A „A kutyás terápia, mint (gyógy)pedagógiai módszer” címmel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bodolai Anna Borbála ICCR-Budapest Alapítvány Január 14. Európai Integrációs Modulok-Szakmai Tapasztalatcsere (EIA/2012/4.8.1.)
Advertisements

A korai fejlesztés fontossága a Ritka Betegségek esetén – A betegszervezetek szerepe - RIROSZ. Pogány Gábor Ph.D. Ritka és Veleszületett.
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
Életvédelem agyakorlatban Frivaldszky Edit Együtt az Életért Közhasznú Egyesület.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Napos Oldal A Sérült Emberekért Alapítvány Programjai Képekben
Alcím mintájának szerkesztése. a városi kutyatartás ne legyen problémaforrás! 1. városi környezet megújítása 2. civil összefogás, közösségépítés 3. önfenntartás,
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Skanzen Örökség Program Partnerség napja – „Együtt a régióért” Miskolc, március 18.
Bemutatás Ü Adatok Ü Az Alapítvány célja Ü Működésmódja Ü Célterületei Ü Eddigi programok Ü További programtervek.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
NYME-AK Neveléstudományi Intézet Gyógypedagógia Intézeti Tanszék Állatasszisztált terápiák a gyógypedagógiai rehabilitációban Témavezető: Taufer Ildikó.
Fogd A Kezem Alapítvány
Szolgáltatáselemző Rendszer fejlesztés bemutatása.
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
2009. március. Sziasztok, Sydney vagyok. A haveroknak csak Syd. :o) Másfél év körüli kopó keverék kislány vagyok. Ivartalanítva, chippelve természetesen.
Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány gondozottai nevében szeretetben gazdag szép Karácsonyt és örömteli boldog Új Évet kívánunk! Köszönjük,hogy.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Homlokzat szigetelés és nyílászáró csere KEOP
LELKI EGÉSZSÉG CENTRUM BEMUTATÁSA
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Kortárs-segítés, egészségfejlesztés, prevenció
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
Közhasznú Civil Egyesület Szeptember 11. SZERETETTEL ÜDVÖZÖLJÜK A XXI. NEMZETI MINŐSÉGÜGYI KONFERENCIA RÉSZTVEVŐIT.
Általános iskola első osztály
ORSZÁGOS SPORTISKOLAI INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET Budapest, október 15.
Iskolai közösségi szolgálat
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
A Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform egy éve Váradi Tamás MTA Nyelvtudományi Intézet Nyelvi áttörés A nyelv- és beszédtechnológia mint húzóágazat.
Civil szervezetek az európai biztonságért november – április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter.
Kutyás terápia típusai Készítette: Fehérné Eleki Anita.
Segítőkutyák szerepe az egyéni és közösségi segítségnyújtásban Érzékenyítő tevékenységünk bemutatása „Terápiás és segítőkutyák a mindennapokban” című konferencia.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
1/14 Közép-dunántúli Regionális Kiválóság Minta Projekt tájékoztató Sugár Karolina elnök Szabó Kálmán ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért.
Kutyás terápia autizmussal élő gyermekeknél „A valóság egy autista számára események, emberek, helyek, hangok és látványok zavarba ejtő, egymással.
35éve ben alakult az Egyesület 100 fővel 2001-ben tagok létszáma kb fő 2015-ben 27 csoport kb.2000 fő.
Kuku és barátai – Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! Egy mesekönyv bemutatása Terápiás és segítőkutyák a mindennapokban című konferencia, Hódmezővásárhely.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
A hazai addiktológiai kutatások főbb irányvonalai A Magyar Addiktológiai Társaság lezajlott konferenciájának főbb tapasztalatai Budapest, december.
Szövetségi Munkaközösség Fogyatékkal Élő Embereket Foglalkoztató Műhelyek bejegyzett egyesület.
Kutyás terápia alkalmazása szegregált intézményekben Köböl Erika gyógypedagógus, terápiáskutya-felvezető, habilitációs kutya kiképző, AURA Segítő Kutya.
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
„Kastélykiváltás Berzencén”
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Cegléd, június 1. Cegléd, Malom tér 3.
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Böde Péter, VÁNDOR MESEÍRÓ, aki bemutatja verseit, meséit.
Segítő állatok iskolánkban
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Kis László tanársegéd MFK, KFGI Név.
Az előadás címe: Modern parazitológiai diagnosztika és terápia
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Együtt a változásokért
Előadás másolata:

A „A kutyás terápia, mint (gyógy)pedagógiai módszer” címmel Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület Országos konferenciát szervez 2011.június 3-án Székesfehérváron a Viktória Rehabilitációs Központban (8000 Székesfehérvár,Erzsébet út 20.) „A kutyás terápia, mint (gyógy)pedagógiai módszer” címmel A konferencia célja a kutyás terápia magyarországi helyzetképének bemutatása a különböző alkalmazási területeken szerzett tapasztalatok tükrében. Közreműködő szervezetek:  AURA Segítő Kutya Alapítvány Közelebb az Állatokhoz Alapítvány Kutyával az Emberért Alapítvány Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület SANSZ- Segít A Négylábúak Szeretete Közhasznú Alapítvány Székesfehérvári Beszédhibásokért Alapítvány TETRA- 2002 Alapítvány- Állatterápiás Csoport Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Információ és regisztráció: www.patamancs.hu patamancs.terapia@gmail.com