Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
December 2003 Szelektív hulladékgyűjtés Készült az IKSZ részére november 4.
Advertisements

A hulladékok újrahasznosítási célja
Felmérés a magyar lakosság szelektív hulladékgyűjtési szokásairól SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS A MINDENNAPOKBAN, AHOGY AZ UTCA EMBERE LÁTJA Sajtótájékoztató.
Hulladékudvar hatása a pápai gyűjtőkörzet hulladékgazdálkodási helyzetére Készítette: Kanozsai Gábor 2013.
A hulladékgazdálkodás eredményei és jövőképe Magyarországon
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
Szelektív hulladékgyűjtés
A papír hulladékként is érték
A Hulladék Torma Sándor Szabolcs XI.B.. Megváltozott fogyasztói szokásaink, de főleg az ipar fejlődése következtében egyre több olyan anyaggal találkozunk.
A SZELEKTÍV GYŰJTÉS JELENE ÉS JÖVŐJE A FŐVÁROSBAN (előadási anyag)
A Főváros települési szilárd hulladék
A HULLADÉKOKRÓL.
HULLADÉKOK A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN
A Szelektív Hulladékgyűjtés
Hulladékkezelés, szén monoxid
A hulladék szerepe az ember életében
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program
A szemét útja, ártalmatlanítása, illetve újrahasznosítása
E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai.
Kartondoboz Környezetvédelmi Egyesület
Zalaegerszeg december 13.
LAKOSSÁGI SZELEKTÍV GYŰJTÉS EREDMÉNYEI ÉS PERSPEKTÍVÁI A KÖZSZOLGÁLTATÓK SZEMÉVEL (előadási anyag) februárSiklóssy Mihály FKF Zrt.
A HULLADÉKKÁ VÁLT GÉPJÁRMŰVEK KEZELÉSE AZ ALCUFER KFT.-NÉL
Újrahasznosítása, ártalmatlanítása vagy szemét hegyek
A szemét útja Diák:Ricz Emese Tanár: Csekéné Molnár Erika
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
E-hulladék Bokszos csapat. Használhatatlan elektronikus berendezés a háztartási hulladékban? Az elektronikus berendezések veszélyes anyagokat tartalmaznak.
„E-hulladék” Készítette: „El nem veszünk, csak átalakulunk” csapat Veszprém, 2012.
E-hulladék Öko-Öku boglárkák.
Dr. Farkas Hilda Főtanácsos KvVM
Zöldszemlélet minden napra avagy a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft
Szelektív hulladékgyűjtés
A hulladékgazdálkodás aktuális feladatai
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Hulladékos terepgyakorlat Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola Törzsök Dávid.
Hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás.
Hulladékgyűjtés a Délép Ipari Park Kft.-nél
Szerkesztette: Babay-Bognár Krisztina
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!
Mi így gyűjtjük a szemetet
Szelektív hulladékgyűjtés
Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás – szelektív házhoz menő hulladékgyűjtés Budapesten Hadnagy Attila hulladékgazdálkodási szakreferens Főpolgármesteri.
Környezetgazdálkodás 1.
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
Zöldek a Zöldért Egyesület 3300 Eger, Faiskola út 6. II/29.
Értékteremtés szelektív hulladékgyűjtéssel 10 éves az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés Baka Éva Ügyvezető igazgató Italos Karton Környezetvédelmi.
MISKOLC ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-KEZELÉSI RENDSZERÉNEK TOVÁBBFEJLESZTÉSE – KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A PROGRAM ÁLTAL ÉRINTETT LAKOSOK KÖRÉBEN PROJEKTAZONOSÍTÓ:
A fejlesztés céljainak meghatározása
Együttműködés fejlődési irányai
Szelektív hulladékgyűjtés
Készítette: Kereki Orsolya
Lakossági fórum Hulladékudvar
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Szelektív hulladékgyűjtés
Hatékony házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési kampány indul Bátaszéken és környékén lévő 10 településen! Akommunális hulladékgyűjtő edény mellé kell.
A hulladékok környezeti problémái
Hulladékanalízis és –kezelés 14. évfolyam
Válogassunk együtt! „Települési szilárd hulladék mechanikai-biológiai stabilizálására szolgáló rendszer kialakítása a Homokhátsági Települési Hulladékgazdálkodási.
Hulladékgazdálkodás – veszélyes hulladékok szállítása
Környezetvédelem: olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzése,
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
Szelektív hulladékkezelés, Újrahasznosítás
Szelektív hulladékgyűjtés
a logger-használat kérdései
Dr. Szentesi Szilvia Földművelésügyi Minisztérium
A háztartási hulladékok csökkentése Újrahasználat és újrahasznosítás Összeállította: az Ökológai Stúdió Alapítvány, Győr A projektet támogatta:
A 10 éves pécsi szelektív hulladékgyűjtés története és eredményei
Előadás másolata:

Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül

szelektív gyűjtés éves múltra tekint vissza a szelektív hulladékgyűjtés a siker nem csak a technológián, hanem a városlakók együttműködésén és odafigyelésén is múlik veszprémiek bebizonyították, hogy készek tenni környezetükért: 10 év alatt megtízszereződött a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége ben 14,4 kg/fő/év csomagoló anyagot gyűjtöttünk szelektíven, ami országosan is kiemelkedő eredmény 111 gyűjtőszigeten gyűjthető külön a hullámkarton, újságpapír, műanyag és fehér- és színes üveghulladék, valamint a kiürült italos kartondobozok (pl. gyümölcslé)

szelektív gyűjtés 2.

szelektív gyűjtés 3. a szelektíven összegyűjtött hulladék a VKSZ ZRt. telephelyére kerül a telephelyről válogatást és bálázást követően a hasznosító üzemekbe jut az összegyűjtött hulladék Mit kell tudni a szelektív hulladékgyűjtésről? 1.a szelektív gyűjtőszigetek edényeibe csak az edényeken található útmutatók alapján újrahasznosítható hulladékot lehet elhelyezni 2.a gyűjtő környékére tilos egyéb szemetet tenni 3.ha a sziget megtelt, legyünk türelemmel, azok ürítésére hetente két alkalommal kerül sor

Veszprém és a hulladékgazdálkodási rendszer Városunk mindennapi élete három jelentős ponton kapcsolódik össze a hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésével: a hulladékválogató és -bálázó csarnok bővítése mobil építési törmelék feldolgozó telepítése a gyűjtőszigeteken található edények cseréje

veszélyes és különleges hulladék a hulladékgazdálkodás során kiemelten nagy figyelmet fordítunk a veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladékok elhelyezésére ilyen hulladék: gyógyszerek, fénycsövek, elemek, akkumulátorok fontos, hogy ezek ne a kommunális hulladékba, vagy a gyűjtőszigetekre, hanem a Hulladékudvarban kerüljenek A Hulladékudvar (Veszprém, Kistó u. 8.) Nem veszélyes hulladék átvétel: a nap 24 órájában, Veszélyes hulladék átvétel: hétfő – csütörtök 7.00 és óra, pénteken 7.00 és óra között

Veszélyes és különleges hulladék a hulladékudvar szolgáltatásai minden veszprémi lakos számára ingyenesek az alábbi feltételeknek kell megfelelni: –a leadott hulladék mennyisége nem haladja meg a háztartásokban keletkező hulladékok szokásos mennyiségét és –Be kell mutatni a kommunális közszolgáltatás igénybevételét igazoló befizetett számlát A nem lakosságtól származó veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladékok átvétele, előzetesen egyeztetett időpontban, térítésköteles.

A Hulladékudvarban gyűjthető anyagok:nem gyűjthető hulladékok: Kartonpapír - vegyes papír Műanyag csomagolás hulladék Italos kartondoboz Fehér és színes üveg Lom Háztartási hulladék Egyéb veszélyes hulladék Robbanásveszélyes anyag Veszélyes hulladékok: Akkumulátorok, szárazelemek, fénycsövek Elektromos és elektronikai készülékek, hűtőgépek, Különleges kezelést igénylő hulladékok: Gumiabroncs Használt növényi étolaj Veszélyes és különleges hulladék