Pápai Református Kollégium Dadi Általános Iskolája.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alsónémedi bemutatása
Advertisements

Alsónémedi A falu bemutatása
Tanévkezdő tájékoztató
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre Templom, Plébánia és Közösségi Ház Építési engedélyezési terve.
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Kárpát-medencei támogatások Gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen Sárvásári iskola és közösségi ház fejlesztése 2008 „Batiz Ágnes emlékére”
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Iskolánkról.
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Lenkey János ÁLTALÁNOS ISKOLA, LENKEY JÁNOSRÓL
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
Kalotaszentkirály.
Szendrő nevezetességei
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
ÚJRAÉLESZTÉSI KÍSÉRLET
Kazinczy és Csokonai iskolája: a Debreceni Református Kollégium
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 12–16.
Badacsonytomaj.
Napkor A mi településünk.
Készítette: Bujdosó Villő
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
BÁLÁK ÉS BÁLÁM.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Nagykároly Készítette:
Iskola névadója Tagozataink Hagyományaink Iskolánk névadója Vörösmarty Mihály ( ) Magyar költő Fő művei: Lírai: Gondolatok a könyvtárban Dráma:
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
Szociális és Gyermekvédelmi feladatellátás a Görögkatolikus Metropóliában.
Diákönkormányzat beszámolója 2010/2011 tanév I.Félév.
Diákönkormányzat beszámolója 2009/2010 tanév Alakuló megbeszélés Elnök: Túrós Kata Elnök: Túrós Kata Elnökhelyettes: Raffay Norbert Elnökhelyettes:
Bánki Hírmondó Szeptember. SZEPTEMBERBEN TÖRTÉNT…
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
2015 Év végi lelkipásztori beszámoló Január Ökumenikus imahét (Isten a metrón c. darab) Ökumenikus imahét (Isten a metrón c. darab) Csocsóverseny a hónap.
Iskolatörténet vázlatokban… B.K.M. (35 év rövid története)
EGYÜTT NEKÉZSENYÉRT EGYESÜLET Éves beszámoló.
SZMK Értekezlet május 9..
Veresegyház.
Református templom dad
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Emlékhelyek, régi építmények
Székelykeresztúr Fekvése:
Irinyi és Kossuth barátsága
A dadi református gyülekezet élete képekben 2008.
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Az önfejlesztő terület bemutatása
Intézményi szülői munkaközösségi értekezlet
2018/2019 tanév.
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Előadás másolata:

Pápai Református Kollégium Dadi Általános Iskolája

Dad

Dad, az ősidők óta lakott település, az ország legkisebb megyéjében, Komárom-Esztergom megyében, a Vértes hegység ÉNy-i részén fekszik. Lakosainak száma 1100 körül mozog. Első okleveles említése 1230-ból való. okleveles említése 1230-ból való.

Büszkélkedünk az ország nyilvántartásában tanúfaként szereplő, Árpád névre keresztelt hársfával ban, a millennium emlékére ültették. Érdekességként álljon itt néhány jellemző adata: a hársfélék családjába tartozó kislevelű hárs /Tilia cordata Mill/. Magassága: m között. Legnagyobb átmérője: 18,7 m. Koronájának kerülete: 58,7 m. Törzsének magassága az első elágazásig: 3,15 m. Törzsének kerülete 1 m magasságban: 3,52 m.

Amikor 1643-ban gróf Csáky László, akkori földesúr betelepítette a török harcokban teljesen elnéptelenedett Dadot, az ide érkező reformátusok a mai katolikus templom helyén találták a falu romos, középkori templomát. Ezt használták háborítatlanul 1683-ig, amikor felújították. Itt 1747-ig gyakorolta vallását a református gyülekezet, 1734-ben karzatokat építettek bele, és kis harangot is vásároltak maguknak.Amikor 1643-ban gróf Csáky László, akkori földesúr betelepítette a török harcokban teljesen elnéptelenedett Dadot, az ide érkező reformátusok a mai katolikus templom helyén találták a falu romos, középkori templomát. Ezt használták háborítatlanul 1683-ig, amikor felújították. Itt 1747-ig gyakorolta vallását a református gyülekezet, 1734-ben karzatokat építettek bele, és kis harangot is vásároltak maguknak nov. 7-e fordulópont a gyülekezet és a templom történetében. Gróf Eszterházy József, a falu akkori földesura elvette a reformátusoktól a régi templomot (a parókiával és az iskolával együtt), és azt a katolikusoknak adta vissza. Ugyanakkor a reformátusoknak helyet mutatott, ahol új imaházukat és lelkészlakásukat felépíthetik. Ehhez építőanyagot is biztosított. Ezt a telket birtokolja azóta is gyülekezetünk nov. 7-e fordulópont a gyülekezet és a templom történetében. Gróf Eszterházy József, a falu akkori földesura elvette a reformátusoktól a régi templomot (a parókiával és az iskolával együtt), és azt a katolikusoknak adta vissza. Ugyanakkor a reformátusoknak helyet mutatott, ahol új imaházukat és lelkészlakásukat felépíthetik. Ehhez építőanyagot is biztosított. Ezt a telket birtokolja azóta is gyülekezetünk. A kis imaház valóságos templommá csak a Türelmi rendelet után épülhetett, ekkor viszont a presbitérium minden lehetőséget megragadott. Az épületet 4 méterrel meghosszabbították, a falakat több mint 1 méterrel megmagasították, tornyot építettek mellé, és a kis csengettyűk helyett visszakapták a katolikusoknál hagyott harangot. A vértessomlói templom romjaiból hozott kövek között egy angyalt ábrázoló dombormű lett az új templom sarokköve, amit az idők folyamán bevakoltak, és csak egy XX. századi tatarozásnál került elő; azóta láthatja mindenki.A kis imaház valóságos templommá csak a Türelmi rendelet után épülhetett, ekkor viszont a presbitérium minden lehetőséget megragadott. Az épületet 4 méterrel meghosszabbították, a falakat több mint 1 méterrel megmagasították, tornyot építettek mellé, és a kis csengettyűk helyett visszakapták a katolikusoknál hagyott harangot. A vértessomlói templom romjaiból hozott kövek között egy angyalt ábrázoló dombormű lett az új templom sarokköve, amit az idők folyamán bevakoltak, és csak egy XX. századi tatarozásnál került elő; azóta láthatja mindenki.

A 2009/2010-es tanév

Hittanos tábor jún jún

Alakuló tantestületi értekezlet augusztus 24. Tanévnyitó istentisztelet aug. 30.

Magvető tábor augusztus 28.

Iskolakirándulás az agostyáni arborétumba és a baji Vadászházhoz szeptember 25.

Rendhagyó énekóra a MUZSIKÁS együttessel szeptember 30.

Hét Határ kirándulás a vértesszentkereszti romokhoz október 3.

Ünnepi műsor az aradi vértanúk emlékére október 6.

Időseket köszöntöttünk október 09.

Bolyai matematika-verseny október 16.

Papírgyűjtés október 21.

Ünnepi műsor az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére október 23.

Táncház és kézműveskedés november 6.

Anyanyelvi verseny Bokodon, ahol az 1. és a 3. helyet szereztük meg november 19.

Egyházmegyei hittanverseny Dadon november 21.

I. dadi ODK-kirándulás november 24.

Egészségnap november 27.

A REFORMÁCIÓ HÓNAPJA KÉPZŐMŰVÉSZETI ÉS ESSZÉÍRÓ PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A pályázat kiírója: A Magyarországi Református Egyház A pályázat szervezője: Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának Kommunikációs Irodája és a Református Pedagógiai Intézet A pályázat témája: A év Reformáció hónapja alkalmából megemlékezés Ady Endre halálának 90. évfordulójáról. D.) Én iskolám – évesek (5-8. osztály) Egy magyar író, költő, nyelvész üzenete egykori iskolájába HELYNÉVINTÉZMÉNY„LEVÉL-ÍRÓ”CÍMZETT ISKOLA I. Sárközi Adrienn Dóra (7. o.) Pápai Református Kollégium Dadi Általános Iskolája Móricz Zsigmond Debrecen, Sárospatak, Kisújszállás

Mézeskalács-sütés és kézműveskedés december 19.

Községi műsor a doni áttörés emlékére január 12.

Korcsolyázás január 13.

Könyvbarát-vetélkedő Bokodon, ahol csapatunk 2. helyezést ért el január 29.

Farsang február 13.

Megemlékezés az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról március 15.

Jeles napok kistérségi rendezvénysorozat dadi foglalkozása március 24.

Kiskörzeti általános műveltségi vetélkedő iskolánkban április 9.

Erdei iskola Boglártanyán április

A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete és Millenniumi Alapítványa által szervezett történelemverseny április 24.

Anyák napja - alsósok május 3.

Anyák napja - felsősök május 3.

Konfirmáció május 16.

Jutalomkirándulás június 5.

Egyházmegyei sportnap Kocson június 5.

Az alsó tagozatosok kirándulása Székesfehérváron június 8.

A felső tagozatosok kirándulása Visegrádra június 8.

Tanévzáró és ballagás június 18.

1. osztály

2. osztály

3. osztály

4. osztály

5. osztály

6. osztály

7. osztály

8. osztály

Vége Készítette: Jordánné Ládi Zsuzsa 2010.