SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Energiaköltségek optimalizálása
Advertisements

A laskagomba termesztés és a biogáz hasznosítás komplex, egymásra épülő termelő és biohulladék hasznosító rendszerének bemutatása Hotel.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
Tartalom Megújuló energiaforrások a távfűtésben és decentralizált rendszereknél Pályázati lehetőségek Egy biomassza alapú távhő projekt bemutatása.
A rákospalotai hulladékhasznosító mű
Egy új fogyasztó: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének hőellátása.
E.ON – Versenyben Önökért!
Távhőszolgáltatási Konferencia
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Nukleáris energia. ► A nukleáris energia az utóbbi két évtizedben reménytelenül kiment a divatból. ► A biztonsági kételyek megingatták a lakosság támogatását,
Az atomenergia.
2. AZ ENERGETIKA ALAPJAI.
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
) 27/07/2014 A befektetői tőke szerepe a távhőszolgáltatás fejlesztésében Fernezelyi Ferenc Kereskedelmi igazgató Dalkia Energia Zrt. MaTáSzSz konferencia.
LAKATOS TIBOR igazgató Visegrád, november 5-6. Biomassza a távhőben, termeljünk-e villamosenergiát?
Kapcsolt energiatermelés az új szabályozási környezetben Rudolf Viktor elnök, MKET Távhőszolgáltatási konferencia MaTáSzSz május Pécs.
Befektetői tőke szerepe a megújuló energiaforrások hasznosításában
Kozik Árpád Műszaki Igazgató ALFA-NOVA Kft május 13.
Energetikai pályázatok pályázói szemmel
Országos Környezetvédelmi
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Bioenergia hasznosítás támogatása a METÁR-ban – Az új támogatási koncepció Barts Gábor piacelemző Közgazdasági Elemző és Fenntartható Fejlődés Osztály.
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
A megújuló energiatermelés foglalkoztatási hatásai
Civin Vilmos MVM Zrt. „Klímacsúcs” Budapest, február 27. Klímaváltozás és egy állami tulajdonú villamos társaság.
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
Gere János 1 SINUS Környezettechnológiai Innovációs Klaszter Alapítva: A szervezet székhelye: Dunaújváros, Magyar út 106/B Zárókonferencia.
Beszámoló a szeptember 6-7-én Kovásznán megtartott II. Nemzetközi Klaszterkonferenciáról Készítette: Tárnok Barbara.
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
A tartamos erdőgazdálkodás és a faenergetika optimális kapcsolata „A biomassza felhasználásának formái” Budapest, október 25. Jung László vezérigazgató-helyettes.
Szakmaválasztás 2010 szülői értekezlet feb.02.
Stratégiai kérdések az energetikában Kecskeméten, a TERMOSTAR Kft. szemszögéből.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és a minőségi üzletvitel érdekében.
Paksi atomerőmű. A paksi atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműve. Épült: Alapkiépítés: 1760 MWe.
Dr. Bárány Gábor erdőgazdálkodási osztályvezető
7.évfolyam. Feladataink  E.ON látogatás  Interjúk  Iskola és környezete.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és a minőségi üzletvitel érdekében.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és
MEGÚJULÓ ENERGIA A MAGYAR ENERGIAPOLITIKÁBAN előadó: Ámon Ada Energy Summit – Gerbeaud Ház Budapest, november 25.
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Egészségügyi intézményekben végzett energia hatékonysági beruházások
Város energetikai ellátásának elemzése
ZÖLDEK Klaszter Nemzetközi Konferencia A megújuló energia jövője a Közép-dunántúli régióban Edutus Főiskola,
Az új stratégiai irányok mentén új szervezeti egységek alakulnak 1 Az MVM OVIT Zrt. szervezete Vezérigazgató Vállalkozási Igazgatóság Gazdasági Igazgatóság.
Távhőszolgáltatás Győrben múlt, jelen, jövő Előadó: Sági Géza elnök-vezérigazgató október. 16.
JT INFOTÉKA Szolgáltató Kft. CÉGBEMUTATÓ. Általános információk A JT INFOTÉKA Kft. kiskunhalasi székhellyel, Budapesten irodát fenntartva működő tanácsadó.
„ÚJRAKEZDÉS” ISD Dunaferr Zrt a gondoskodó létszámleépítés „ az Acélalapítvány lehetőségei”
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
Üdvözöljük! Welcome | Willkommen | Benvenuti | Bienvenue Termikus napenergia hasznosítás a gyakorlatban: mintaprojektek Magyarországon Szendrő Balázs Kereskedelmi.
KOMMUNÁLIS HULLADÉK HASZNOSÍTÁSA ÉS A BIOFÜTŐMŰ Zöldek Klaszter Nemzetközi Konferencia Tatabánya, szeptember 13. Takács Károly, polgármester, energetikai.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
13 Rácalmás 12 * Egerszólát 25 * Püspökhatvan 25 * Összes nagyobb valószínűséggel várható 712 Telephely.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
Kanizsa Trend Kft Környezetvédelem a Kanizsa Trend Kft-nél Nagykanizsa.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
„Erre van előre” Magyarország energetikai jövőképe Dr. Munkácsy Béla adjunktus (ELTE TTK)
Megújuló energia alkalmazása
12 ezer milliárd forintos keret
Dr. Stróbl Alajos (ETV-ERŐTERV)
Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25.
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10.
A hazai erőműpark és a villamosenergia-ellátás helyzetéről
A VEOLIA pécsi erőműve a körkörös gazdasági modell tükrében
Motivációs szeminárium
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap 2012. június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett NTP-TDK-11-B-0014 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Terepmunka A területtel gyakorlatban is foglalkozó vállalatok bemutatása Készítette: Bálint Nikolett

Pécsi Hőerőmű PANNONPOWER Holding Zrt. üzemelteti – francia cég a fő tulajdonosa Alvállalatok: PANNONGREEN Kft. PANNONTRADING Kft. Pannon-Hő Kft., a Pannon Hőerőmű Zrt., Biomassza Kft. A vállalat célja hő – és villamos energia termelés 2004 óta biomassza tüzelésű kazánokkal üzemel 2012 decemberében egy új, szalmatüzelésű blokkot helyeznek üzembe

Pannon Hőerőmű Zrt A pécsi erőmű blokkjainak üzemeltetését végzi Több mint 30 ezer lakást és 150 közintézményt lát el távhővel 1993-ban lett a vállalat bányavállalkozó, amikor a közelében található, felszámolás alatt levő szénbányákat integrálták 7,5 milliárd forintos beruházás volt, hogy 2004ben a szénről áttértek a gáz- illetve olajtüzelésre, egy pedig faapríték alapú biomassza tüzelésű lett

Pannon biomassza Kft. A PANNONPOWER Holding Zrt. kereskedelmi és logisztikai feladatait látja el 2010 óta működik 17 munkatárs dolgozik a vállalatnál Több feladatot is ellát

PANNONGREEN Kft. Közép-Európa legnagyobb biomassza tüzelésű erőművi blokkját üzemelteti A PANNONGREEN Kft. a biomassza, mint tüzelőanyag előállításához valamint a villamosenergia- termeléshez szükséges berendezéseket és a tüzelőanyag előállításához szükséges területet megvásárolta a PANNONPOWER Holding Zrt.-től A biomassza több elemből tevődik össze, legnagyobb részét a fa adja, de kizárólag tűzifát használhatnak fel

Pannon-Hő Kft. Célja: szalmatüzelésen alapuló, megújuló energiaforrást használó 35 MW-os blokk működtetése Alapvető tevékenység: biomassza alapú hő- és villamosenergia- termelés A szalmatüzelésű erőműi blokk megépítése több részprojekt keretében történik Éves tüzelőanyag-igénye mintegy 240 ezer tonna lesz A működés megkezdését követően mintegy 150 fő/év foglalkoztatás várható

Öko-Trade Kft. 1992-ben alakult a környezetvédelmi tanácsadói piac egyik legrégebbi szereplője 12 fő az alkalmazotti létszám Tevékenységei: Környezetvédelmi szakértés, tervezés Környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, szaktanácsadás Vízkezelő technológiák tervezése, kivitelezése Szennyezett területek kármentesítése, tényfeltárás, lehatárolás Akkreditált mintavételezés, monitoring rendszerek üzemeltetése Emissziómérés és környezeti zajmérés Környezetvédelmi kivitelezés

Környezettechnológia Kft. Légszennyezés méréssel foglalkoznak Magasan képzett munkavállalók, főleg műszaki területen, 5-en dolgoznak Pécsett Szakértőként járnak el az ország egész területén Tanúsítványokat készítenek A vizsgálatot követően kiértékelik, majd tényekkel alátámasztják a véleményüket Környezettudatosak a magánéletben is

Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológiai Zrt. 2010 szeptemberében több vállalat összeolvadásával jött létre Idén valósult meg egy nagyszabású beruházásuk, melynek eredményeként Pécsett átadásra került egy új biológiai labor 4 üzletága: Környezetvédelmi tanácsadás Elektronikai hulladék Biotechnológia Kereskedelem