A FÜRDŐK HELYZETE AZ EURÓPAI TURISZTIKAI PIACON Siniša Perić.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
V. Oraszágos Tanácsadási Konferencia
Advertisements

Az I. világháború
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Makroökonómia gyakorlat
Megindulás - megújulás VARGA MIHÁLY Miniszterelnökséget vezető államtitkár.
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
GKI Zrt., Gazdasági folyamatok, 2008 Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt április 2.
Magyar Turizmus ZRt. Újvári Ágnes nemzetközi igazgató Zánka február 22.
Idegenforgalmi statisztika
Az elveszett termelés az építőipar gondjairól. Forrás: eurostat.
TDM Szakmai Nap november 21.
Az Európai Unió története
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar
Hogy állunk a konvergencia folyamatban? Hamecz István ügyvezető igazgató.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
Egészségturizmus fogalma
HÚZ-E AZ ÁGAZAT? A MAGYAR TURIZMUS VERSENYKÉPESSÉGE
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
GfK Custom ResearchSugatagi Gábor - A magyar fogyasztó politikai preferenciái2010. február 17. Sugatagi Gábor : A magyar fogyasztó preferenciái a politikai.
1914.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A népesség számának változása Európában
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Napjaink vendéglátásának helyzete előadó: Meszes István főiskolai adjunktus MNGSZ oktatási bizottság elnök Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület Közgyűlés.
Magyarország a globális világgazdaságban
Kármán András Budapest, január 21..  1. A külső finanszírozáson nyugvó növekedési modell sikeres volt, de sérülékeny  2. A válság kikényszerítette.
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
A magyar tőkeexport bemutatása
Tourinform. Tourinform irodák 150 iroda 9 regionális szervezet 2 millió látogató Információk kiadványok rendezvények kiállítások továbbképzések.
MTA Regionális Kutatások Központja A DUNA - AZ EU VII. KORRIDORA Horváth Gyula MTA Regionális Kutatások Központja 2008.
Szent István Egyetem Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar Az EU- tagság és a gazdaság fellendülése közötti téves kapcsolat vizsgálata.
Európa regionális földrajza
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Az értékkategóriák.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
A magyar biztosítási piac helyzete Pandurics Anett MABISZ Konferencia október 14.
MAGYARORSZÁG DÉL-ALFÖLD ÉS SZERBIA VAJDASÁG EGÉSZSÉGTURISZTIKAI DESZTINÁCIÓK EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁJA A KÖZÖTTI ÉVEKBEN.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
A turizmuspolitika aktuális kérdései 2013-ban Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szezonfelkészítő rendezvény április 25., Tihany Fodor Olivér.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Készült a PH Gazdasági Igazgatóságán „Szolnok tovább épül” Összefoglaló a 2016.évi költségvetésről 16,5 milliárd bérek 3,9 milliárd fejlesztés 5,7 milliárd.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
Magyar-román gazdasági kapcsolatok Bogár Ferenc gazdasági tanácsos.
LifeCareBusiness A TE LEHETŐSÉGED. 1 másodperces prezentáció: Előtte Köszönöm a figyelmet, viszontlátásra a regisztrációnál ! Az Ön tanácsadója: Kriminál.
Európa demográfiája Készítette: Vadas Erik I. Geográfus MSc
Az autóbuszos turizmus támogatásának fontossága az EU tagállamaiban Stephen Smith Elnök Autóbuszos Turizmus Európai Szövetsége.
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
Nemzetközi hallgatók helyi értéke Révész Balázs – Kéri Anita SZTE GTK
Az ökológiai gazdálkodás helyzete Európában
TURISZTIKAI SZEZONÉRTÉKELÉS
LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE TDM SZAKMAI NAP
Nemzeti Fejlesztési Terv, operatív programok és pályázati lehetőségek
A konvergencia kritériumok teljesülése az euro-zónán kívül
Első vállalati tapasztalatok az EU felvétel után
Vállalkozások – versenyképesség – monopóliumok A magyar valóság
Pályázatmenedzselő és dr. Papp József, vezérigazgató
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Beutazás hatása a buszos turizmusra, tendenciák
A nemzetközi tőkeáramlások
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Az ÁFA-csökkentés szükségessége és hatása a zöldség-gyümölcs ágazatban
Előadás másolata:

A FÜRDŐK HELYZETE AZ EURÓPAI TURISZTIKAI PIACON Siniša Perić

ESPA-KREDO Érthető és párhuzamos struktúrák felállítása Érvek az európai elvért A nemzeti jellegzetességek tiszteletben tartása

MEGHATÁROZÓ IDŐSZAKOK AZ EURÓPAI FÜRDŐK FEJLŐDÉSÉBEN A két világháború között A második világháború után A múlt évszázad 60-as éveiben A múlt évszázad 80-as évei végén és a 90-es évek elején Az 1995-től napjainkig tartó időszak

Az európai fürdők turisztikai forgalma 1200 bejegyzett fürdő 2002 – 186 millió vendégéjszaka az európai fürdőkben, 20%-a az össz vendégéjszakák számának 20 millió európai évente látogatja a fürdőket 60% forgalom a németországi, ausztriai és magyarországi fürdőkben

Az európai fürdők turisztikai forgalma Fürdő k száma VendégekVendég- éjszakák Németország Franciaország Ausztria Szlovákia Szlovénia Spanyolország Portugália Csehország Szerbia

BEVÉTELEK ÉS IRÁNYVONALAK Németországban 20 milliárd euró bevétel a fürdőturizmusból, Ausztriában 3,2 milliárd euró. Németországban évente 60 milliárd euró kiadás a wellness készítményekre és szolgáltatásokra. Az előrejelzések szerint ez 2009-re eléri a 75 milliárd eurót. Svájcban 2010-ig háztartásonként a bevételből 16% az egészség minőségének javítására, amely meghaladja az élelmiszerekre kiadott pénzeszközök nagyságát.

A fürdők és wellness központok szolgáltatásai iránti kereslet

Átlagban mennyi pénzt költenek el panzión kívüli szolgáltatásokra ( euróban kifejezve ) Szlovákia - 20 Magyarország - 19 Ausztria - 46 Németország - 47

A befektetések hatásai a vendégek összetételének változásaira a németországi fürdőkben 59 % új célcsoportot szerzett 10% semleges 2% nem sikerült új célcsoportot szerezni A megkérdezett befektetők 35%-a vélte csak úgy, hogy a beruházások kihatással voltak a vendégek elégedettségi fokának a növekedésére

AZ EURÓPAI FÜRDŐK FEJLESZTÉSÉNEK MEGHATÁROZÓ CÉLJAI A piac új követelményeihez való alkalmazkodás A vendégek struktúrájának kibővítése A szolgáltatások minőségének növelése Új tehnológiák bekapcsolása A foglalkoztatottak képzése

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!