Testnevelés és Sporttudományi Intézet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Advertisements

Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VI. alprogram: Karrierszolgáltatások.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP412/C Egyetemi oktatók felkészítése az e-tananyagok fejlesztésére, a blended learning megoldások alkalmazására 1 Egyetemi oktatók felkészítése.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Vélemények az Egészségügyi Szociális Munka mesterképzésről
A projekt fejlesztési oldala A projekt fő elemei Fejlesztések Paletta TÁMOP A/1-11/ Csallner András Erik.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
MESF Dr. Baráth Etele és Parti Zoltán/Magyar Kajak-kenu Szövetség.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Az egyetemi sport lehetőségei a sportvezetők szemszögéből. Az egyetemi testnevelés feladatai, lehetőségei és fejlesztése. Lehetséges modellek Dr. Balogh.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
Dr. Illésné Dr. Kovács Mária Borbás Emese
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
Andragógia Kraiciné Dr. Szokoly Mária (2004): Felnőttképzési módszertár. Új Mandátum Könyvkiadó, Budapest Összeállította: Marton Eszter.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Dr. Németh Gábor egyetemi docens Faipari mérnöki alapszak duális képzésének szakfelelőse Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon.
Sport és szervezetei január 18.. Személyes tapasztalatok: 3 év tanítási gyakorlat modul rendszerben Oktatás fókuszába, a gyakorlati megvalósíthatóságot.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
KÉPZÉS- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS ALPROGRAM TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált,
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
SPORTÉLETTAN ALPROJEKT BIOMEDICINÁLIS TANANYAGFEJLESZTÉS TÁMOP E-13/1/KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
TÁMOP E-15/1/Konv Új generációs sporttudományi képzés és tartalomfejlesztés, hazai és nemzetközi hálózatfejlesztés és társadalmasítása.
Budapesti Corvinus Egyetem Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva TÁMOP B.2-13/ Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
A pályázat keretében megvalósult Képzések képzői tapasztalatai
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Pedagógusképzők képzése a tananyagfejlesztésről
AP1 - SPORTTUDOMÁNYI KÉPZÉS ÉS TARTALOMFEJLESZTÉS
Képzésfejlesztés alprogram Dr. Győri Ferenc
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Tananyagok Digitalizálása alprogram eredményeinek bemutatása
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
SPORT – INNOVÁCIÓ - Pályázat
Szegedi Tudományegyetem
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió.
tananyagfejlesztés TÁMOP E-13/1/KONV
OKJ SPORTOKTATÓ KÉPZÉS
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK Varga Attila Testnevelési Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD II. évfolyam Témavezető: Dr.Kokovay Ágnes
Előadás másolata:

Testnevelés és Sporttudományi Intézet TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” A rekreációS szemlélet szerepe a tanári és az instruktori továbbképzés tananyagtartalmában Sport – tudomány formális (szimb.tart.) funkcionális (cél-eszköz) Sporthoz kapcsolódó innovációs igény - romló egészségi állapot szemben áll a sporttudomány Balogh t.úr által említett hihetetlen technikai fejlődésével – Kérdés? hol születik meg az igény? Az iskolában : Mindennapos testnevelés sport egyesületekben, versenysport ---- nyitás a rekreációs sport felé ---- Itt kanyarodunk vissza az innovációhoz: A mozgás növeli a KREARTIVITÁST ------ Flow Kiss Gábor SZTE JGYPK Testnevelés és Sporttudományi Intézet

Worksopok, - a csoportmunka jelentősége a feladatmegoldás sikerében TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 Tartalom: Worksopok, - a csoportmunka jelentősége a feladatmegoldás sikerében A pályázatban vállalt munka tagolása A tapasztalatok összegzése Az írásos anyagot – hálótervek, tananyag tartalom kidolgozása, a számonkérés módja és tartalma Az instruktori és a tanári továbbképzés gyakorlati tapasztalata

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A csoportokon belül már a szakmai egyeztetések folytak, mely alapján mindenki a saját szakmaterületére koncentrálhatott. Nagyon hasznosnak találtam ezt a munkamódszert, egyrészt a rekreáció és turizmus fogalmi elképzelések egy irányba terelése, illetve a kapcsolatuk tisztázása miatt. Ezzel tudtunk hasonló szemlélettel nekiindulni a kiosztott-, felvállalt feladatok kidolgozásához.

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A tanári továbbképzések tananyag tartalmi és módszertani kidolgozása – Worksopok A munka során nagyszerűen kidolgozott hálóterv, majd tantárgyleírások készültek. Az elkészült anyag a jelenlegi normál nappali képzés folyamatában is jól használható ismeretekkel adnak.

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A képzésfejlesztés és a tananyagfejletes faladat csoportjai nagyszerűen egymásra épültek. Az első szakaszban az instruktorok anyagával készültünk el, mely munka tapasztalatait jól tudtuk alkalmazni a második, – a tanári továbbképzési anyag elkészítésében.

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A „testnevelő asszisztens” továbbképzésben vállalt kurzusaim és az együttműködésben résztvevő kollégák 2.6. Rekreációs mozgások II. (outdoor tevékenységek: természetjárás, túrázás; extrém sportok; gördülő és kerekes sportok; ütős sportjátékok) 5 10 Kiss Gábor, Győri Ferenc, Domokos Mihály, Dorka Péter, Szilágyi Nóra, Szablics Péter 2.7. Szervezési és vezetési ismeretek 2 6 Szilágyi Nóra, Kiss Gábor

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A testnevelő tanári továbbképzésben vállalt kurzusom: Sport- és egészségturizmus, wellness, melyen belül a rekreáció és a turizmus alapvető fogalmi rendszerét és rekreációhoz kapcsolódó szervezési feladatokat tekintettük át, gyakoroltuk. 1.4. Rekreációs sportesemények szervezésének és lebonyolításának elmélete. 1 előadás Kiss Gábor 1.5. Rekreációs sportesemények rendezésének gyakorlati feladatai. 4 gyakorlat

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A tapasztalatok összegzése I. A. Az írásos anyagot – hálótervek, tananyag tartalom kidolgozása, a számonkérés módja és tartalma vonatkozásában elsőként a csoporton belüli megbeszéléseken javítottuk, hangoltuk, majd a tananyagok bírálói vélemények alapján készültek el végleges formában, ezt követően kerültek digitalizálásra.

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A tapasztalatok összegzése II: B. Az instruktori és a tanári továbbképzés gyakorlati tapasztalata: Minden meghirdetett képzésünk sikeresnek mondható, de ezen belül is a tanári továbbképzési tematika nyerte el leginkább a jelentkezett kollégák tetszését. A képzést követő beszélgetések Alapján elmondható, hogy nagy az igény az ilyen típusú , új képzési formákra és tartalmakra.

A tapasztalatok összegzése III. TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A tapasztalatok összegzése III. Összegző véleményem az, hogy nem csupán a képzésben részt vett, továbbképzett kollégának volt nagyon hasznos az a pályázat, hanem nekünk is, hiszen az feladathoz kapcsolódóan az új ismeretek felkutatása és a feldolgozása számunkra is megújulást jelentett.

KÖSZÖNÖM A megtisztelő FIGYELMET! Szakmai szempontból nagy jelentőséggel bír, hogy az SZTE-JGYPK képzési kínálata az egész Dél-Alföldi Régió pedagógus és sportszakember társadalma számára a társadalmi és gazdasági igényekhez adaptált képzéseket nyújthat. A továbbképzés kimenete nagymértékben hozzájárul a mindennapos testnevelés feladatainak ellátásához, professzionális és a szabadidősport zavartalan működéséhez, a sportélet fejlődéséhez és a sporttevékenységek társadalmi háttérfeltételeinek kialakulásához.