DI DDIV DIVERSITY SPECTRUM LYNN GARDNER HEFFRON

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Család – munka Dr. Ternovszky Ferenc.
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió
A SHARE kutatás kínálta elemzési lehetőségek Gál Róbert & Vargha Lili Szirák, 2011.
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány let.com A munkavállalást befolyásoló egyéb tényezők • Kereslet a csak a munkafeladatra koncentráló, ahhoz időben.
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Az életminőség mérése Kelemen Rita
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Foglalkoztatói nyugdíj
Ács Tamara – Tóth Cseperke bemutatja. “Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság.
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Civil szervezetek a munka világában
„Férfinak és nőnek teremtette”
3. előadás.
Családi napközi.
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
Zene: Claydeman Klikkelj!
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Üzleti Etika A munkanélküliség
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Magyar Cserkészlány Szövetség. Szövetségünkről 1989: a Szövetség újraalakulása Nyitott minden lány és nő számára (6 éves kor felett) Csapataink hetente.
Változások a család és a munka szerepében és megítélésében Pongrácz Tiborné „Nők a családban, a munkahelyen és azon túl – Közép-európai együttműködés a.
Munkaerőpiaci számítások szeminárium
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
BILANCIA A magyarországi kutatás eredményeinek bemutatása Budapest, június 25.
Tízből négy férfit zavarna, ha női főnöke lenne
Életen át tartó tanulás/ személyi fejlődés/ minőségirányítás Bevált gyakorlatok A szociális munkások/ szociálpedagógusok munkájában a bécsi.
VIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia Az egészség dimenziói a táplálkozásmarketingben május Zamárdi.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
NŐK HELYZETE A MUNKAERŐ-PIACON, PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK Bük, augusztus 27.
Állampolgári jogok és kötelességek
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
Dr. Hunyadi-Barta Zsuzsanna HSZOSZ alelnök
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Szikra Dorottya, PhD MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont
 Egy uniós kutatásban nyolc európai ország munkavállalóit kérdezték meg,hogy milyennek tartják munkájuk és magánéletük min ő ségét  Egy kiskereskedelmi.
Foglalkoztatottság, szegénység. Direkt kapcsolat a jövedelmi helyzet és a munkaerő-piaci státusz között Indirekt összefüggések – gyermeknevelés támogatása,
Y GENERÁCIÓ.
Boldog Európa, boldogtalan magyarok? Dr. Lelkes Orsolya, European Centre, Bécs II. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia – április 29.
SIKERES PIACRA LÉPÉS SVÁJCBAN szeptember A svájci társadalombiztosítási rendszer fő pillérei.
Az aktív időskor programjára, a Szenior Akadémia hálózat kialakítására Horváth János Kowacsics Rita Budapest, Szenior Akadémia.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
A család és a gyerek érték A család és a gyerek érték Családbarát munkahely a Dunaújvárosi F ő iskolán Dr. Keszi-Szeremlei Andrea Dunaújváros 2013.Február.
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Női Erőforrás Menedzsment Tanácsadás nők, vállalatok számára Dr.habil. Ternovszky Ferenc főiskolai tanár BGF.
TÁVMUNKA LEHETŐSÉG ÉS VESZÉLY DR. FRANK RÓZA PHD NYME SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT KÖNYVTÁR- ÉS INFORMÁCIÓTUDOMÁNYI TANSZÉK.
„Kincs, ami nincs” - a hazai szegények egészségi állapota - Havasi Éva és Horváth Gergely.
Társadalmi tudatformálás
Pályakezdő fiatalok-felmérés
2016. június 10: „A tudásáramlás és a tudás megtérülésének egyes vetületei” című konferencia Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
Employer Branding - gyakornokok
ÚJ KIHÍVÁSOK, KAPCSOLÓDÁSI PONTOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓBAN, KIEMELTEN A FOGYATÉKKAL ÉLŐKRE DECEMBER 18.
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
A legKISEBBSÉG is számít!
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Rugalmas foglalkoztatási formák elterjedtsége a
Munkagazdaságtani feladatok 1
Kik vagyunk A Babagenetika mozgalom egy személyes történeten alapuló
Előadás másolata:

DI DDIV DIVERSITY SPECTRUM LYNN GARDNER HEFFRON Munka és családi élet egyensúlya-minden korban Nemzetközi konferencia Budapest, 2016. november 17.

Choices In the Modern World A MODERN VILÁG Azért dolgozunk hogy éljünk vagy azért élünk hogy dolgozzunk? Mik a felelősségeid otthon? Milyen a munkahelyi életed? Jut szabadidő saját magadra? Milyen választásaid vannak? Hol van a boldogságod?

EGYENSÚLYHIÁNY Az amerikai munkavállalók 13 %-a részesül a munkáltató által fizetett családi szabadságban Család & Orvosi ellátás Biztosított eltávozási engedély (CSALÁD) évi 12 hét fizetett szabadságig A magánszférában foglalkoztatott munkavállalók fele nem részesül fizetett betegszabadságban Egészséges Családok Törvény 7 munkával védett betegszabadság nap évente

EGYENSÚLYHIÁNY 65 év felettiek az USA-ban 2013 - 44.7 millió, a népesség 14.1%-a 2060 - 98.2 millió a becsült népességszám Az USA-ban a nők tovább élnek Nők 81 év- Férfiak 76 év Jövedelemforrások 65 év felettieknél Nyugdíj 28% Nők– 42% Férfiak Társadalombiztosítás 57% nők , 21 millió Az egyedül élő férjezetlen nők háromszoros valószínűséggel élnek szegénységben

EGYENSÚLY Egyensúlyhiány NŐK AZ USA-BAN Többen szereznek egyetemi diplomát &fokozatot mint a férfiak A munkaerő fele nő 10 családból 4-ben nő a kenyérkereső DE 2015-ben A nők 80 centet kerestek minden férfiak által keresett $1-al szemben Minden foglalkozásban a nők láthatóan kevesebbet keresnek Ha a dolgozó nők a férfiakkal azonosan lennének fizetve, a szegénységi rátájuk felére csökkenne

Munkahelyi kívánságlista a 30-as életévekben és felette Rugalmas munkaszervezés Észszerű munkaidő - Távmunka Szülési szabadság Helyszíni napközi Jogi tanácsadás Fitness/Jóga Kutya-barát környezet Önkéntesség Szakmai fejlődés Lehetőség a helyzetet változtatni

Az Új Egyensúly FaceBook & Google Zendesk, Thumbtack, March of Dimes 1. ingyenes ínyenc ételek 2. mosoda 3. sportolási lehetőség 4. biciklivel munkába menni 5. WIFI transzfer 6. kevesebb egyensúly DE boldogabb alkalmazottak Nyílt vállalati struktúrák, amik lehetővé teszik a menedzsment és az alkalmazottak közti kommunikációt Zendesk, Thumbtack, March of Dimes 1. Családi idő megbecsülése 2. Több női vezető

Egészség az elmében, testben és lélekben Gondold újra a választásaidat Kapcsolatok Család Oktatás Személyes idő és fejlődés Munka Jövedelem Megtakarítások Mosolygás Nevetés Szórakozás Mi is tesz boldoggá?

A VÁLASZTÁSOD A BOLDOGSÁGOD

Contact Lynn Gardner Heffron Founder & President lgheffron@diversityspectrum.org www.diversityspectrum.org