Hálózatra hangolva E-learning pályafutásomról 4 tételben Uher Bertalan 2010. szeptember.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Advertisements

Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
2014. június 28. Hálózati tanulás Hálózatok Internet Web 2.0.
XI. MMO - BGF, Dr. Berke József 1 – Dr. Berkéné Várbíró Beáta 2
Digitális tananyagfejlesztés módszertana
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Videókonferencia rendszerek használata Moodle 2.x környezetben
Teleházakban telementorálás •Cél korosztály év •„Virtuális kitekintés” •„ On-line ” képességfejlesztés •Informatika tanárok hiánya a régióban Egyéni.
Online tanulásszervezés és társadalmi szerepvállalás lencse máté igazgyöngy alapítvány digitális nemzedék konferencia március 29.
INTERAKTÍV DIÁKÖNKORMÁNYZAT
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
VI. Interaktív Tábla Konferencia
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia)
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
E-learning és a multimédia
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
JÓ GYAKORLAT Digitális taneszközök használata történelem órán
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
E-learning Kovácspál Eszter.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Az E-TANÁR portál.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
IKT ÉS ISKOLAFEJLESZTÉS
ELEMÉR
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Digitális középiskola Digitális középiskola Iskolahálózat kialakítása.
A kerekasztal résztvevői
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Képzések, műhelyek, kiadványok és online diákportál fejlesztés a Hidak Program kiterjesztésben.
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
IKT alapú kompetenciák a XXI. századi pedagógusképzésben
Tanulói laptop használata a tanítási órákon
E-larning és M-learning nemzetközi viszonylatban és Szerbiában (egy saját fejlesztésű oktatási keretrendszer bemutatása) Előadók: Kőrösi Gábor és Esztelecki.
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK BM információs nap
GeoGebra Dinamikus matematika mindenkinek
Online oktatóanyag Android mobilalkalmazás- fejlesztéshez Nagy József.
Virtuális tanulási környezet kialakítása és projektmódszerek alkalmazása Erasmus+ KA1 mobilitás program Disszemináció Százhalombatta, november 24.
Web 2.0 a zeneoktatásban?. Oktatás számítógéppel? A számítógéppel támogatott oktatás több mint 40 éves (1967-ben az Apollo programban az űrhajósok már.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Openprof.eu Project No LT01-KA Mivel lehet szabadon tartalmakat fejleszteni? Zarka Dénes Open Professional Collaboration.
Ubuntu: az egyik legnépszerűbb Linux Fidrich Róbert (Magyar Ubuntu Közösség)
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Budapesti Corvinus Egyetem TÁMOP /1/KMR számú közbeszerzési eljárásához E-oktatást / e-tanulást támogató alkalmazás fejlesztése.
1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Nemzeti Köznevelési Portál
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Tanácsok a portfólió készítéséhez
Flip-It! Online kurzus mentor szemmel

Előadás másolata:

Hálózatra hangolva E-learning pályafutásomról 4 tételben Uher Bertalan szeptember

I. Andante e Allegro non troppo Számítógépes életem egyszerre indult a Win95-tel. Végig jártam a "szamárlétrát": szövegszerkesztéstől a szoftver-üzemeltetésig. Zenei alkalmazások elsajátítása: kottaíró-, és hallásfejlesztő szoftverek. Önfejlesztés Felhasználó Számítógép, oktatás, és Én. (Informatikai fejlődéstörténetem) Andante e Allegro non troppo - Lépésben és gyorsan nem sietve

Akkreditált továbbképzéseket tartottam: Finale kottagrafika, EarMaster hallásfejlesztés, Számítógép a zeneoktatásban. Beindítottuk a számítógéppel támogatott zenei oktatást a zeneiskolában. (számítógépes szolfézs, számítógépes zene) Zeneiskola honlapjának, trombitaverseny oldalának elkészítése és karbantartása.Zeneiskola honlapjánaktrombitaverseny Digitális hang-, és videó felvétel készítés.

Nyilt forráskódú rendszerek, és programok keresése, kipróbálása. (Linux, MuseScore, GnuSolfege, stb.) Web 2.0 megjelenik a zenetanításban: hangzó anyagok, videók, kották, hallásfejlesztés, zenei játékok.hangzó anyagokkották Lehetőségek kipróbálása, és bemutatása a kollégáimnak.

II. Tempo giusto október: Elindult a Tenegen.Tenegen Megismerkedtem a keretrendszerrel. Megbarátkoztam az e-learning-gel. Szabadság és kötöttség. Új fogalmakkal, alkalmazásokkal ismerkedtem meg. Fórumot, és blogot kezdtem vezetni.blogot Egyre hosszabb időt töltök ONLINE. Tenegen élmények. (Ráhangolódom a hálózatra) Tempo giusto - Feszes tempóban

Érdekes volt virtuális világban tanulni. Minden résztvevő nagyon segítőkész volt. Nagyon tetszett: o a kurzusok rendszere, és ezek heti bontása. (bár nem mindig sikerült betartani az időpontokat) o A nyílt/ingyenes programok, alkalmazások használata. Számonkérés új formái. Legszórakoztatóbb: videókonferencia kipróbálása. Új karrierem: Konferencia turista

III. Capriccioso Amit a kurzus előtt is használtam: o CD, DVD o Hang és videó megosztó oldalak o Internetről gyüjthettek információkat a diákok. (életrajzok, képek, műelemzések, stb.) o Készíthettek prezentációt. Hálózati tanítás, tanulás. (Behálózott diákok) Capriccioso - Szeszélyesen

A Tenegen kurzus során: Elkészítettem és kipróbáltam első kurzusomat diákjaimmal. Első nehézségek: o bejelentkezés, o keretrendszer használata. Tanórákon népszerűsítettem, bemutattam működését. Passzivitás vagy lustaság? Miért nem jöttek a diákok?

Ingerszegény az oldal? Motiváció hiány? Eredmény, vagy eredménytelenség? Zeneiskolai oktatási portált készítettem.Zeneiskolai oktatási portál o Kollégákkal meg kell ismertetni a lehetőségeit. o Tananyagokkal kell feltölteni.

Közösségi oldalt indítottam. A tanórákon tudatosan irányítottam ide a diákokat. Feladatok adtam és megoldásokat fogadtam. A ning közösség:ning közösség o Korlátok között testreszabható. o Fiatalos megjelenés. o Különleges funkciók: blog, csevegés, fórum, üzenőfal, videó beágyazás, fotók feltöltése, stb.

Népszerűbbé vált mint az oktatási portál. Önálló tevékenységet végeztek: o blog bejegyzések, o videófilm készítés és feltöltés o fórum bejegyzések. Az induláskor tapasztalt bizalmatlanságot leküzdötték a diákok. Valódi közösség kezdett formálódni. Tanári moderálásra alig volt szükség. Élt 9 hónapot.

Főnix-ként feltámad:

IV. Finale Folytatom a kurzusban megkezdett munkát: o Készítek anyagokat az oktatási portálokra. o Már készül az új közösségi oldal, amit diákok bevonásával szeretnék működtetni. o További alkalmazások keresése, kipróbálása. Népszerűsítem az e-learning-get. Hogyan tovább? Finale - Záró tétel

Köszönöm a figyelmet! Uher Bertalan Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és Kollégium, Balatonfűzfő