1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szélkerék-erdők a világban és hazánkban
Advertisements

1/10 Energia – történelem - társadalom Közkeletű tévhitek, pótcselekvések.
Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet)
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és.
Energia és (levegő)környezet
Energetikai folyamatok és berendezések
Energia – történelem - társadalom
Energetikai gazdaságtan 2014.
Üvegházhatás, klímaváltozás
Dr. Gács Iván, BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1 Környezetvédelem Üvegházhatás.
Szennyezőanyagok légköri terjedése
Szennyezőanyagok légköri terjedése Bevezető Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Energia és környezet.
Szennyezőanyagok légköri terjedése Gauss típusú füstfáklya-modell
Szennyezőanyagok légköri terjedése
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
Energia és környezet A levegőtisztaság-védelem céljai és eszközei Levegőszennyezés matematikai modellezése.
Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet.
Légszennyezőanyag kibocsátás
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
© Gács Iván (BME) 1/9 Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
2. AZ ENERGETIKA ALAPJAI.
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK BIOMASSZA
© Gács Iván (BME) 1/12 Energetikai levegőszennyezés folyamatai, matematikai modellezése Környezet- menedzsment.
© Gács Iván (BME) 1/16 Energia és környezet Kéndioxid kibocsátás és csökkentésének lehetősége.
© Gács Iván (BME) 1/12 Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
Pernye Energia és környezet keletkezése, tulajdonságai,
KÖRNYEZETTECHNIKA.
TELEPÜLÉSI VÍZGAZDÁLKODÁS ÉS VÍZMINŐSÉGVÉDELEM (BMEEOVK AKM2)
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 11.
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
Energia és környezet Atomerőművek gázalakú radioaktív kibocsátásai.
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék
Biológiai embertan Előadás és szeminárium 1. Bevezetés.
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra.
Energia és (levegő)környezet
Energia és környezet Atomerőművek gázalakú radioaktív kibocsátásai.
Levegőtisztaság-védelem 2.
Energiatermelés és környezet
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2009 I. félév Követlemények.
Számítógéphálózatok Távadatfeldolgozás 2000/2001. Tanév, II. félév Dr. Vadász Dénes.
1 CASE STUDIES IN PROJECT MANAGEMENT ( Projektmenedzsment esettanulmányok ) Gazd. idegennyelvi menedzser FSZ Tematika, követelmények Oktató: Zemankovics.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2013 I. félév Követelmények.
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2011 I. félév Követelmények.
Levegőtisztaság védelem
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA BEVEZETÉS BEMUTATKOZÁS OKTATÁSI TERV.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
/16 © Gács Iván AZ ENERGETIKA ÉS A KÖRNYEZETVÉDELEM GAZDASÁGI ÖSSZEFÜGGÉSEI Dr. Gács Iván ny. egyetemi docens BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék.
1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz
Tantárgyi követelmények szeptember 10.
Energia és környezet Szennyezőanyagok légköri terjedése Bevezető Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
EVA 1 – 5. kurzus Kanyó Kristóf.
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
Tantárgyi követelmények szeptember 8.
Üvegházhatás, klímaváltozás
Energia(termelés) és környezet BMEGEENAEK7 és BMEGEENAKM1
Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet)
Energia – történelem - társadalom
Minőségmenedzsment alapjai szeptember 12.
Energetikai gazdaságtan 2017.
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Előadás másolata:

1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó 2013-ig: BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

Energia és környezet, /5 Energia és környezet ¤ Tárgy előadásai: csütörtök ¤ gyakorlat: csütörtök , Buzea Klaudia ¤ Elmarad: nem marad el semmi ¤ Jegyzet: Gács I. – Katona Z.: Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Műegyetemi Kiadó, kornyezetvedelem.pdf Gács I.: Klíma és energia. Klíma és energia pdf ¤ Letölthető: Előadások PowerPoint fájljai, jegyzet, ZH eredmények : ftp.energia.bme.huftp.energia.bme.hu\pub\Gacs_Energia es kornyezet felhasználó: anonymous jelszó: nem kell

Energia és környezet, /5 Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Energiafelhasználás A környezetvédelem céljai Levegőszennyezők keletkezési folyamatai és leválasztásuk Szennyezőanyagok légköri terjedése Szennyezőhatás értékelése } } Ebben a tantárgyban Másik tantárgyban Környezetvédelem jegyzet tartalma:

Energia és környezet, /5 Energia és környezet ¤ Követelmények ¤ részvétel a foglalkozások min. 70%-án ¤ 3 zárthelyi (vagy önálló feladat) ¤ zh időpontok: 5., 9. és 14. oktatási héten (október 8, november 5., december 10.) ¤ zh. súlya: kb %, 35-45%, 45-50% ¤ követelmény szint: egyenként 40%, összességében 45% ¤ pótzárthelyi: pótzárthelyi: pótlási héten (dec , valószínű: dec. 17, Cs. 8-10h) ( közös pótzárthelyi a 3 zh anyagából)

Energia és környezet, 2015 A tárgy tartalma ¤ Általános kérdések energiafelhasználási trendek, levegőtisztaság védelem elvei ¤ Tüzelések lokális hatású szennyezőanyag kibocsátásai (keletkezési folyamatok és leválasztás) ¤ szilárd szennyezők ¤ kénoxidok ¤ nitrogénoxidok ¤ Atomerőművek légköri kibocsátásai ¤ Globális hatás széndioxid kibocsátás, üvegházhatás, klímaváltozás, az energetika jövőbeli feladatai 5/5