A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Advertisements

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
OTP-MOL BOZSIK – PROGRAM Tehetségkutató és Foglalkoztató program
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
EDZŐKÉPZÉS EDZŐ TOVÁBBKÉPZÉS
Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
Felsőoktatás a közjó szolgálatában Dr. Vass László CSc. rektor, főiskolai tanár
Az Egri Vízilabda Klub útmutató támogató szervezetek részére.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Az ÚMVP intézményrendszere
MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG HÁROMSZÉKI TAGOZAT SEPSISZENTGYÖRGY 2009.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Munkaesély Szövetség. Székhely: Budapest Alapítás éve: 2008 Tagok: foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci szolgáltatók Fő tevékenység: tagok.
UEFA STUDY GROUP OCT 2008 A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG TECHNIKAI OSZTÁLYA A MŰKÖDÉS Michel Sablon , 17: :15.
UEFA STUDY GROUP OCT 2008 UTÁNPÓTLÁS AKADÉMIAI IGAZGATÓ (DYA) ELMÉLET Marc Van Geersom , 10: :10.
évi adatok labdarúgó csapatok száma versenyengedélyes labdarúgók száma amatőr sportszervezetek száma.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Sportklaszter – innovatív tartalékok a sportban
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
Az UP-nevelés távlatai Magyarországon Dr. Szabó Tamás és csapata NUSI UP-nevelési Igazgatóság III. Országos Edzői Kongresszus, 2008.
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
. Hallgatói kiválóság – Tehetséggondozás – TDK dr. Princzinger Péter október 27.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
Utánpótlás és élsport támogatási rendszer  Utánpótlás műhelymunka támogatás  Utánpótlás válogatott támogatás  Olimpiai és utánpótlás osztály támogatás.
MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA
Magyar Egyetemi és Főiskolás Rögbi Jelenje – Jövője Készítette: Juhász I. Márton Sportági Szakreferens.
MESF Dr. Baráth Etele és Parti Zoltán/Magyar Kajak-kenu Szövetség.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Sportkoncepció és szervezeti megvalósítása a Debreceni Egyetemen
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG ÉS AZ EGYETEMI SPORT.
Edzéselméleti témák Kiválasztás
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
1 Mit kíván a minőségorientált magyar felsőoktatás? Balázs Ervin A MAB elnöke Professzorok Batthyány Köre, október 18.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda Dr. Eisenbacher Gábor Dr. Németh Katalin Az eltűnt fedezet nyomában- Gyakorlati tanácsok büntetőügyekhez.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
PFLA Regionális Utánpótlás Központ
Almási-Szabó Marcella Tímea - sportmasszőr
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
KINCSKERESŐ TEHETSÉGKUTATÓ PROGRAM
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Előadás másolata:

A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve ELŐADÓ SZALAY FERENC MKOSZ-ELNÖK

„A sok munka és a türelem megtalálja a tehetséget”

A kiválasztás fejlesztése, tehetséggondozás A kiválasztás mentális, antropometriai, fizikai és sportág specifikus paramétereinek meghatározása. „A mennyiségből a minőségbe” – elv érvényesítése a szakmai továbbképzéseken. Tapasztalt szakemberek bevonása a kiválasztás folyamatába. A klubok, műhelyek kiválasztó munkájának segítése, sportág specifikus felmérések elindítása a 11-12 éves korosztályokban.

A kiválasztás fejlesztése, tehetséggondozás A Kenguru Kupa után központi nyári kiválasztó - képző táborok szervezése. A klubok szerepének, felelősségének meghatározása az utánpótlás – nevelésben. Felmérő rendszer kialakítása az utánpótlás – nevelésben. Utánpótlás adatbázis létrehozása. A mentorrendszer továbbfejlesztése.

Az akadémiai rendszer fejlesztése „Többet – jobbat”

Az akadémiai rendszer fejlesztése Az MKOSZ akkreditált akadémiáinak utánpótlás – nevelési módszertani központokká való fejlesztése az akadémiai audit figyelembe vételével. A tehetségek kiválasztása az akadémiák részére régiós elv alapján. A kiválasztó-felfedező klubok anyagi - erkölcsi motiválása, érdekeltté tétele, megbecsülése. Az akkreditált akadémiák szövetségi szakmai támogatásának erősítése, az akadémiák ellenőrzési rendszerének kidolgozása.

Az akadémiai rendszer fejlesztése Az akadémiák bevonása a gyakorlati edzőképzésbe. Az akadémiák nemzetközi kapcsolatainak erősítése, segítése. Az akadémiák és az egyetemi, felsőoktatási intézmények kapcsolatának erősítése (sporttudományi háttér, ösztöndíjrendszer)

„Ne feledjük az edző a képző nevelő munkában pedagógus is”

Az edzőképzés és továbbképzés fejlesztése. Szükséges a TAO pénzek racionalizálása, átcsoportosítása, bevonása az edzőképzés finanszírozásába (nemzetközi tanulmány utak, külföldi előadók) Edzői fórumok létrehozása, az edzőtársadalom összetartozásának erősítése, folyamatos belső képzés helyi szinten és nemzetközi szinten egyaránt. Részvétel a Testnevelési Egyetem és a Tanárképző Főiskolák edzőképzésének reformjában. A testnevelőtanár-képzés és az edzőképzés összehangolása. Minimum három az MKOSZ. által jelölt szakember vegyen részt a Testnevelési Egyetem edzőképző tevékenységében.

Az edzőképzés és továbbképzés fejlesztése. Részvétel a különböző képzési szintek kialakításában. Mentor edzők delegálása az utánpótlás válogatott csapatokhoz. Edzői életpálya modell kialakítása, az edzők értékelési rendszerének kidolgozása, a nevelő edzők erkölcsi és anyagi megbecsülése. A korosztályos továbbképzési rendszer kialakítása. A Testnevelési Egyetemmel közösen a klubmenedzserek továbbképzési és licenc rendszerének kidolgozása.

„Aki kimarad, az lemarad”

A nemzetközi szereplés kiterjesztése A felnőtt csapatok EUROLIGA szereplésének menedzselése. A felnőtt csapatok európai kupákban történő szereplésének elősegítése. Az akadémiák nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, az utánpótlás csapatok nemzetközi szereplésének segítése.

A nemzetközi szereplés kiterjesztése Az akadémiák nevében jelenjen meg az akadémia városának neve. A hazai versenyrendszer a nemzetközi követelmények szerinti kialakítása. A honosítások szakmai szempontok szerinti szabályzása, korlátozása. A „nemzeti érdek” biztosítása.

„Budapest, Budapest, Te csodás”

Budapesti kosárlabda kiemelt fejlesztése A budapesti utánpótlás játékos anyag irányítása, központosítása szakmai irányelvek alapján, korosztályonként, nemzetközi szintű csapatszerkezetek kialakítása érdekében. A korosztályos csapatokért felelős kvalifikált edzői csapat kialakítása. Kinek nevelünk? Nevelési perspektíva, jövőkép mutatása.

Budapesti kosárlabda kiemelt fejlesztése Budapesti NBI/A mintacsapatok létrehozásának megtervezése, elősegítése, a szükséges sportpolitikai döntések meghozatala. Infrastrukturális fejlesztés, utánpótlás döntőkre, utánpótlás versenyekre, NBI/A és válogatott rendezvényekre alkalmas létesítmények létrehozása.

„A gyorsaság sokat számít”

A B33-as szakág fejlesztése 2020-ban olimpiai szakág lehet a B33-as kosárlabda A B33-as kosárlabda csak az MKOSZ szervezetén belül működhet. Fejlesztését meghatározza, hogy felnőtt szinten el fog válni az 5:5 elleni kosárlabdától. Relatíve gyorsabb nemzetközi kitörési lehetőség. Hazai utánpótlás és felnőtt versenyrendszer kialakítása. Utánpótlás és felnőtt válogatott keretek és szakmai program kialakítása.

A játékvezetés fejlesztése A játékvezetők értékelési rendszerének finomítása. Az élvonalbeli játékvezetők szerepének meghatározása a megyei szövetségek játékvezetéssel kapcsolatos tevékenységében. A kiválasztott játékvezetők nemzetközi szintű menedzselése. A játékvezető továbbképzés és az edzőtovábbképzés szakmai feladatainak egyeztetése.

TAO-támogatások megyénként, 2011-2012

TAO-támogatások megyénként, 2012-2013

TAO-támogatások megyénként, 2013-14

TAO-támogatások megyénként, 2014-15

TAO-támogatások megyénként, 2011-15

TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

U11-12-es csapatok száma Utánpótlás-csapatok összesen 2010-2011: 268 2011-2012: 308 2012-2013: 318 2013-2014: 375 2014-2015: 409 2015-2016: 435 2010-2011: 531 2011-2012: 587 2012-2013: 644 2013-2014: 750 2014-2015: 814 2015-2016: 859

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!