Egészségtudatos gasztronómia Ételallergiák és új táplálkozási szokások Helyettesítő alapanyagok bevezetése az éttermi kínálatba
Ételallergiák és új táplálkozási szokások Lisztérzékenység – gluténmentes étrend Tejérzékenység – laktóz és kazein mentes étrend Diabétesz, inzulinrezisztencia – cukormentes étrend Tojás érzékenység Vegán és vegetáriánus étrend – hús és állati eredetű alapanyagok mellőzése Egészségtudatos táplálkozás – egészséges alternatívák keresése a mindennapi táplálkozásban
Lisztérzékenység Hagyományos, gluténtartalmú gabonafélék: BÚZA ROZS ÁRPA ZAB TRITIKÁLÉ és a belőlük készült termékek: gersli, kuszkusz, bulgur, zabpehely, lisztfélék, stb. Helyettesítő termékek: köles, amaránt, hajdina, quinoa, chia, tápióka, bab, kukorica, burgonya, és a belőlük készült termékek: általában a magon kívül liszt, pehely vagy puffasztott formában is elérhetők.
Tejérzékenység Laktóz- és kazeinérzékenység Helyettesítő termékek: növényi alapú, gabonából vagy olajos magvakból készült termékek (tejek, sajtok, joghurtok), illetve laktózmentes termékek.
Diabétesz, inzulirezisztencia Cukrot helyettesítő alapanyagok, azok használata, élettani hatásai-
Tojásérzékenység Sütés-főzés tojás nélkül; Helyettesítő termékek és használatuk: lenmag, útifűmag, tofu
Vegán és vegetáriánus étrend Mi a különbség? Az ételek összetétele Megengedett alapanyagok és azok arányai
Egészségtudatos táplálkozás Hagyományos ételtípusok egészséges, teljes értékű alapanyagokból
Alapreceptek