetség XXVII.
Ó V Á R Y C S A B A Határtalan idegtudomány? Kórházszövetség XXVII. Kongresszusa Debrecen
Dr. Hőnyi Péter mb. osztályvezető Országos Mentőszolgálat
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése TOP Nyíregyháza, január 08. Kissné Puskás Katalin.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Az ápoló tanulók/ hallgatók gyakorlati oktatásának tapasztalatai
Háziorvosi rendelő fejlesztése Ásotthalmon
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
 Kórházi BLS CPR 30:2  : ___________ A CPR-tím megérkezésével
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
A Csurgói Egészségügyi Centrum első éve a betegellátásban
Összeesett / Rosszul lévő beteg A Magyar Resuscitatiós Társaság
Az Európai Újraélesztési Társaság
Ferencsik Mária, Zöllei Magdolna SZTE ÁOK I sz. Belgyógyászati klinika
Előadás másolata:

Az új rendelő és a projekt előnyei az orvos szemével Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó rendelőintézetek kialakítása Bácsalmáson DAOP-4.1.1/A-09-2010-0034 Előadó: Dr. Kőhidi Csaba - háziorvos A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2. Hatékonyabb munkaszervezés 1. Új eszközök 2. Hatékonyabb munkaszervezés 3. Nagyobb kényelem a betegeknek, dolgozónak A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

1. Új eszközök - részben az elavult, közel használhatatlan meglévők lecserélése - olyan új eszközök, amelyek a sürgősségi betegellátás színvonalát emelik (Bajáról a rohammentő ideális esetben 36 perc alatt érkezik ki, hacsak nem másik esetnél van….) - a két praxis egyidejű működése lehetővé válik általuk A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

EKG: 2 db- praxisonként külön Betegágy mellé házhoz kivihető Felvételek számítógépen rögzíthetőek A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Defibrillátor 1 Félautomata A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Defibrillátor 2 Manuális Pacemaker Alkalmas gyerek ellátásra is A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Érdoppler 4 Mhz- mélyebben fekvő erek vizsgálatához 8 Mhz- felszinközeli erek vizsgálatához A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Oxigénpalackok 2l- kicsi a betegágy mellé kivihető 10 l- nagy a rendelőbe Sürgősségi ellátáshoz A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hőlégsterilizátor A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Fóliahegesztő Eszközsterilizáláshoz A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Germicid lámpa Légtér és felületek csíraszámcsökkentésére A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Infúziós állvány Vizsgáló lámpa A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2. Hatékonyabb munkaszervezés A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tervezett rendelési idő A két praxis párhuzamosan dolgozik. 8-9 óra között cukorbeteg gondozás 9-12 óra között rendelés 12-13 óra között antikoaguláns terápián lévők gondozása Heti 1 nap délutáni rendelés a munkába járók gondozására. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Sorszámosztó-betegirányító rendszer Beszerzésére a lakosság részéről igény volt Segítségével a helyiségek funkcioja dinamikusan változhat, bármelyik helyiség bármely funkciót elláthat. (Helyettesités pl) A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

4 helyiség áll rendelkezésre a párhuzamos betegellátásra: 2 orvosi rendelő 2 nővérgondozó (Rosszullétes beteg fektetése és mentőre várakozás ellátása után nem akasztja meg a rendelést) A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

3.Nagyobb kényelem A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kényelem a betegeknek: 39 ülőhely a váróteremben Parkoló a rendelő udvarában Sorszámosztós betegirányító/hívó rendszer A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kényelem a személyzetnek: A párhuzamos munkavégzés lehetővé teszi az állandó túlóra nélküli nappali, nem éjszakába nyúló munkát Rendelkezésre áll személyzeti tusoló/öltöző és teakonyha Tágas és természetes fénnyel megvilágitott rendelő és nővérgondozó helyiségek A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Összefoglalás: 1. Új eszközök révén magasabb szintű betegellátásra nyilik lehetőség 2. Új rendelő hatékonyabb munkaszervezést tesz lehetővé, ezáltal gyorsul a betegállátás 3. Nagyobb kényelem a betegnek és a dolgozónak is A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kérdés? A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Köszönjük Bácsalmás Városának és a projekt megvalósításában résztvevőknek áldozatos munkájukat! A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.