Pénzügyi tervezés, megtakarítások

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Rövid áttekintés, hogy mi történt a magán- nyugdíjpénztári fronton!
Advertisements

Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Gazdasági informatika
EuroVelo 6 fővárosi átvezetése
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév 2. félév.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
A kiegészítő támogatásról. Tények Oktatási miniszter- AME elnök megállapodása 1,4 md Ft Részletes alku a pályázatokra, szerződésekre Két fordulós pályázat,
NFT-s pályázati tapasztalatok és tanácsok Kellermann Éva május 20.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
Műszaki ellenőrképzés
Projekt adatai Azonosító: TÁMOP A/1-11/ Cím: Társadalominformatika: moduláris tananyagok, tartalom és tudásmenedzsment rendszerek fejlesztése.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Kamatadó Kósa Zoltán – június évi …törvény egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról Kamatadó mértéke:20% Kamatadó köteles.
EU KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSA ÉS SZERKEZETE. IDŐZÍTÉS Április 1-ig: tervezett összegek Július 1-ig: becslések Szeptember 1-ig: előzetes költségvetési.
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév II. félév.
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
TÁMOP /2/KMR Vezetői információs rendszer, Alumni, diplomás pályakövető rendszer és tehetséggondozás bevezetése a Budapesti Corvinus.
Dr.Béza Dániel1 A kisvállalkozások alapításának és indításának finanszírozási sajátosságai, és lehetőségei Magyarországon. Szakszeminárium
2007. február 15. Szikora Péter - Controlling - Költségek 1 Controlling Költségek osztályozása.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
SZAKMAI NAP AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRBAN 2013 május 8. ELTE FOLYÓIRATRENDELÉS TUDNIVALÓK AZ ÚJ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSRÓL Pálfi Éva Folyóirat Csoport.
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Az államháztartásról szóló törvény
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
FuturICT.hu Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma Kick-off meeting Szeged, december 7. PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS MŰKÖDÉS.
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Üzemgazdasági szemlélet a gyakorlatban
TÁMOP / Tartamfejlesztés – Hegyhát OrIGAMI(K) Pénzügyi előrehaladás.
»Profitál már a vásárlásaiból?« Ft /hónap fő Ft/hónap.
A családi költségvetés
A kutatási eredmények áttekintése INFONIA Alapítvány június 28.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 187. KÖZGYŰLÉSE május 2–3.
ZRt.-vé alakulás Készítette: Budánovics Noémi. ZRt.-vé alakulás I. Tulajdonosi elhatározás II. Megvalósíthatósági tanulmány III. Közgyűlési döntés az.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
2014. évi forgalmi adatok statisztika. Alapötlet Legyen valami újdonság naponta változó kínálat létrehozása Forrás: ezenanapon.hu.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
5–6. A családi költségvetés
Gazdasági informatika
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Pénzügyi tervezés, megtakarítások
Vállalati Pénzügyek 3. előadás
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Gazdasági informatika
Vállalati Pénzügyek 3. előadás
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Készítette: Esenczki Fruzsina és Borbély Balázs RYBD2T, S7LJW9
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Forint a Kezdetektől máig.
Előadás másolata:

Pénzügyi tervezés, megtakarítások (45 perces változat) 9-11. osztály

A 11. B osztályba jártok, az osztályban 24-en vagytok, az osztályban fele-fele arányban vannak a fiúk és lányok.

Szalagavató - esettanulmány – pénzügyi terv Kedves, vidám, összeszokott csapat vagytok, komolyan veszitek a feladataitokat, miközben imádtok együtt lenni. 11-esek lévén egyre többet gondoltok az utolsó évre, már most tervezgettek, egyeztettek a következő év nagy eseményeivel, a szalagavatóval, érettségivel, ballagással kapcsolatban.

Szalagavató - esettanulmány – pénzügyi terv Szeretnétek, ha minden nagyon jól sikerülne, de azt is tudjátok, hogy ezeknek az eseményeknek komoly anyagi vonzata is van, ami a családok költségvetését nagyon megterheli. Arra a következtetésre juttok, hogy tervezéssel, kellő előrelátással fel tudtok készülni a jövő év nehézségeire, előtakarékossággal elviselhetőbbé teszitek, csökkenhetitek a terheket.

A csoportok feladatai A szükséges információk áttekintése, a döntések előkészítése és maga a döntéshozatal a szakértői csoportokban zajlik. A csoport tagjai egy-egy fontos kérdés, terület felelősei lesznek, és a többi csoport szakértőivel dolgoznak majd együtt, akik azonos területnek a szakértői.

A csoportok, és feladataik: 1. csoport: a tánctanítással kapcsolatos árajánlatok áttekintése, választás, kiadások kalkulálása, 2. csoport: a ruhakölcsönzéssel kapcsolatos kérdések áttekintése, döntés, 3. csoport: terembérlés lépéseinek, szerződés előkészítésének megtervezése, meghívó árának kalkulálása, 4. csoport: a forrásteremtés mérlegelése, diákmunkával kapcsolatos információk megismerése, tájékoztató anyag megtervezése, plakát elkészítése, ötletgyűjtés, 5. csoport: előtakarékosság formájának mérlegelése, döntés a bankszámlanyitásról.

Cash flow (pénzáramlás) A cash flow kimutatás azokat az eseményeket veszi figyelembe, amelyek pénzmozgással járnak. A szalagavató esetén ez azt jelenti, hogy a szalagavató kiadásait kell megtervezni és összegezni, és ez alapján végiggondolni, hogy havonta mekkora összegű előtakarékossággal lehet megteremteni a szükséges fedezetet.

A szalagavatóhoz kapcsolódó kiadások tervezése A csoportok megtervezik a várható kiadásokat, és tisztázták azt is, hogy ezek mikor esedékesek. A szakértők segítségével megtörténik a kiadások összegyűjtése! A kiadások bevezetésre kerülnek a tervező táblába, a megfelelő időszakra! Majd összesítjük ezeket!

A kiadások áttekintése után gondoljátok végig, hogy: Bevételek A kiadások áttekintése után gondoljátok végig, hogy: mennyi pénzre lesz szüksége az osztálynak az összes kiadás kifizetéséhez, milyen előtakarékosságra lesz szükség, mennyit fizessenek be az osztálytársak havonta 9 hónapon keresztül (márciustól novemberig), hogy a szükséges fedezet a közös kiadásokra meglegyen?

Tervezőtábla Hónap Befizetések Tánc-tanulás előleg Tánc-tanulás második részlet Ruha-kölcsönzés előleg Ruha-kölcsönzés második részlet Meghívó Bankszámla költsége Egyéb Egyenleg március

Tervezőtábla Hónap Befizetések Tánc-tanulás előleg Tánc-tanulás második részlet Ruha-kölcsönzés előleg Ruha-kölcsönzés második részlet Meghívó Bankszámla költsége Egyéb Egyenleg március

Tervezőtábla Hónap Befizetések (Ft) Tánc-tanulás előleg (Ft) Tánc-tanulás második részlet (Ft) Ruha-kölcsönzés előleg (Ft) Ruha-kölcsönzés második részlet (Ft) Meghívó (Ft) Bankszámla költsége (Ft) Egyéb (Ft) Egyenleg (Ft) március 44 200,00 275,00 43 925,00 április 87 850,00 május 131 775,00 június 175 700,00 július 219 625,00 augusztus 263 550,00 szeptember 81 000,00 993,00 225 757,00 október 230 400,00 38 564,00 november 771,00

A pénzügyi tervezés jelentősége

A pénzügyi tervezés jelentősége szalagavató esetén A szalagavatóra (tevékenység) időben előteremteni a megfelelő forrásokat (előtakarékossággal), ami a kiadásokhoz biztosítja a megfelelő pénzmennyiséget.