Az ENSZ békefenntartás reformja

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Polgári Válságkezelési Alosztály Felkészítés a rendőri békefenntartó tevékenységre ENSZ BÉKEFENNTARTÁS REFORMJA.
Advertisements

A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Nagyrendezvények közlekedésszervezési problémái Munkácsy András – Szele András KTI Közlekedésszervezési és Hálózatfejlesztési Központ Közlekedéstudományi.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Fucsku Sándor vezérőrnagy MH ÖHP, parancsnok A MAGYAR HONVÉDSÉG RÉSZVÉTELE A VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA KÖVETKEZMÉNYEINEK FELSZÁMOLÁSÁBAN.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
Az Országos Felnőttképzési Szakmai Központ éves tevékenysége, eredményei Évzáró értekezlet Budapest, december 16.
1 „Varratmentes Európa” program célja és tartalma Rajnai Gábor Miniszterelnöki Hivatala Stratégiai és Fejlesztéspolitikai Osztály Kárpát-medence Kincsei.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet oktatási programjának tapasztalatai a közötti időszakban Sterner Zoltán VIII. Nemzetközi.
ÖVEGES KONFERENCIA Mosonmagyaróvár június 27.
HIPPO jelentés 2015 „A Call for Change” Prof. Dr. Szenes Zoltán Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék ENSZ konferencia, Szolnok, május 11.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
„ Mit tegyünk, hogy ügyfelünk megfizesse tartozását?” Jelentős változások a fizetési meghagyásos eljárásban június 01-től április 27.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
MH 5. BOCSKAI ISTVÁN LÖVÉSZDANDÁR. A MISSZIÓBA JELENTKEZÉS ÉS KIUTAZÁS KAPCSÁN FELMERÜLŐ PROBLÉMÁK A PSZICHOLÓGIA SZEMSZÖGÉBŐL Készítette: Choma Krisztina.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
A szakiskolák aktuális problémái
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Felvételi követelmények:
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
A három központ 1945–1954 Kégli Ferenc 2016.
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Közösségek, iskolák, resztorativitás
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
A hazai gépjárművezető-képzés elméleti oktatásának közlekedésbiztonsági elemzése és hatása a kezdő gépjárművezetőkre Kiss Diána Sarolta Prof. Dr. Holló.
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Mátészalkai Szakképző Iskola
Európai Uniós ismeretek
Monostoriné Hörcsik Renáta
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Szakmai köszöntő Dr. Csizmadia Zoltán tanszékvezető, egyetemi docens
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Európai Uniós ismeretek
HHR.
„Mi terem a magyar szívébe” -népzenétől a drámáig Háry János nyomán – komplex tehetséggondozás NTP-MOI
Korrupció és közbeszerzési kartellek
címzetes egyetemi docens
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
Mentés másként Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Zalaegerszeg, 21 February 2018
2010. I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája,
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
beruházás-tervezési ABCD
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Németország BESZÁMOLÓ 2014
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, al-elnök
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
A tehetséggondozás kihívásai
Előadás másolata:

Az ENSZ békefenntartás reformja MENSZT- MH BTKK- NKE NETK konferencia . Szolnok, 2016. május 11

A konferencia célja A 3. ENSZ konferencia, amit az NKE NETK rendez, együttműködésben a MENSZT-al Ismerkedés az ENSZ békefenntartás reformjának új szakaszával Cél: az ENSZ- oktatás erősítése a képzésben (NBVP, NKK, NETA) és a felkészítésben (MH, Rendőrség) Az ENSZ népszerűsítése

2015- ENSZ reform „Peace is a full time job” (George Clooney, 2015.05.29) Fontos időpontok: Jún.29. Szakértői jelentés az ENSZ békeépítési architektúráról Júl.16. HIPPO- jelentés Szept. 02. SG jelentés: Az ENSZ békeműveletek jövője: a HIPPO javaslatok megvalósítása Okt. 14. Jelentés az UN SCR 1325-ről, globális tanulmány készítése

A békefenntartás új reform kezdeményezése

A konferencia programja 09.45-10.30 Dr. Orosz Zoltán altábornagy, HVK főnök-helyettes Az első ENSZ vezérkarfőnöki konferencia – eredmények és tapasztalatok 10.30-10.45 kávészünet   I. panel: A reform politikai és biztonságpolitikai feltételei 10.45 – 12.00 A panel részvevői: Erdős André nagykövet, az MNESZT alelnöke Az ENSZ reformja és a békefenntartás kihívásai Dr. Szenes Zoltán, az NKE tszkv egyetemi tanára A HIPPO- jelentés 2015  

A konferencia programja 12.00- 13.00 Ebéd 13.00- 14.15 II. panel: A magyar ENSZ hozzájárulás javításának lehetőségei A panel részvevői Dr. Hamar Balázs, KKM Nemzetközi Szervezetek Főosztály ENSZ békefenntartás a magyar külpolitikában Stelmach László r. őrnagy, Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőri békefenntartás és a magyar hozzájárulás Dr. Szatmári László alezredes, HM Védelempolitikai Főosztály, szakértő Katonai békefenntartás és az MH hozzájárulása

A konferencia programja 14.15-15.30 III. panel: A kiképzés és felkészítés feladatai, lehetőségei A panel részvevői: Apáti Zoltán ezredes, az MH BTKK parancsnoka 12 év a békefenntartás szolgálatában Stelmach László r. őrnagy, Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ Felkészítés a rendőri békefenntartó tevékenységre Drót László ezredes, az MH Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese Békefenntartói kiképzés az MH-ban  15.50 -16.00 A konferencia zárása