Toscana, Olaszország január - április Mobilitá Infermieri in Toscana”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Dr. Balogh Zoltán ELTE TáTK- AstraZeneca 15. Egészség-gazdaságtani.
Advertisements

Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Text Pioneers into Practice 2016 Hungary. 2 A Pioneers into Practice program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
TÁMOP / Képzésfejlesztés ma és holnap EU-s forrásból a KIH-ben.
Szekszárd, október 8.. Tagintézmény Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Dunaföldvár Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája,
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
Mercedes-Benz-Iskola
Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Idősbarát Győr Takács Tímea Miklósyné Bertalanfy Mária
BOROS SÁMUEL SZAKGIMNÁZIUMA
Az „első lépés” TÁMOP
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Bemutatkozik a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum
Barcsák Marianna KPSZTI
Pályaválasztási tanácsadás
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány (Budapest)
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Geréby-Kúria október 28-29
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Alsó-ausztriai alapfokú oktatási intézmények
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Felnőttképzés a közművelődésben
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Az interdiszciplináris oktatás felé Óbudai Árpád Gimnázium
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Iskolai szociális segítő
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Németország BESZÁMOLÓ 2014
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

Toscana, Olaszország január - április Mobilitá Infermieri in Toscana”

Megkeresés 2016 január Jáger Noémi és Szabó Beáta Centrum: Kovács László és Vízvári László 2016 február 2016 május – nyertünk!

Galileo Progretti A Galileo Progetti Nonprofit Kft. egy olasz- magyar tulajdonú nonprofit társaság, amelyet 2009-ben alapított a firenzei Cooperativa Sociale Arca (Olaszország) magyar partnerekkel együtt. Galileo Progetti Nonprofit Kft Budapest, Aladár utca 6. fszt./1. Magyarország – Ungheria - Hungary Cégjegyzékszám: Adószám:

Cél A szociális szektor fejlesztése. Különös tekintettel a szociális gazdaságra, Magyarországon és az EU-ban, nemzetközi és helyi partnerekkel együttműködve.

Mobilitási program A 2016 augusztusában induló egy éves idejű “M.I.T.O. – Mobilitá Infermieri in Toscana” projektben 4 magyar és olasz (Toszkána) szervezet működik együtt: Galileo Progetti Nonprofit Kft. (koordinátor), a BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskolája és a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola (küldő intézmények), továbbá a firenzei ARCA Cooperativa Sociale, mint fogadó intézmény.

Fogadó intézmény 1983 alakult részben vagy teljesen magántulajdonban lévő intézmény célja az idősek, a kiskorúak, a fogyatékkal élők, a kábítószer-használók, az óvodás korú gyermekek és a pszichiátriai problémákkal küzdők segítése, gondozása

A projekt E.SZ.SZ.O. - Egészségügyi és Szociális Szakmák Olaszországban Ez a projekt egy nemzetközi mobilitási program – Tempus, Leonardo da Vinci az egészségügyi ágazatban Kaposvári Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola

Fogadó intézmény

Rosalibre

Tel Cell Fax Castello di Montegonzi Castello di Montegonzi Via delle Grillaie - Montegonzi Greve in Chianti Firenze - Toscana - Italia

Utazás Greve és Tavernelle 3 fő szociális gondozó 2 fő ápoló – Greve 2 fő szociális gondozó 2 fő ápoló 6 hetes turnusok Minden héten lesz kísérő tanár; felváltva miskolciakkal

Mit biztosít a pályázat? A kiutazás költségét (9 fős kisbusszal), A szállás költségeit Étkezés: Hétköznap reggeli vacsora önállóan – erre biztosítanak pénzt Hétköznap ebéd a munkahelyen Hétvégén önállóan – biztosítanak pénzt Munkaruha (méret szerint) Utazás (minimális; Firenze, Pisa, Siena)

Munkaidő Esetleg szombat – ezt még nem tudták pontosan megmondani. Vasárnap nem kell dolgozni Csak felnőtteket kell gondozni

Amit vinni kell Munkacipő – olyan, mint a croc Biztosítás – csoportosan olcsóbb Minimális készpénz – végszükség esetén Európai Uniós TAJ kártya

A részvétel feltétele 80 órás olasz nyelv kurzus – a végén teszt, és az út végén is lesz egy tesz, hogy ki mennyit fejlődött a nyelvből, Megfelelő magaviselet (nemcsak az iskolához méltóan, ahogyan eddig is, hanem felnőtt emberhez illően)

Még néhány információ A Rosa Libriben az összekötő magyar származású (beszél magyarul) Naplót kell vezetni – nemcsak azt kell leírni, hogy szakmailag milyen munkát végeztek, hanem azt is, hogy aznap hogyan éreztétek magatokat, – ezt majd csatolni kell a pályázathoz. Europass tanúsítványt kaptok a végén, amely a megszerzett kompetenciákat fogja tartalmazni,

Amit kérni szeretnénk december ig lesznek itt a Toscán vendégek: A Rosa Libri vezetője, Egy-egy főápoló Greve-ből és Tavernelléből December 15-én: a résztvevő pedagógusoknak, tanulóknak iskolai tájékoztató, majd látogatás az Olajág Otthonba a vendégekkel és a diákokkal

Akikre számítunk Szociális terület: Kubik Adri Tari Tia Kovács Babett Mihály Odett, Szabó Letícia Ápolók: Fónyad Bea, Hegedűs Evy Drevenka Dóri Szimler Peti

Köszönöm az együttműködést!