Az energiakaland oktatási program Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és ezen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
TÁMOP nyitó szakmai konferencia A pályázat rövid bemutatása BRAVIA TEREM, NOVEMBER 30. KÉSZÍTETTE: KATONA KRISZTINA TÁMOP /1.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Energiakaland - új eszközök a hazai energiatudatosság pedagógiában-
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Országos Közoktatási Intézet Tantárgyi obszervációs vizsgálatok
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény Ráczné Kocsis Krisztina szakmai vezető.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Motiváció Tanoda- Tiszasziget Balázs Ákos Tanodavezető Motiváció Tanoda-Tiszasziget.
Az energiakaland oktatási program Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Az energiakaland oktatási program
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
ZÖLDEK Klaszter Nemzetközi Konferencia A megújuló energia jövője a Közép-dunántúli régióban Edutus Főiskola,
Az eredményesség mérése és szakmai ellenőrzés Összeállította: Barcziné Horváth Márta iskolaigazgató, IPR szakértő Kocsis Gáborné IPR szakértő.
NAPELEM MINT ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁS. MIRE VALÓ A NAPELEM? Hiedelem = melegvíz termelés Valódi alkalmazás = elektromos áram termelés Felhasználás: közvetett,
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
Idősbarát Jó Gyakorlatok Önkormányzati Konferencia
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Tét - TANULÓI ÉLETÚT TÁMOGATÁSA AZ ÓVODÁTÓL A FELSŐOKTATÁSIG a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében Hujber Tamásné kovács Gabriella Kaposvári Klebelsberg.
A gyakorlati képzés szemléleti hátterének és kereteinek meghatározása
Szolnoki Tagintézmény
Hallássérültek a könyvtárban
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Óvodai és iskolai szociális segítés
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
2018/2019 tanév.
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
Előadás másolata:

Az energiakaland oktatási program

Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és ezen keresztül a jövő építése talán a legfontosabb befektetés.

A pedagógiai programot az E.ON UK, Nagy-Britannia legnagyobb integrált áram- és gázipari vállalata hozta létre Magyarországon 2008-ban szakértők ellenőrzésével, a hazai pedagógiai hagyományokhoz igazítva, a NAT-tal összhangban került bevezetésre

A program összhangban van az EU új oktatási irányelveivel –Öntevékenység –Csapatmunka –Összefüggő látásmód –Gondolkodni –Mérlegelni tanítás

Elsődleges cél, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg az energia izgalmas világával, az energiatermeléssel, a felhasználással, az energiatakarékosság fontosságával, és a biztonsággal!

A program segíti a pedagógusokat az energiatudatosság, az energiával kapcsolatos tudás és az ezekkel kapcsolatos kompetenciák kialakításában, mélyítésében

ÓRAVÁZLAT

Az EnergiaKaland program és a kapcsolódó internetes oktatási portál, a tól 18 éves korig kínál diákok és tanáraik számára energiával kapcsolatos ismeretanyagot

EnergiaOtthon 6-10 éves tanulók számára -Mi az energia? -Energia a háztartásban -Honnan jön az energia? -Megújuló és nem megújuló energiaforrások -Biztonsági jótanácsok – Biztonsági Bajnok

EnergiaVáros 9-12 éves tanulók számára -Villamos energia -Energia és környezet -Energiatakarékosság -Biztonság!

EnergiaOrszág éveseknek - A tanulók az alábbi döntéshozók szerepében megvizsgálhatják, vajon át tud-e állni az ország a megújuló energiaforrások használatára: A kibocsátás- felügyelet Az áramtermelő A kormány A környezetvédelmi szakember A háztulajdonos

Zúgóbérc városában egy új szélerőmű telepítésének tervéről tartanak megbeszélést. Csatlakozz te is: vegyél részt a megbeszélésen és tudj meg minél többet a tervről! Gyűjts minél több információt, beszélj a főutcán összegyűlt zúgóbérciekkel is. Üdvözlünk Zúgóbércen! Ismerd meg a szélenergia jellemzőit, derítsd ki a terv részleteit, és tudd meg, kik támogatják és kik ellenzik a javaslatot! A játék indítása

EnergiaVilág éves, szakmát tanuló és/vagy érettségire készülő tanulók számára - A résztől az egészig -Éghajlatváltozás -Energiafelhasználás -Nukleáris jövő? -Energiaátalakítás -Energiaelosztás Az EnergiaVilág tevékenységeinek segítségével a tanuló részt vehet bolygónk jövőjének formálásában. A globális kihívásokkal ismerkedve mérlegelheti személyes felelősségét és szembenézhet mindennapi szokásai globális hatásaival.

EnergiaKuckó elkészült

A játék …

A szakértők …

Együtt …

Már lassan 4 éve… Több mint 600 iskola és óvoda rendelte meg a modulokat a honlapon határon innen és túlról is 251 észrevételt írtak eddig az EnergiaKalanddal kapcsolatban. Eddig kb gyermek ismerte meg a programot

Tanári észrevételek… „Az EnergiaKaland egy nagyon jól összeállított csomag, a gyerekek élvezték minden egyes percét az órának végre láttam őket kreatívan részt venni az órán, sok sok ötletet adtak és minden feladatot végigcsináltunk - egyszerűen jól éreztük magunkat.” „Nagyban segíti a pazarlás megjelenítésével a tudatos odafigyelést a környezetre. A szünetben is már eszükbe jut lekapcsolni a villanyt.” „Több játékosságot. Pl.: társasjáték...”

Pedagógus pályázatot Hogyan használom 17 pedagógus nyújott be pályázatot.

Gyerek pályázatok: I. A Kreatív pályázatnak 2009 január 31. volt a beadási határideje. 74 pályamű érkezett be. A díjátadón 950 gyermeket láttunk vendégünk a Millenálison II. - „Energiatakarékosság” pályázat beadási határideje 2010 április. 30. volt. 131 db pályamű érkezett be. III. „Hová tűnt az energia” pályázat beadási határideje 2010 április. 30. volt. 21 db pályamű érkezett be.

IV. GyerekArc pályázat 2011 Ötletkaland EnergiaOrszágban 1.Legyén te is feltaláló! (10-14 éves korosztály) 2.Illusztráld a mesét! (6-9 éves korosztály)

Díjaink: Nyári táborozások Könyvutalványok Üdülési csekkek Üzemlátogatások Utazásfinanszirozás Ajándéktárgyak Megjelenési lehetőségek Energy Direct rendszer

Eddig 9 továbbképzés volt pedagógusoknak és E.On önkénteseknek (250 főt érintve): Kardosfa Velence Hajdúszoboszló Dunakiliti Budapest

Ma 35 E.On önkéntesünk van - Akik az ország különböző részén tartottak órát különböző oktatási intézményekben. Több mint 100 önkéntes energiakaland órát tartottunk a 20 fős osztálytól a 270 fős nagyelőadásig (Budapest, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza, Mezőőrs, Tetétlen, Porcsalma, Pusztaszabolcs, Eger,

Kiállítások, vásárok a teljesség igénye nélkül Babamama Expo és Gyerekvilág Kiállítás Greenexpo csoda Innovációs Kiállítás. Gyermekirodalmi Fesztivált Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete és a Csodaceruza folyóirat 6. alkalommal szervezte meg a Vásárt a Művészetek Palotájában, melyen az EnergiaKaland oktatási programmal a rendezvény fő támogatói voltunk. TudományNap középiskolai rendezvénysorozat 25 iskolában. Energia Napok HunDidac Taneszköz Kiállítás CSR Hungary 2010 konferencián

Kiállítások, vásárok a teljesség igénye nélkül Bátor Tábor Alkotóház Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Önkéntes Turné vállalati önkéntes programok EnergiaKaland előadás Cecén, az egész általános iskola számára Corvinus Egyetem, HAKÖSZ (Hallgatók a Közösség Szolgálatában) által szervezett program Föld Napja rendezvények országosan HunDidac Taneszköz Kiállítás CSR Hungary konferencia Pedagógus továbbképzések az Újbudai Pedagógiai Intézetben

Kiállítások, vásárok a teljesség igénye nélkül Pécs Örökségfesztivál Bp. II. kerületi pedagógiai intézet – mozgás napja Gyirmóti környezetvédelmi napok Ötkertben, Föld napja Opel családi nap nyílvános Óvodapedagógusok továbbképzés Ökoiskola címek átadóünnepségei Június minden hétvégéjén, szombat vasárnap a gyerekszigeten (Hajógyári sziget) Nyáron vidéken pedagógus továbbképzések Szeptemberben az ELTÉ-n hallgatóknak továbbképzések Győrben győrköcfesztivál

Elérhetőségeink: E.ON Hungária és E.ON Földgáz Kommunikációs osztálya Cím: 1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8. Tel.: Tel.:

Köszönöm figyelmüket Venczel Éva Zsazsa Június 9.