Kérdőív elemzés a kajak-kenu sportág közreműködői körében a dopping ellenes tevékenységben való pontosabb stratégia kialakításához Célkitűzés Kérdőíves.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vállalati egészségügy politika
Advertisements

A sporttehetségek kiválasztása
A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
ALKALMAZOTT KOMMUNIKÁCIÓ
Vélemények a tehetségről
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
Készítette: Fülöp Szabina Veres Anita
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
Az adományozás fogadtatása a médiában Kutatási eredmények október.
KOVÁCS Viktória, GÁBOR Anita, MARTOS Éva
Elnökségi beszámoló 2009 Lányi András. Tartalom - Triatlon, mint lehetőség - Elnökségi tevékenység - Eredmények - Tervek 2010.
A tervezés mint menedzsment funkció
DPR kommunikáció alapelvei
Versenyelemzés 8.fejezet.
Minőségmenedzsment alapelvek
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
A tanulók válaszai a tanulmány kérdéseire (5700 válaszadó alapján)
Mérés, értékelés és minőségbiztosítás a közoktatásban
Edzők válaszai a kérdőíves felmérésre (325 válaszadó)
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
A fogyasztás pszichológiája − Milyen a magyar fogyasztó
Készítette: Magyar Orsolya
Bánhidi M. (2007): Bevezetés a tudományos kutatásba NYME AK, Győr KÉRDŐÍVES VIZSGÁLATOK.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
Élsportoló fiatalok vizsgálata szociológiai kontextusban
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
Gyermekvédelem az európai önszabályozás függvényében.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.
Évzáró értekezlet 2006 Minőségbiztosítás Önértékelés 2006 mérés.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A létesítmények szerepe az eredményességben „Verseny-pályán: A Sport versenyképessége” MSTT Sportmenedzsment Szakbizottság konferencia Budapest, 2012.
Sportklaszter – innovatív tartalékok a sportban
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
EGY MÉRÉS NEM MÉRÉS? NEMZETI ÉS TELEPÜLÉSI SZINTŰ IFJÚSÁGI STRATÉGIÁK KUTATÁSI SZÜKSÉGLETEI Kádár-Csoboth Péter Nemzetközi trendek, új kihívások.
Magatartástudományi Intézet
A teljesítménymérés helye és szerepe a minőségmenedzsmentben
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
A testnevelésre vonatkozó sportiskolai kerettanterv ismerete.
Intézményvezetők válaszai a tanulmány kérdéseire.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
ISO GONDOLKODÁS ELÉGEDETT-E A BETEG?  DR.TAKÁCS EMERENCIA.
Mire jó a FIT elemző szoftver?
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
ONK 2011 Békési Kálmán Budapest november 3-5. A prezentált eredmények alapja a TÁMOP kutatási projekt. A projekt az Oktatáskutató és.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Sajátos képzési igényű hallgatók számára nyújtott szociális szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetemen Horváth Hajnalka SZTE ETSZK IV. évf. Szociális munka.
Ugrás az első oldalra 1 Skaliczki Judit A teljes körű minőségirányítási rendszer bevezetésének lépései Debrecen, 2004.
MESF Dr. Baráth Etele és Parti Zoltán/Magyar Kajak-kenu Szövetség.
Edzéselméleti témák Kiválasztás
Munkatársak alkalmasságának vizsgálata „Szolgálni, mint a fény”
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
ÉRTÉKELÉSI GYAKORLAT A SZAKISKOLÁKBAN konferencia előadás október 4. Dr. Ranschburg Ágnes
 testi-térbeli biztonság  idő- és ritmusérzék  beszéd tisztasága  élményen keresztül történő megértés  kommunikáció, kooperáció, kreativitás 
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
SZFP II Kompetenciamérés
Sporttáplálkozás, doppingellenes tevékenység
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
A kutatás etikai vonatkozásai
„Kutatónak lenni azt is jelenti, hogy te vagy az első, aki megért valamit. Ez egy fantasztikus érzés, amit ha soha nem éreztél, nehéz megérteni.” (Forrás:
Előadás másolata:

Kérdőív elemzés a kajak-kenu sportág közreműködői körében a dopping ellenes tevékenységben való pontosabb stratégia kialakításához Célkitűzés Kérdőíves felméréssel alátámasztani a dopping ellenes stratégiát /hatékonyabb ellenőrzés; magasabb tájékozottsági szint ; szankciók ; kommunikáció és transzparencia ; legális teljesítményfokozás ; tagszervezeti aktivitás/ HIPOTÉZIS A SPORTÁGUNKBAN KIALAKULT HELYZETET AZ ELFOGADOTT STRATÉGIA MENTÉN, KÖVETKEZETESEN VÉGREHAJTOTT PROGRAMOKKAL, A KAJAK-KENU HÍRNEVÉHEZ ÉS EREDMÉNYESSÉGÉHEZ MÉLTÓ IRÁNYBA TUDJUK JAVÍTANI.

Válaszadás idő intervalluma: 2016.10.25 – 11.09. Beérkezett válasz: 364 Válaszadás idő intervalluma: 2016.10.25 – 11.09. Válaszadás intenzitása: 245 az első másfél nap alatt 94 a következő négy napban 25 az utolsó nyolc nap alatt A nemek aránya: 129 nő – 235 férfi korosztályi megoszlás: utánpótlás (92) 15 év alatt: 33 15-18 év között: 59 VERSENYZŐI (89) 19-30 ÉV KÖZÖTT: 89 VEZETŐ ÉS CIVIL (183) 31-50 ÉV KÖZÖTT: 124 50 ÉV FELETT: 59 SPORTÁGI STÁTUSZA VERSENYZŐ: 179 EDZŐ: 64 SPORTVEZETŐ: 18 SZÜLŐ, CSALÁDTAG: 63 EGYÉB: 40 A válaszadók fele versenyző 30 év alatt; A teljes edzőtársadalom kevesebb, mint negyede válaszolt; Jó a sportághoz kötődő hozzátartozók, szurkolók, amatőrök 40%-os aránya

! Általános informáltság: ROSSZ HÍR: 8 EDZŐ 42 VERSENYZŐ VÁLASZA: RÉSZBEN ÉS NEM -A VERSENYZŐK NAGY RÉSZT 18 ÉV ALATTI -AZ EDZŐK KÖZÜL 3 FŐ 50 ÉV FELETTI JÓ HÍR: A VÁLASZADÓK 95,1 %-A IGÉNYLI VAGY RÉSZBEN IGÉNYLI A BŐVEBB TÁJÉKOZTATÁST !!! A kommunikációra, tájékoztatásra, tagszervezeti aktivitásra építő stratégia helyes irány a válaszadók szerint is. !

Honnan tájékozódik a doppinggal, illetve doppingellenes tevékenységgel kapcsolatos kérdésekről? Nem tájékozódom 52 A MACS-tól 99 A MKKSZ-től 124 Edzőtől 93 Orvostól, gyúrótól, egyéb sportszakembertől 57 Versenyzőtárstól 63 Internetről 219 Egyéb 15 NEM TÁJÉKOZÓDNAK JELLEMZŐEN AZ ÉRDEKLŐDŐK, DE A 15 ÉV ALATTI VERSENYZŐK EGYHARMADA IS! KIEMELKEDIK AZ INTERNETRŐL INFORMÁLÓDÓK SZÁMA. A MACS, MKKSZ, EDZŐ, ORVOS ÖSSZESEN A LEGNAGYOBB SZÁM. A VERSENYZŐTÁRS CSAK A TÖBB VÁLASZT MEGJELÖLŐK KÖZÖTT FORDUL ELŐ.

Véleményem szerint a tiltott teljesítményfokozó szerek használata: egyáltalán nem értek egyet (1) teljes mértékben egyetértek (5) 1 2 3 4 5 220 41 45 28 30 84 55 92 72 61 279 42 12 9 22 13 23 69 229 35 7 14 27 281 33 10 38 256 elengedhetetlen a kiemelkedő sporteredmények eléréséhez olyan mértékben beépült a versenysportba, hogy nem lehet sikeresen küzdeni ellene nem jelent veszélyt az egészségre, az eredményesség érdekében alkalmazható. beláthatatlan egészségügyi veszélyeket rejt a használóra nézve, nem érdemes próbálkozni vele ha feltételezem is, hogy mások ettől eredményesek, én akkor sem próbálkoznék vele azért tiltott, mert a sport szellemiségével nem összeegyeztethető a csalás.

TÖBB, MINT 50 % (192) NEM TUDJA PONTOSAN … EBBŐL 25 FŐ 15 ÉV ALATTI 30 FŐ 16-18 ÉV KÖZÖTT 31 FŐ 19-30 ÉV KÖZÖTT 66 FŐ 31-50 ÉV KÖZÖTT 27 FŐ 50 ÉV FELETTI EBBŐL 16 FŐ EDZŐ 9 SPORTVEZETŐ 87 VERSENYZŐ 80 EGYÉB (SZURKOLÓ, CSALÁDTAG …) Új teljesítményfokozó lehetőségről hall (új étrend, étrend kiegészítő, por, kenőcs, egyéb csodaszer). Hogyan dönti el, hogy használhatja-e? ! Beugrató kérdés, elvárható válasz?

Mire figyel oda egy fontosabb verseny előtt (dopping tekintetében)?* A válaszok megerősítik a szakmai mélységű tájékoztatás szükségességét Használna tiltott teljesítményfokozó szert a tiltás ellenére, ha * Több választ is meg lehetett jelölni Miért nem vállalja a kézenfekvő választ? A tiltás ereje?

A válaszadók negyede találkozott közvetlenül a tiltott teljesítmény fokozó használatával! Közel 20% erősen fertőzött sportágnak tartja a kajak-kenut!

Mit tenne abban az esetben, ha közvetlenül vagy közvetve doppingolással találkozna a környezetében?* Semmit, mert nem az én dolgom Amennyiben lenne lehetőség anonim információk megadására a fenti személyek felé, azt választanám Jelezném a Magyar Antidopping Csoport képviselőjének Elmondanám a szövetségi orvosnak Elmondanám a szövetségi vezető edzőnek/szakmai vezetőnek Elmondanám az egyesületi vezetőmnek Elmondanám az edzőmnek Anonim jelentési platform kialakítása és üzemeltetése a sportágon belül! * Több választ is meg lehetett jelölni

A „nem” válaszok arányát a stratégia sikeres végrehajtása emelni fogja A „sima” elutasítás nem ad megoldást. Tudatosítani kell az információ fontosságát!

A KÉRDŐÍVES VIZSGÁLAT KÖVETKEZTETÉSEI: KÖVETKEZTETÉSEK STRATÉGIAI CÉLOK: A KÉRDŐÍVES VIZSGÁLAT KÖVETKEZTETÉSEI: MAGASABB TÁJÉKOZOTTSÁGI SZINT ELÉRÉSE A VÁLASZADÓK TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE IGÉNYLI A BŐVEBB TÁJÉKOZTATÁST A TÁJÉKOZTATÓ FORRÁSOK RENDSZEREZÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA SZÜKSÉGES JELENTŐS BIZONYTALANSÁG VAN A DOPPING ELLENI KÜZDELEM MEGÍTÉLÉSÉBEN HATÉKONYABB ELLENŐRZÉS A VÁLASZADÓK NEGYEDE KÖZVETLENÜL TALÁLKOZOTT MÁR A TILTOTT SZEREK HASZNÁLATÁVAL VALÓS TARTALOMMAL TÖLTENI A VIZSGÁLATOK KORÁBBAN IS MAGAS SZÁMÁT SZIGORÚBB, SZÉLESEBB KÖRŰ SZANKCIÓK A TILTÁS ILLETVE A SZANKCIÓK AZ ESETEK JELENTŐS RÉSZÉBEN HATÉKONYABBAK LESZNEK A VÁLASZADÓK 20%-A ERŐSEN FERTŐZÖTT SPORTÁGNAK TARTJA A KAJAK-KENUT KOMMUNIKÁCIÓ / TRANSZPARENCIA AZ „ELUTASÍTOM, DE NEM SZÓLOK SENKINEK” GONDOLKODÁSMÓDOT MEG KELL VÁLTOZTATNI A VISSZAJELZÉSEK FOKOZOTT JELENTŐSSÉGE A MEGELŐZÉS HATÉKONYSÁGÁBAN LEGÁLIS TELJESÍTMÉNYFOKOZÁS A SOKIRÁNYÚ ÉRDEKLŐDÉS MEG VAN A TELJESÍTMÉNY FOKOZÓK FELÉ, HELYES VÁLASZOK KELLENEK A LEGÁLIS TELJESÍTMÉNY FOKOZÁS JELENTŐSÉGÉNEK NÖVELÉSE PREVENTÍV HATÁSÚ MÉRÉS - KUTATÁS – TANULMÁNY – KORREKCIÓ FOLYAMATOS FENNTARTÁSA A SPORTSZAKMAI TERÜLETEN TAGSZERVEZETI AKTIVITÁS / ÉRDEKELTSÉG A LEGHATÉKONYABB KÖZVETLENÜL A TAGSZERVEZETI UTÁNPÓTLÁS MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁSA A SPORTÁGGAL VALÓ ELSŐ TALÁLKOZÁSTÓL A SZABÁLYOKBA SZOCIALIZÁLÓDNI

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!