Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Advertisements

Önkéntesség a Szolidaritás Évében
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Iskolai Közösségi Szolgálat – teher vagy lehetőség?
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Az Én Belső Szín-Házam Inkluzív pedagógia, drámapedagógia és színházi tevékenység fogyatékkal élő célcsoportokkal Budapest, 2012.május 14. MESÉT MÁSKÉNT.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Mentorszolgáltatás kialakításának lépései a Debreceni Egyetemen Juhász Béla Szilárd- DEMEK.
Nem a tudás mennyisége a fontos, hanem a képességek fejlettsége
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
12. Kulturális önszerveződés, önkéntesség
P Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység Összefogása Mélykút központtal” című, TÁMOP / pályázat Company Name.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
Hogyan lehet értékes zenét tanítani a gyerekeknek a médián keresztül? Stachó László Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézet.
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Éntudat – identitástudat - énkép
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
A vállalati önkéntesség népszerűsítése Eger, június.
A NEVELÉS TERÜLETEI.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Módszertan A pedagógus feladatai. Útkereső tanulók Az erkölcstan a tanulókra nem közlések befogadóiként, hanem a tanulási folyamat aktív – gondolkodó,
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Elgondolások az aktív időskor programjára,
Civil Európa – civilek Európában
Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SzKA). Első Közösségi Alapítvány Romániában (2007 december) Helyi projektek, helyi forrásokból Politikamentesség.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
Találkozásaim a szülőkkel Együttműködések, párbeszédek a fogyatékkal élők családjaival Szász Emese, Gyulafehérvári Caritas – Szociális gondozás fogyatékkal.
Az Anthropolis Egyesület
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
A támogatott lakhatás kihívásai
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
Graciela Sbertoli / Vox A kisebb települések önkormányzatainak támogatása az életen át tartó tanulás szemléletének népszerűsítésében MANORKA – zárókonferencia.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
 testi-térbeli biztonság  idő- és ritmusérzék  beszéd tisztasága  élményen keresztül történő megértés  kommunikáció, kooperáció, kreativitás 
Közösségi gyakorlat A Gyakorlóiskolában. TUDÁS Ismeri azokat a főbb módszereket, amelyekkel megismerheti a gyerekek kognitív, emocionális és erkölcsi.
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
VIZUÁLIS NEVELÉS az ÖSVÉNY Oktatóközpontban
Ágota néni Firenzében Erasmus + kurzus:
Felkészítés a közösségi szolgálatra
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Tervezési folyamat.
Szécsényi Gyerekesély Program gyerekeket érintő szolgáltatásai
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Család – és Gyermekjóléti Központ
Előadás másolata:

Érzékenyítés

Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés

Tudatosan hatni és befolyásolni másokat A társadalom különböző rétegein és csoportjain keresztül az érzékenyítő személy céljának elérése érdekében. Az érzékenyítés célja

Az érzékenyítési folyamat nem lehet egyoldalú, önkéntesség és nyitottság kell hozzá. Az érzékenyítés folyamata minden esetben két vagy többoldalú szereplőt, szereplőket feltételez. Önkéntesen és nyitottan

Az érzékenyítettek közvetlen tapasztalatok megélésével, saját élményen keresztül váljanak nyitottabbá a befogadásra és az elfogadásra. A cél elérése során megtapasztalhatják saját korlátaikat és határaikat is. Közvetlen tapasztalatok

Az érzékenyítés lehetőleg cselekvésbe ágyazottan történjen, mert a közvetlen élmény bír a legjobb fejlesztési hatással. Vonjuk be a meglévő személyes tapasztalatokat, a családi és más közösségi élményeket, ezeket ötvözzük a tanult tudásunkkal. Közvetlen élménnyel

Az érzékenyítési folyamat az érzékenyített oldaláról az érzékelés, az érzet és a közvetlen tapasztalatszerzés útján valósul meg. Az érzékenyítő programok színtereinek egyike az előadás, valamint bármilyen intézményi közösséget érintő szabadidős rendezvény. Célszerű a helyi közösségeken belül kisebb csoportokban dolgozni azért, hogy az érzékenyítésen résztvevők a lehető legnagyobb önálló aktivitással éljék meg a programot Közvetlen tapasztalat

Az érzékenyítő program szervezése és lebonyolítása szemléletformáló tevékenység fontos eleme. A hallgatókat a találkozások alkalmával, saját élményeink bemutatásával vigyük közelebb a témához. A társadalmi érzékenyítés az egyik legnehezebben körülírható, lehatárolható és mérhető elem. Szemléletformálás

A társadalmi érzékenyítés célja kettős, a PR kampányok frontális információt szolgáltatnak, mely folyamatos információ hozzájárul ahhoz, hogy az emberek többet tudjanak meg a globális felmelegedésről. A közös rendezvények hatására a hallgatók között növekszik a kapcsolati háló, a szorosabb társadalmi kapcsolatok könnyíthetik a megértést Értelmezésünk szerint az aktív állampolgárság és a társadalmi felelősségvállalás gondolatának terjesztését is ide értjük Lokális fókuszú programok, rendezvények szervezésére és megvalósítására törekedjünk Társadalmi érzékenyítés

A társadalmi hozzáállás változásának hatására a szakemberek nem elszigetelten végzik munkájukat Oktató tevékenységük presztízse, a tisztelet irántuk akkor növekszik, ha társadalom egyre többet tud a klímatudatosság fontosságáról Többet tudni

Köszönöm a figyelmet!