Felkészülni! Vigyázz! Kész? T akarék Agrár Központ Fórián Zoltán vezető agrárszakértő 2016. szeptember 1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Az EU gazdasága Mg. Terület: 130 millió ha (a teljes terület 550%-a) Gazdaságok száma: 7 millió.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Gabonapiaci kilátások Potori Norbert AgroMash Expo,
GKI Zrt., Gazdasági folyamatok, 2008 Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt április 2.
UDOVECZ GÁBOR Közelmúlt és jövőkép az agrárgazdaságról Pallas Páholy december 11.
Sub - Heading GABONAFINANSZÍROZÁS A BANKOK SZEMÉVEL HARKÁNY Papp Dániel – Trade Finance/ Raiffeisen Bank.
Nemzeti Közlekedési Stratégia kialakítása Magyarországon Szűcs Lajos, főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály.
Kereskedelem- politikai eszközök. Célja…  kereskedelem korlátozása  kereskedelem támogatása  kereskedelmi feltételek meghatározása  Σ kereskedelem.
A mezőgazdaság gondjai és kitörési lehetőségei a Homokháton Előadó: Kőváriné dr. Bartha Ágnes Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara elnöke Kecskemét,
EZERMESTER a magyar barkácsbolt hálózat
Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez.
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Statisztikai információ Készítette: Győre Viktória.
Észak Dél ellen.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
AGRÁRGAZDASÁGTAN II. Ágazati elemzések
III. A logisztika jövője
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
A logisztikai szolgáltató központok fejlesztésnek hatása az ország fejlődésére Dr. Zsirai István Közlekedéstudományi Intézet Kht. főmunkatárs, tanácsadó.
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
Agrárgazdaság és a mai vidék viszonya és mai konfliktusai Dr. Buday-Sántha Attila egyetemi tanár.
A magyarországi mezőgazdaság
Előadó: Rigó Zoltán logisztikai szakértő Záhony Kereskedelem-logisztikai központ SWOT elemzés.
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
Nemzetközi kereskedelem
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. 1 SWOT- analízis a programkidolgozásban Öcsi Béla témavezető Nemzetközi Bankárképző Központ.
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Agrár Európa Kft. GfK Hungária Piackutató Kft Budapest, Fillér u. 10/b Budapest, Visegrádi u Élelmiszeripari.
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Az növénytermesztési ágazat kutatási és innovációs kilátásai között Research and innovation prospects of the crop production sector between
Az EU Agrár- és Vidékfejlesztési Politikája Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek Klubja.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Az agrárgazdaság finanszírozási lehetőségei Takács Zoltán Vállalati Értékesítési Vezető
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
VESZPRÉMI EGYETEM GEORGIKON MEZŐGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁRSADALOM-ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI INTÉZET AGRÁRGAZDASÁGTANI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI TANSZÉK KESZTHELY.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Növekedési Hitelprogram – a második szakasz eredményei Pulai György Hitelösztönzők főosztály vezetője január 14. Elemzői.
Magyarország – Csehország Bilaterális gazdasági kapcsolatok Orosz György főosztályvezető, Globális Főosztály KÜLGAZDASÁGÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
A felnőttképzés Hajdú- Bihar megyében Dr. Erdei Gábor Dr. Teperics Károly
A Pécsváradi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 26. Baranya Megyei Önkormányzat.
A Széchenyi kártya jelentősége a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások életében Miskolc, május 9. Bihall Tamás elnök.
ÍRORSZÁG A KELTA TIGRIS VISZONTAGSÁGAI. TÖRTÉNELEM XII. SZ. ANGOL-NORMANN HÓDÍTÁS EMIGRÁCIÓ, RABSZOLGASORS, KIVÁNDORLÁS XIX. SZ. ELEJE VISZONYLAG FEJLETT.
Az autóbuszos turizmus támogatásának fontossága az EU tagállamaiban Stephen Smith Elnök Autóbuszos Turizmus Európai Szövetsége.
Felkészülni! Vigyázz! Kész?
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Gabonapiac 2017 Potori Norbert AGROmashEXPO, január 26.
ACT SME: A kis- és középvállalkozások határon átnyúló üzleti kapcsolatainak elősegítése KKV-k fejlesztési eszközeinek, forrásainak és erőforrásainak európai.
Terménypiaci kilátások 2016
Az éhezés.
Az emberi erőforrás menedzsment (EEM)
Fizetési mérleg jelentés április
A gazdasági termelés általános jellemzői
Biztosítás üzletág /Fejlesztési koncepció
Előadás másolata:

Felkészülni! Vigyázz! Kész? T akarék Agrár Központ Fórián Zoltán vezető agrárszakértő szeptember 1.

Takarék Agrár Központ Mint szorgos méhecske Az agrárium a partnerünk Kiszolgálásában egyedülálló adottságaink és lehetőségeink vannak LEG-LEG-LEGLEG-LEG-LEG: legtöbb fiók, legbiztonságosabb pénzintézeti csoport, legnagyobb befektetési szolgáltatási hálózat, 2. legnagyobb mérlegfőösszeg; erős pozícióHagyományosan erős pozíció a mezőgazdaság és az élelmiszeripar finanszírozásában; A kedvező adottságokra építve bővülő az agrárpiaci tevékenység; Takarék Agrár KözpontA Takarék Agrár Központ olyan egyedülálló agrár szakmai műhely, amely például háttértudással, kiadványokkal, képzéssel, elemzéssel, előrejelzéssel segíti a szektor és az ügyfelek munkáját;

A felkészülés nem az erősségünk A sporthasonlat idén igencsak időszerű. Hogy állunk az edzéssel? nézzen hátraAki a jövőt kutatja, először mindig nézzen hátra!; A mosolygó méhecske mindjárt morcossá válik; EU csatlakozás, tejkvóta kivezetés; Közhelyek nem elégAz „enni mindig kell” koncepció nem elég a agrárium versenyképes fejlődéséhez; már nem elégA hazai gazdálkodási körülményeken való edzetté válás már nem elég a sikerhez; A sikernek nem titka van, hanem áraA sikernek nem titka van, hanem ára;

Takarék Agrár Központ Világpiaci árfüggés A búza legközelebbi lejáratra szóló chicagói ára elmúlt öt évben és a Dow Jones Ipari Index az elmúlt öt évben Forrás: ft.com

A készletek tovább emelkednek

Az árak esnek

Az EU előrejelzései 2025-ig

Tíz éves távlatban kevesebb mint 10 százalékos áremelkedés Búzaár >10% 2025/2016 Kukoricaár >10% 2025/2016 Forrás: EU

A FAO-OECD előrejelzései 2025-ig >10% 2025/2016

Takarék Agrár Központ Kritikus tényezők Munkaerő: Most következik az, amire régóta számítottunk; Egyre kevesebb és egyre drágább lesz a munkaerő; Az emelkedő költségeket valahol ki kell termelni; Fontos változások mint az export, mind az import oldalán, millió t Forrás: USDA Merev és koncentrált termelési szerkezet; Lassan javuló hatékonyság; Támogatások lassító hatása; Új kihívások a világpiacon; El a tömegcikkektől; Be a résekbe; Az egészségtudatosságot szolgáló termékek piaca robbanás előtt áll; A különleges táplálkozási igényeket kielégítő élelmiszerek piacában nagy a potenciál

Takarék Agrár Központ Támogatások, KAP Visszatérítendő támogatások Kontra Hitelek plusz szolgáltatásokkal Támogatás Támogatások Támogatás sok Támogatás sokk KAP Forrnak az indulatok Bizottsági javaslat jövő ősszel A büdzsé csökkentése nem úszható meg Amiért most külön pénz jár, az alappá válhat Egyről a kettőre VNT-től VT-felé Minden évet haladékként fel felfogni

Takarék Agrár Központ A Takarék Agrár Központ előrejelzései A belföldi élelmiszerpiac továbbra is inkább értékben fog bővülni; A kereskedelem szerkezete, erőfölénye sem fog változni; Fontosabb növények árelőrejelzései, Ft/kg Forrás: KSH + Takarék Agrár Központ előrejelzés

Szeretettel várjuk a Takarék Agrár Szakmai Napok őszi rendezvényein! Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Fórián Zoltán vezető agrárszakértő Takarék Agrár Központ A verseny már folyik, a tét az, hogy szurkolók leszünk vagy versenyzők