„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Mennyire ismered Magyarországot?
VANYOLA.
Borok és borvidékek.
Jánosi Beatrix szeptember 08.
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Egymásra utalva – A szőlő-, bortermelés és az idegenforgalom közös fejlesztésének aktuális lehetőségei Borászati Konferencia Monor október 4. Pannon.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
Tokaj Magyarország.
Készítette: Tóth Evelin
Világörökség •A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat.
A borturizmus komplex fejlesztése a Monori Pincefaluban
„A múlt ajándékai a jövőnek..” Készítette: Németh Krisztina
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
A pécsi barbakán.
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Halászy Károly Általános Iskola
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Magyar borok a világban
NAGYMAROS-BORSKANZEN
Magyarország világörökségei
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Tokaji múzeum.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
Tihany.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY E ZER P INCE S ZŐLÉSZETI ÉS B ORÁSZATI T ANÖSVÉNY Előadó: Kaltenecker Andrea okleveles tájépítészmérnök.
Trendo line kávéház, Pécs Kercsmár Bálint Molnár Gergő Váczi Gábor.
A szüret.
„ A bor az embernek teremtett csodálatos adomány; feltéve, hogy egészségben, vagy betegségben, ésszel és mértékkel, jellemhez szabva fogyasztják. ” (Hippokrates)
Magyarország.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
„ Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna.” Kristine.
Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal.
Villány, május 7. Mester Zoltán
A Villányi borvidék Katt..
Egy könyv, mely sokkal több, mint 350 oldal összefűzve Egy könyv, mely sokkal több, mint 350 oldal összefűzve ! Száz esztendő történelmetörténelme legendáilegendái.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
A Villányi borvidék régen és ma I.
Világörökség A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat.
Készítette: Geringer Dzsenifer
Tokaj hegyalja vonzerői
Tisztelettel köszöntöm Önt Badacsonyban a „Szőlő és bor városában„ !
Tokaj Történelmi Borvidék mint világörökség
„Terra Benedicta ” Wine treasures of Hungary Tokaj - Hegyalja Vin doux Naturel.
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
Készítette: Tingyela Stefánia 8.c
Világörökségek Magyarországon
„INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN” TÁMOP A Zempléni Múzeum konzorciumi.
A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZEREPE AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN DR. DIETZ.
TÖRTÉNELEM ÉS FÖLDRAJZ 2015/2016- os tanév tantárgybizottsági beszámoló.
Kurzusfejlesztés – a Párizsi hullaház történetének feldolgozása- DR. Reglődi Dóra A Z ÉLETTUDOMÁNYI - KLINIKAI FELSŐOKTATÁS GYAKORLATORIENTÁLT ÉS HALLGATÓBARÁT.
Sao Paulo.
A rendi monarchiák kialakulása
Ráckevei Ady Endre Gimnázium rackeve_ady_10a Ács Fanni, Kiss Mátyás, Szaniszló Zoltán Párhuzamos karrier 2017.
Székelyderzs a becsület falva
Földrajzi elhelyezkedés
Szabadics zoltán, alapító június 14 Kamarák háza, zalaegerszeg
ETYEKI BORÚT EGYESÜLET KÖZGYÜLÉSE
Pesti Barnabás Szakgimnázium és szakközépiskola
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita
Szászvári gyalogtúrán a pécsi nyugdíjasok
Előadás másolata:

„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA

ELHELYEZKEDÉSE ZEMPLÉN-HEGYSÉG 3 JELLEGZETES HEGY (SÁTOR-HEGY; KOPASZ-HEGY; ABAÚJSZÁNTÓI SÁTOR-HEGY) KONTINENTÁLIS ÉGHAJLAT

SZŐLŐFAJTÁK EGYEDÜLÁLLÓ SZŐLŐFAJTÁK OLASZORSZÁGBÓL IS KERÜLTEK BE FAJTÁK FURMINT,HÁRSLEVELŰ,SÁRGAMUSKOTÁLY,ZÉTA,KABAR, KÖVÉRSZŐLŐ A HÁRSLEVELŰ ÉS FURMINT KEVERÉKÉBŐL KÉSZÜL AZ ASZÚ

A SZŐLŐVIDÉK TÖRTÉNETE „VINUM REGUM, REX VINORUM” ÉVSZÁZADOS HAGYOMÁNY; GYÖKEREI VISSZANYÚLNAK A XI. SZÁZADRA KÜLÖNLEGES KÖRÜLMÉNYEK, KÜLÖNLEGES BOROK A VILÁGÖRÖKSÉG RÉSZE TÖBB KIRÁLY IS ELISMERTE A BORT

MIKROKLÍMA;TOKAJI ASZÚ A TOKAJI ASZÚ A KÜLÖNLEGES KLÍMA HATÁSÁRA VÁLT AZ EGYIK LEGKÜLÖNLEGESEBB BORRÁ A PÁRÁS KÖRNYEZET SEGÍTI A NEMESROTHADÁST

BORÁSZATOK A CSALÁDI SZŐLŐK ÉS A BIRTOKOKNAK HOSSZÚ ÉVEKRE NYÚLIK VISSZA A HAGYOMÁNYA KÜLFÖLDI BIRTOKOK IS TALÁLHATÓAK A VIDÉKEN SOKAKNAK BIZTOSÍT MEGÉLHETÉST

A SZERELMI PINCESOR A HEGYBE VÁJT PINCÉK SORA, EGY KIS UTCÁBAN TURISZTIKAILAG NÉPSZERŰ HÍRESEBB PINCÉK: BENKŐ BORHÁZ; ERDŐSPINCE

SZŐLŐBIRTOKOK DISZNÓKŐ: FRANCIA TULAJDONOS 2005-BEN AZ ÉV PINCÉSZETE A BIRTOK ELŐSZÖR A RÁKÓCZI CSALÁDÉ VOLT HÉTSZŐLŐ-MAGYARORSZÁG LEGSZEBB SZŐLŐBIRTOKA 2012-BEN

SZÜRETI FELVONULÁS, BOR NAPOK MINDEN ÉVBEN RENGETEG LÁTOGATÓT VONZ A RÉGI HAGYOMÁNYOKAT ŐRZI REMEK LEHETŐSÉG A PINCÉSZETEK BEMUTATKOZÁSÁRA

BOR AZ OKTATÁSBAN MINDEN TANÉV KEZDETÉN HELYI ÉRTÉK MODULLAL TESZIK NÉPSZERŰVÉ A BORKULTÚRÁT ISKOLÁNK DIÁKJAI SZÁMÁRA A VÁROSBAN FOLYIK SZŐLÉSZ-BORÁSZ KÉPZÉS

BORMÚZEUM A NOVEMBER ELEJÉN NYÍLT MEG RENDKÍVÜL INTERAKTÍV, EGYEDÜLÁLLÓ MÚZEUM ÖSSZEFOGLALJA A BORVIDÉK TÖRTÉNELMÉT, ÉRDEKESSÉGEIT

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! KÉSZÍTETTÉK: BORBÉLY LILI HUBERT FRUZSINA KOTÁN BEATRIX ZAJÁCZ KRISZTINA PORUBSZKI DÁVID