A levegőfertőtlenítés jelentősége Uzsoki Utcai Kórház Tüdőbelgyógyászati osztály.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Hidegártalmak Dr. Páldy Anna, Bobvos János, dr. Trájer Attila
AZ ÚJ BELÉP Ő K ÉS AZ INAKTíV MUNKATÁRSAK SIKERESSÉ TÉTELÉNEK TITKA.
Hatékony e-commerce hirdetés az Árukeresőn. Az Árukeresőről • Magyarország piacvezető árösszehasonlító oldala • Operáció 5 országban (HU, TR, RO, BG,
Textilhigiénia a hatóság szemszögéből
Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
EuroScale Mobiltechnika Kft
Hypertoniás sóoldat inhalációjának hatásossága RSV bronchiolitisben
ABO Institute Az egészségmegőrzés evolúciója. Az ABO Institute forradalmi újítása •Tudáskrízis: –Az orvostudomány összes tudása gyorsabban nő, mint amit.
TIENS GYÜMÖLCS GYÜMÖLCSÉS ZÖLDSÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK SZEPTEMBER 2009.
Az ulcus cruris hydrochirurgiai kezelésének lehetősége
A Mobil Orvosi Segélyhely (MOS)
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Készítette: Frankó Ádám Prog. Info, 14.csop.
VIRUS OKOZTA ENTERÁLIS FERTŐZÉSEK
Jellemezze a nyúlós költésrothadást!
Többmagos processzorok
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
dr. Szilágyi Emese, dr. Böröcz Karolina Kórházi Járványügyi Osztály
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Módszertani és Informatikai Főosztály Kórházi indikátorrendszer 2008 Kiss Norbert május 15.(Elkerülhető) Ellátási Hibák az Egészségügyben Konferencia.
Nehezen gyógyuló fekély kezelése ezüstionos kötszerrel
Innovatív medicina Dr. Demeter Béla
Készítette: Leidecker Orsolya
Az öngyilkosságról Dr. Degrell István.
Kórházi eredetű fertőzések-kártérítési felelősség
(KB+FH) x KF = FKK → Igaz vagy Hamis?
Racionális/költség kímélő antibiotikum felhasználás a kórházakban
Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.
Kalamár-Birinyi Edit Kórházhigiénés Osztály
Koszorú- és agyérbetegségek: tények és megelőzés
Antibiotikumok és antibiotikum-rezisztencia
Hogyan terjed a fertőzés?
Hitek és tévhitek az influenzáról
Kooperációs szolgáltatások
Onkológiai szakdolgozók VIII. Tudományos kongresszusa
MEGVÉDENDŐK - MEGELŐZÉS!!!!!!
Fertőtlenítés sterilizálás
Műtét technika alapjai
SZIME, Siófok, Morvai Júlia – HARTMANN-RICO Hungária Kft.
Szabó Rita, Kurcz Andrea, Morvai Júlia, Benkó Alíz
ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT AZ ORIFLAME BEMUTATJA AZ ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT HairX hajápoló hajformázó termékcsaládot.
MILYEN MÉLY A GÖDÖR? A KÓRHÁZAK GAZDASÁGI HELYZETÉNEK FELMÉRÉSE DR. RÁCZ JENŐ-DEMES ISTVÁNÉ-TOMJANOVICS GÉZA BALATONFÜRED OKTÓBER 17.
KI FIZET A VÉGÉN ? Dr. Csiba Gábor elnök Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Budapest, november 10.
Világot fenyegető vírus Semmi sem biztos; csak a halál.
Gastrointestinális fertőzések/2 V. évfolyam, I. félév,
Infekciókontroll a rehabilitációs ellátás során
Az antibiotikum használattal összefüggő Cl
A magyarországi infekciókontrollról
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
Ápolói teljesítmény és terhelés összehasonlító vizsgálata avagy: Miért is vagyunk leterheltek? Pap-Szekeres Anita Magyar Kórházszövetség XXVII.
Önkormányzati fórumok február- március – a válság éve A régió ipari termelése 25 %-kal csökkent A foglalkoztatottak száma mintegy 17 ezer.
A hosszú ápolási idejű szervezeti egységekben megjelenő egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések költségvonzatai Morvai Júlia HARTMANN-RICO Hungária.
A magyar biztosítási piac helyzete Pandurics Anett MABISZ Konferencia október 14.
Renális szövődményben szenvedő cukorbetegek vércukor-önellenőrzésének jelentősége Prof. Dr. Jermendy György tudományos igazgató Bajcsy-Zsilinszky Kórház,
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Terápiás lehetőségek a cisztás fibrózis gondozásában.
And what else?... Leszakadó gyerekek.
Dr. Oroszi Beatrix Főosztályvezető
Hazai kórházi-járványügyi helyzetkép: adatok és aktualitások
Az első észleléstől az intenzív osztályig Diagnosztikus lehetőségek
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Dr. Füzi Miklós1, Prof. Dr. Ludwig Endre2, Prof. Dr.Szabó Dóra1
Szakmapolitikai fórum
Az új rendelő és a projekt előnyei az orvos szemével
KÓRHÁZI ACINETOBACTER BAUMANNII TÖRZSEK JELLEMZÉSE
Az első észleléstől az intenzív osztályig Diagnosztikus lehetőségek
Suma Combi Egyszerűsítse le a mosogatást.
3. osztályban.
F ERTŐZÉSEK I NFEKCIÓKONTROLL AZ INTENZÍV OSZTÁLYON Sebestyén Gábor.
Előadás másolata:

A levegőfertőtlenítés jelentősége Uzsoki Utcai Kórház Tüdőbelgyógyászati osztály

Máshogy kell gondolkoznunk a fertőzésekről *WHO: 2007 és 2012 között 25%-kal nőtt a kórházi eredetű fertőzések száma Európában. A fertőzés-megelőzés gyakorlatában nem történt lényegi újítás majdnem száz éve. Többször mosunk kezet, alaposabban letöröljük a felületeket, erősebb vegyszereket használunk… …a fertőzések száma mégis NÖVEKSZIK.* A felületekre fókuszálunk, miközben a védendő terek 99%-a levegő!

Minden fontos nosocomiális kórokozó hatékonyan terjed a levegőn keresztül. A levegő folyamatosan újrafertőzi a felületeket, akármilyen gondosan is takarítjuk azokat. Meg kell szakítani ezt a láncot és tisztábbak lesznek a felületek is! Miért fontos a levegőt fertőtleníteni?

Influenza (Harvard Egyetem, 2013): a vírusrészecskék 89%-a korlátlan ideig a levegőben marad. Clostridium difficile (Clinical Infectious Disease, 2010): a levegő mintákból DNS-ujjlenyomatok segítségével kimutatható volt, hogy 10 betegből 7 spórákat bocsátott ki. MRSA (Journal of Hospital Infection, 2014): a baktérium a levegő minták 25%-ában kimutatható postoperatív osztályokon, illetve a minták 14%-ban nyílt osztályokon is. Norovírus (Washington, Egészségügyi Minisztérium, 2013): egy személy megfertőződhet egyszerűen a belélegzés útján is. A legújabb kutatások szerint

Folyamatos az utánpótlás a levegőben történő terjedéshez A BETEG hámsejtet veszít óránként, és 3000 aeroszolizált cseppecskét bocsát ki minden 5 percben WC-lehúzás Függönyök széthúzása Ágyneműcsere Portörlés

A Novaerus plazma Valódi hidegplazma folyamatos levegő elszívással. Hihetetlenül erős és pusztító fiziko - kémiai erők a kórokozók ellen Teljesen és azonnal megsemmisít minden genetikai anyagot: nem alakul ki rezisztencia. Nincs károsanyag-kibocsátás: biztonságos a betegek és a személyzet számára.

Használatával megfelezhető a kórházi fertőzések száma. Biztonságosabb munkakörülményeket teremt, feleződnek a dolgozói megbetegedések. Tiszta és szagmentes levegőt biztosít. Akár 70%-kal megnöveli a felületi fertőtlenítés hatékonyságát. Úgy növeli a betegbiztonságot, hogy közben nem növeli a szakszemélyzet leterheltségét. Miben segít?

NASA: a plazma romboló hatása bizonyított “Egészséges” E. Coli baktérium a kezelést megelőzően Megsemmisült E. Coli baktérium a Novaerus plazmán történő egyszeri áthaladást követően Elektronmikroszkópos felvételek:

Nosocomiális fertőzések költsége az antibiotikum felhasználás a teljes gyógyszerkassza kb. 16%-át adja az ápolási napok növekedése (átlag 4-10 nappal, napi átlag 7e Ft), a szükséges diagnosztikai vizsgálatok költségei, szövődmények költsége (pl. a beteg intenzív terápiás osztályra kerül) a dolgozók megbetegedése (túlóra költségek), kórházi perek: jelentős anyagi és erkölcsi veszteség ben 889 M Ft többletkiadást generált a jelentett 6551 CDI-s eset: átlagosan Ft extra költség / eset (OEK).

Telepített készülékek a Tüdőbelgyógyászaton 19 db NV800 készülék + 4 db NV200 készülék nyújt védelmet két különálló részlegben 7 kórterem (30 betegágy) és a kapcsolódó magas/közepes kockázatú helyiségek számára.

Levegőfertőtlenítés hatékonysági mérései * A készülékek január 1. óta üzemelnek. akkreditált levegő-mintavétel és -elemzés a Wessling Laboratórium által háttérszennyezettségi mérés október 7-én 1. hatékonysági ellenőrző mérés február 26-án* 82%-os csökkenés a baktérium csíraszámban (a háttérszennyezettséghez képest) 2. hatékonysági ellenőrző mérés október 21-én 76%-os csökkenés a baktérium csíraszámban (a háttérszennyezettséghez képest) Az alacsony csíraszám folyamatosan fenntartható!

Mérési eredmények - Nem történt mintavétel.

Mérési eredmények

2015 évi sikereink a korábbi évekhez képest nem törtek ki járványok (MRSA, CDI, Influenza) az osztályon szerzett fertőzések száma jelentősen csökkent a kellemetlen, bántó szagok gyakorlatilag megszűntek csökkent az antibiotikum felhasználás csökkent a fertőtlenítőszer felhasználás csökkent a szálló por mennyisége (a készülékek porszűrőit havonta tisztítják)

Köszönöm a figyelmet!