Az országos projekt állása és a klíringtagi felkészülés aktuális feladatai Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, 2011. február 8.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

Személyi változások kezelése futó projektek alatt Füstös Zoltán Senior tanácsadó 5. Távközlési és Informatikai Projekt Menedzsment.
© 2011 Ness Technologies – Proprietary and Confidential CEBC - e-Banking Summit május 12. Az InterGIRO2 bevezetésének kihatásai a banki elektronikus.
1 SZERVEZETFELMÉRÉS A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZETNÉL Szakmai Nap, Budapest május 7. Gula Flórián balesetvizsgáló Tükör az Európai Vasúti Ügynökség.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Projektciklus- menedzsment (PCM)
Clarity üzleti reggeli Budapest, Le Meridien február 19.
Az SAP bevezetése a Debreceni Egyetemen
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
Az eEgészség program Fogyatékkal élők portálja kialakításának projekt előkészítése Szikora Tamás,
Az intézményi férőhely kiváltás program jelenlegi helyzete
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
SeaLog digitális nyom-elemző rendszer Digitális nyom elemzése az informatikai eseménytérben.
EKOP Elektronikus levéltár
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Projektmenedzsment 2.. Egyszeri, komplex feladat tervezésére, kivitelezésére vonatkozó tervezet, kapcsolódó munkálatok sorozata, egyenként jellemző idő.
EEgészség Program – Szakmai Napok N K T H – E S K I * március Templar Partnership Company 1 eEgészség program „Egészségügyi Informatikai K+F.
Baranya Megyei Önkormányzat
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Pályázat és projekt menedzsment
Projektkontrolling 1 Előadó: Horváth László Projektkontrolling alkalmazása.
Projektmenedzsment főosztály szerepe a Kereskedelmi és Hitelbank működésében Erdősi József főosztályvezető Pogátsnik Béla konzulens.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
IKTA FORUM Budapest november 28. Fehér Éva Projektvezető I. rész 1 IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika június 21.
EBA STEP2 Az első pán-európai elszámolási rendszer a kisösszegű euró átutalások teljesítésére Bartha Lajos február 23.
AVIR – intézményi adatmodell K+F+I szekció február 2.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
F ÓKUSZBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS F ÓKUSZBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS Dr. Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár „A szorgalmas munka meggazdagít”
A HEM kialakulása és fejlődése
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
Termelésmenedzsment Production Management
Project Monitoring and Control (PMC)
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. gazdálkodási és elszámolási rendszere
CIO’08, Siófok, április 17. Dr.Kornai Gábor AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. Gyümölcsöző változások az AAM-ben.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Infotér konferencia – EKOP előrehaladása Balatonfüred,
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika december 8.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Interoperabilitási megoldások az e-közigazgatási keretrendszerben Hirling László
Az MNB szempontjai a napon belüli elszámolással kapcsolatban Bartha Lajos február 8.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg PKSZ rendszer bemutatása Önkormányzati projektvezetők.
Erdősi István.  Mi az alapötlet, megvalósítható-e?  Milyen ügyfélszükségre épít?  Van-e pályázati lehetőség?  Jogosultsági szempontok.
Önértékelési projektterv
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Költségvetés
Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
„Együtt, eredményesen”
Tanácsadás / Szakterületi tanácsadás
„Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” Dézsi-Kocsis Viktória Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály december 13.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, február 8.
IRÁNYÍTÁS/ ELLENŐRZÉS
Az MNB szempontjai a napon belüli elszámolással kapcsolatban
Előadás másolata:

Az országos projekt állása és a klíringtagi felkészülés aktuális feladatai Sebők Sándor projektvezető MKT IG2 fórum, február 8.

Tartalom: A klíringtagi projekt sajátosságai A klíringtagi projekt mérföldkövei A projekt állása A Bankszakmai Munkacsoport szerepe Azonosított és megoldott kérdések A klíringtagok aktuális feladatai 2MKT fórum

A klíringtagi projekt sajátosságai A feladat rendkívül összetett! Új interface az IG2-höz – ez nyilvánvaló. CSAKHOGY, ezen túlmenően: Az érintett termékek, ügyfélszegmensek és banki rendszerek azonosítása Az érintett termékek újragondolása Üzleti folyamatok átalakítása Új üzleti feltételek kialakítása, meglévők módosítása Szabályozás újragondolása Preferenciák, kommunikáció 3MKT fórum

Projektszervezet felállítása, erőforrás tervezés Projekt elindítása, felelősök kijelölése, HR és pénzügyi erőforrás allokáció Üzleti tervezés Kritikus elem Minden, ami a fejlesztéshez kell: Termékek, szegmensek, rendszerek, folyamatok Fejlesztés Tesztelés Belső tesztelés Kis adatszámú próbateszt GIRO-val Valós adatszámú próbateszt GIRO-val Integrált, csoportos teszt Párhuzamos próbaüzem Éles indulás Árazás, szabályozás, kondíciók meghirdetése: Külső kommunikáció A klíringtagi projekt mérföldkövei 4MKT fórum

A projekthez csatlakozott az összes klíringtag A jogszabályi háttér megszületett A klíringtagokban a projekt elindult. A résztvevő klíringtagok csoportja nem homogén A szolgáltatások választéka, a rendszerek bonyolultsága nem homogén Így az egyes projektek státusza és a szükséges erőforrás sem homogén A december közepi státuszriportok alapján a munka mindenhol megindult. A következő státuszfelmérés éppen folyamatban van. Kritikus mérföldkő a február végi funkcionális specifikáció – ez a fejlesztések zömének előfeltétele! A projekt állása 5MKT fórum

Az országos projektet egyelőre egy operatív munkacsoport segíti: BMCS Tagjai: klíringtagok, az MNB és a GIRO szakértői. Elnöke: Prágay István Szerepe: azonosítani az érdemi kérdéseket és lehetőleg egységes megoldást találni Témák a teljesség igénye nélkül: Az intézményi projektek mérföldkövei - OK Napi ciklusszám, ciklusbeosztás - OK Hajnali szakasz - OK Néhány kérdéses megbízás típus besorolása az IG2 vagy az IG1 alá - OK SEPA formátumú nyomtatvány tartalmi elemei - OK A visszautasítás időzítési szabályai - Folyamatban Likviditás menedzsment specifikus kérdések – nagyrészt OK A BMCS jegyzőkönyveket (és a PIB jegyzőkönyveket is) minden klíringtag megkapja. A Bankszakmai Munkacsoport szerepe 6MKT fórum

Ahol a projektszervezet még nem állt fel maradéktalanul, vagy az erőforrások nem állnak rendelkezésre, ott ezt haladéktalanul pótolni kell. A február 28-ai mérföldkő kritikus! A fejlesztések előfeltétele az üzleti tervezés a változások által érintett termékek szegmensek banki rendszerek azonosítása a kívánt új működési modell megtervezése és mindezek alapján a funkcionális specifikáció az összes érintett és fejlesztendő rendszerre (pl: számlavezetés, elektronikus csatornák, fedezet foglalás, likviditás menedzsment – a teljesség igénye nélkül, és az IG2 interfészen túl) A klíringtagok aktuális feladatai 7MKT fórum

8 Köszönöm a figyelmet!