Mátyás Étterem Étlapunk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Készítették: Kaba Eszter Rokolya Csilla Szabó Renáta Szakó Tímea
Természetes formák Maragon homlokzat Kamrák, konyhák Házi oltár
Angol – amerikai projekt hét
Protokolláris vendéglátás
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Helyes táplálkozás.
Pécs Mátyás király utca 12.
B-vércsoport.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Az ókori görög étkezési szokások
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az ókori egyiptomi étkezési szokások
Az ókori sumér étkezési szokások
Franciaország gasztronómiája
Nem-fa erdei termékek (erdei melléktermékek) hasznosítása
Reformtáplálkozás.
Tovább lépés klikkeléssel! Jó egészséget kívánunk:
Változások az utóbbi évtizedekben
Vöröshúsok fogyasztásáról
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Diplomáciai protokoll és etikett 8.
MEXIKÓI KONYHA.
JÓ REGGELT!.
FŰSZEREK.
Az ókori római étkezési szokások
Készίtette: Gribunov Anton
A helyes táplálkozás.
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Car Warner angol fotográfus készítette az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek.
Krétai lakáskultúra.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testi - lelki egyensúly
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Római étrend,étkezés.
Ételkészítő technológiák
T,B. AZ ELŐZŐ KÉT DIA FORDÍTÁSA MISIR CARSISI FŰSZER BAZÁR 1597 – 1664 A bazár építését 1597-ben kezdték el, Saftye szultána rendeletére, aki 3-ik.
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
AFRIKA Gazdasága Észak-Afrika Nyugat-Afrika Közép-Afrika Kelet-Afrika
Jó szórakozást kívánunk hozzá!
A vadhús, mint hungarikum
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
Élelmiszer lábnyom.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 40.hét Október 2-6. Hétfő Kedd Szerda
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
A német gasztronómia Tartalomból: Türingiáról röviden
8 személy asztalonként, 10 asztal a helyiségben, plusz a főasztal
Étlap Tízórai Ebéd Uzsonna 46.hét – 19 . Hétfő Kedd
Élelmiszer lábnyom.
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Tisztelt Szülők! Az alábbi kérdések megválaszolásával kérem segítsék munkánkat! Nincsenek jó, vagy rossz válaszok. Kérem minden kérdésnél azt az egy.
Tények és tévhitek meg ami még mellette van…
Szűcsi Gáti tó.
Előadás másolata:

Mátyás Étterem Étlapunk

Fűszereink.: Vöröshagyma Fokhagyma Olaszdió Sáfrány Fahéj Bors Gyömbér Ánizs Kapor Szegfűszeg

Húsok: Halaink: Sültjeink: marha, kecske, juh, borjú Roston sültjeink: szarvas, őz, nyúl, kacsa Nyárson készült ételeink: liba, házi- és vadsertés, fácán Specialitásunk: roston készült pávahús, kovászos magyar kenyér Halaink: Roston sült csuka Nyárson készült menyhal Sült angolna Párolt pisztráng A mártás jár a húsokhoz.

Királyné Konyhája : Gazdag fűszerezés Cukrászsütemények Fagylalt

Specialitásaink (Ritkaságaink): Gyümölcsök: Füge Datolya

Szokásaink: Rangok szerint ülnek vendégeink az asztalokhoz. Mindenki egy tálból étkezik, kiveszi a neki tetsző falatot. Kézzel esznek vendégeink, olykor a ruhájukat vagy a kutyát használják szalvétának. Mindenki tányérja mellett természetes a kenyér jelenléte . Zenészek, lantosok énekelnek a vitézek hős tetteiről.

Jó étvágyat!