Egészségtudatos gasztronómia

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Reform ételek kutatás Trend International Market Research Kft.
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Mátyás király farmja Készítette: Nánai Attila, Rostás Gréta, Masa Nóra, Domokos Gábor, Szikszai Balázs.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Paleolit táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Táplálkozás-egészségügyi ajánlás
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
Termékcsoportok tárolása
A takarmányok összetétele: Szerves anyagok:
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Mese a tejről.
A nyersanyagban rejlő veszélyek
Reformtáplálkozás.
PIACI INFORMÁCIÓS RENDSZER
Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek
Változások az utóbbi évtizedekben
Táplálkozási irányzatok és megítélésük
Malomipari termékek.
A helyes táplálkozás.
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
II. PCOS Találkozó Zentai Andrea Szt
A megporzástól a termésig
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
7. Ismertesse a tápok főbb alapanyag-csoportjait!
Export-import szabályozás
Táplálkozási ismeretek II.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
ÉTELALLERGIA ÉTELINTOLERANCIA
A szántóföldi növények piacszabályozása
Aktív, egészséges életmód
A MEZŐGAZDASÁG FÖLDRAJZA
Oroszország mezőgazdasága és iparvidékei
Testi - lelki egyensúly
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Egészséges életmód.
Tegyünk az elhízás ellen!
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Az egészséges életvitel, életmód
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Keményítőiparok (kukorica, burgonya, búza) Cukorgyártás
A Gabonakutató külső megújulása
Egészségtudatos kávéházi sütemények
10. rész :Táplálékunk összetevői
Gyakorlati kérdések Készítsen kalkulációt az őszi búza várható melléktermésére egy adott termőhelyen Készítsen kalkulációt a rozs várható melléktermésére.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
21. FÖLDMŰVELÉS.
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK MINŐSÉGE
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Nitrogénmentes kivonható anyagok
Előadás másolata:

Egészségtudatos gasztronómia Ételallergiák és új táplálkozási szokások Helyettesítő alapanyagok bevezetése az éttermi kínálatba

Ételallergiák és új táplálkozási szokások Lisztérzékenység – gluténmentes étrend Tejérzékenység – laktóz és kazein mentes étrend Diabétesz, inzulinrezisztencia – cukormentes étrend Tojás érzékenység Vegán és vegetáriánus étrend – hús és állati eredetű alapanyagok mellőzése Egészségtudatos táplálkozás – egészséges alternatívák keresése a mindennapi táplálkozásban

Lisztérzékenység Hagyományos, gluténtartalmú gabonafélék: BÚZA ROZS ÁRPA ZAB TRITIKÁLÉ és a belőlük készült termékek: gersli, kuszkusz, bulgur, zabpehely, lisztfélék, stb. Helyettesítő termékek: köles, amaránt, hajdina, quinoa, chia, tápióka, bab, kukorica, burgonya, és a belőlük készült termékek: általában a magon kívül liszt, pehely vagy puffasztott formában is elérhetők.

Tejérzékenység Laktóz- és kazeinérzékenység Helyettesítő termékek: növényi alapú, gabonából vagy olajos magvakból készült termékek (tejek, sajtok, joghurtok), illetve laktózmentes termékek.

Diabétesz, inzulirezisztencia Cukrot helyettesítő alapanyagok, azok használata, élettani hatásai-

Tojásérzékenység Sütés-főzés tojás nélkül; Helyettesítő termékek és használatuk: lenmag, útifűmag, tofu

Vegán és vegetáriánus étrend Mi a különbség? Az ételek összetétele Megengedett alapanyagok és azok arányai

Egészségtudatos táplálkozás Hagyományos ételtípusok egészséges, teljes értékű alapanyagokból

Alapreceptek