A WALLIS CSOPORT BEMUTATKOZIK Bajnai Gordon előadása 2003. Március 18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól strukturált rendszer.
Advertisements

Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
Mitől társadalmi egy innováció és egy start-up és miért fontos ez az ELTE-n? Tausz Katalin SIMpLe projekt - témavezető Innovációs Nap május 11.
Beruházási és finanszírozási döntések kölcsönhatásai 1.
Melyik agyféltekéje domináns? – teszt Pillantson a pörgő lányra! Merre forog? Az óramutató járásának megfelelően vagy azzal ellentétesen ?  Ha úgy.
Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
Az Alföldi Tej piaci pozíciója és lehetőségei a hazai és az export piacon Mezőhegyes, október 4.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
:: TvNetWork Rt. :: Tőzsdeképes Cégek Klubja :: :: :: Bemutatkozás :: :: :: március 2., szerda Tőzsdeképes Cégek Klubja :: :: :: sajtótájékoztató.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” programja.
A Műszaki menedzserek elégedettségének a szintje a Dunaújvárosi Főiskolán! Készítette: Németh Nóra Nikoletta Konzulens: Dr. Keszi-Szeremlei Andrea.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
1 Beszámoló összeállítása Kérdések – feladatok. 2 Bevezetés A törvényi változások alkalmazása Elmélet – gyakorlat közötti összhang megteremtése Mérlegcsoportok.
A biztos befektetés Szabó Gábor Brand manager IBM Magyarország Budapest,
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Beszerzési specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Gazdasági informatika - bevezető
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Integrációs elméleti alapok, az integrációk típusai
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
DIGITÁLIS VÁSÁRLÁSOK, GENERÁCIÓS KÜLÖNBSÉGEK
Muraközy Balázs: Mely vállalatok válnak gazellává?
Összeállította: Horváth Józsefné
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Kiegészítő melléklet és üzleti jelentés
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Értékesítési képviselő – HoReCa Téged keresünk, ha rendelkezel:
Magyarország: logisztikai központ
SZÁMVITEL.
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
SZÁMVITEL.
Értékesítési képviselő – Food
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Hogyan viszonyuljunk a médiaeszközök használatához a válságból való kilábalás után? Szuromi Péter - ZenithOptimedia.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Budapesti Kereskedelmi es Iparkamara
Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
„Visszapillantó tükörből előre”
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
SZÁMVITEL.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Rádiótechnikai Vállalat
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Felnőttképzés a közművelődésben
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Vállalati fenntarthatóság
14 év szakmai tapasztalat
Pénzügyi kontrolling bemutatása
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Gazdaságpolitika 6.ea.
Baranya Megyei Önkormányzat
12 év szakmai tapasztalat
A rendszerváltás óta eltelt időszak gazdasági fejlődése
Válság után, válság előtt
Előadás másolata:

A WALLIS CSOPORT BEMUTATKOZIK Bajnai Gordon előadása Március 18.

A WALLIS CSOPORT… A legnagyobb hazai tulajdonú magánvállalatok egyike: –Diverzifikált holding –Mintegy 100 tagvállalat –Árbevétel tekintetében a 30., alkalmazottak száma alapján a 12. helyen van a Figyelő TOP 200 listáján Tulajdonosai: –15 magánszemély, a többségi tulajdonos Veres Tibor –Partnerségi program: A vállalatcsoport a menedzserek szellemi tőkéjét kiemelt erőforrásként kezeli. A vállalatcsoport sikereit jelentősen előmozdító személyeket a vállalatcsoport kiemelten díjazza, és számukra hosszú távon tulajdonosi részesedés megszerzésének lehetőségét is biztosítja

WALLIS CSOPORT IRÁNYÍTÁSI FILOZÓFIÁJA A Wallis csoport az általa megvásárolt vállalatokban aktív irányításra törekszik, szövetségben a menedzsmenttel Értéknövelő szemlélet –középpontban a hosszú távú szabad cash flow növelése Kétszintű irányítási rendszer –aktív tulajdonosi irányítás; –az egyes alholdingok kompetencia központok A Wallis Rt. folyamatosan keresi a vállalatcsoporton belüli üzleti szinergiákat

(100%) (77%) (82%) Hungaroholding Rt. (91%) (80%) WALLIS TÉRKÉP (2002. December 31) (100%) (83,5%)(100%)(8,6%) Kiemelt alholdingok Egyéb befektetések (100%)

WALLIS CSOPORT SZÁMOKBAN Megjegyzés: a Graboplast 2002 során összeolvadt az ABC Rt-vel

WALLIS CSOPORT ÉS A TŐZSDE Cél: –A további növekedéshez szükséges finanszírozási források új csatornái nyílnak meg Fejlődési ütem kérdése –A jelenlegi tulajdonosok befektetett tőkéje likvid vagyonná alakul Árkérdés Sztori: A Wallis a magyar gazdaság dinamikusan növekvő vállalataihoz enged hozzáférést, az aktív tulajdonlás nyújtotta biztonság mellett A Wallis akár csoportként, akár egyes tagvállalatain keresztül elképzelhetőnek tartja a tőzsdei megjelenést