Mester(ség) Mócsánné NagyÁgnes innovátor mesterpedagógus

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
Advertisements

„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Tehetségpont létrehozása
A szaktanácsadás támogató szerepe
XXI. századi közoktatás a TÁMOP projekt bemutatása
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Dokumentációs rendszer
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kaposi József főigazgató A pedagógiai szakmai szolgáltatás új rendszerének.
A referencia intézmények szerepe a TÁMOP intézmények tanulószervezetté válásának folyamatában Csizmazia Sándorné szakmai vezető Harkány, nov.13.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Az IKT-eszközök alkalmazásának és fejlesztésének pedagógiai támogatottsága évfolyam OKI-kutatás-fejlesztési projekt.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
A gyakorlatvezető mentor
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az e-portfólió használati köre
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
Német nyelvtanárok a pedagógiai minősítés küszöbén;
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Mit tehet egy önfejlesztő iskola az idegennyelv- pedagógiai paradigmaváltás érdekében? XII. Önfejlesztő Konferencia „Magyar közoktatás az alapfoktól az.
A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában   „Az első lépések”

TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadás támogató szerepe Dr. Szabó Mária Budapest február 27.
A szaktanácsadó segítő szerepe
„Bölcs ember nem csak gondolkodik a cselekvésről, hanem cselekszik is
A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény Ráczné Kocsis Krisztina szakmai vezető.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Pedagógusminősítés, tanfelügyelet
Fókuszcsoportos interjú
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A Mesterpedagógus és Kutatótanár Pilotprogram a pedagógus életpályamodell két legmagasabb fokozatának kidolgozására irányuló fejlesztések bemutatása Marosi.
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
TÉMASZIGET Kutatótanárok, vezető-,támogató- és innovatív mesterpedagógusok Mit kutat a kutatótanár? Kik az ezermesterek? Brassói Sándor, Marosi Katalin.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Barcsák Marianna - KPSZTI
Marosi Katalin Oktatási Hivatal
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
INNOVÁCIÓ A MŰVÉSZETOKTATÁSBAN
Tét - TANULÓI ÉLETÚT TÁMOGATÁSA AZ ÓVODÁTÓL A FELSŐOKTATÁSIG a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében Hujber Tamásné kovács Gabriella Kaposvári Klebelsberg.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018. tanév során Szabó Róza főosztályvezető Oktatási Hivatal.
főosztályvezető-helyettes
tananyagfejlesztés TÁMOP E-13/1/KONV
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
A Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI komplex tehetségfejlesztő munkája Készítette: Moskovics Marianna --- tehetséggondozó.
Előadás másolata:

Mester(ség) Mócsánné NagyÁgnes innovátor mesterpedagógus Jókai Mór Református Általános Iskola Nyíregyháza Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola

Mesternek lenni Honnan? Miért? Hogyan? A Program A végrehajtás (akadályok és hasznosulás)

Honnan?

Miért? Három évtizedes pedagógiai tapasztalat Támogató szakmai közösségek A változtatás kényszere Megkérdezték a véleményemet (pályám során először!)

Hogyan? „A pedagógusminősítési rendszer kiegészítése, kipróbálása és korrigálása” TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 A beválogatás Útmutató véleményezése – titoktartási nyilatkozat Mesterportfólió készítése Egyeztetések az tantestületben

Hogyan????? Bemutató portfólió (az ÚT)

ArGe Nord Explorations in Music 1. Külső tudásmegosztás ArGe Nord Explorations in Music Nemzetközi kurzus európai felsőoktatási intézmények részvételével – az ének-zene módszertani innováció érdekében

2. Innováció és tudásmegosztás Jó gyakorlat: Az osztály réme Ifjúsági regényből készült színdarab a dramatikus rögtönzés eszközeivel

3. Innováció Tehetségfejlesztő program: Az improvizáció fejlesztése

4. Kutatás és innováció A dráma a rendszerszemléletű személyiségfejlesztés szolgálatában

5. Külső tudásmegosztás I. Országos tehetségnap Mester és Tanítványa pályázat 2010. Oktatásért Konferencia

A mester legyen… Elvárások a mesterpedagógus tevékenységgel szemben Magas szintű szakmai tudás Személyes példamutatás az iskolai munkában (nevelés-oktatás prioritása!) A szakmai közösség támogatását tekintse szolgálatnak Fejlesztő tevékenységét a szakmai igényekre való tekintettel szervezze meg Tevékenységét jellemezze az adaptivitás Folyamatos kommunikációra törekedjen a teljes szakmai közösséggel Rendelkezzen a köznevelési rendszer megújításával kapcsolatos naprakész információkkal Segítse az intézményvezetés munkáját szakmai ismereteivel, tapasztalataival Munkatársak támogatása / mentorálás …

A mesterprogram általános céljai: A Program A mesterprogram általános céljai: A professzionális szakmaiság erősítése, támogatása Tudásmegosztás erősítése Tehetséggondozás, tehetségfejlesztés A társak támogatása a pedagógus minősítési folyamat során

Tervezett tevékenységek: Saját honlap létrehozása, működtetése (tudásmegosztás) Kiadvány szerkesztése, publikáció (tudásmegosztás, kutatás, innováció) Az intézmény pedagógiai programjának kiegészítése tehetségfejlesztő programmal (innováció) Intézményvezetés munkájának segítése (tudásmegosztás, innováció) Alternatív pedagógiai eljárások a köznevelésben: a készségfejlesztés játékos gyakorlatai az ének-zene órákon - módszertani bemutató foglalkozás és műhelymunka (szakmai fejlődés, innováció, tudásmegosztás) Pszichológiai vizsgálati eljárások felmutatása és beágyazása a pedagógiai munkába - műhelymunka, kollégák támogatása az eszközök használatában (innováció, tudásmegosztás, kutatás) Drámapedagógia használata a személyiségfejlesztésben – külső tudásmegosztás a Vásárhelyi László Művészeti Iskola referenciaintézményi rendezvényén (külső tudásmegosztás) Tehetségazonosítás (innováció, kutatás) Kollégák támogatása portfóliójuk elkészítésében (tudásmegosztás)

Akadályok és hasznosulás Időhiány Új megbízatás, feladatok Változások az intézmény működésében Változások a köznevelési rendszerben

Csak a beágyazott innováció lehet hatékony! A legerősebb hatás: az egyeztetés. Beindult : a belső tudásmegosztás tehetségfejlesztés szemléletváltás ?!

VLAMI

 "És amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek." (2. Timóteus 2:2)