. Ötdobozos Játékok. KI LESZ A SZELEKTÍV GYŰJTÉS BAJNOKA? Ötdobozos Játékok - Eredményhirdetés Baka Éva Ügyvezető igazgató Italos Karton Környezetvédelmi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
Szelektív hulladékgyűjtés
A Főváros települési szilárd hulladék
A HULLADÉKOKRÓL.
Együttműködők vagy véleményvezérek, avagy hogyan vonhatják be a civil szervezetek a lakosokat a környezetvédelmi akciókba.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Minőségi helyi termékek - Szekszárd és vidéke – Egy helyi termék rendszer működésének tapasztalatai Csillag Péter, ügyvezető Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
A lakossági szelektív hulladékgyűjtés díjtételei december 08. Silver Hotel Tanácsterem Hajdúszoboszló.
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
Kartondoboz Környezetvédelmi Egyesület
Előzmények 2005 – Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – ÖKO-Pack Kht. Lakosság részére nincs visszacsatolás a szelektív hulladékgyűjtés.
Európai és hazai tapasztalatok a csomagolási hulladékok gyűjtésével kapcsolatosan workshop 2009.február 24. Az ipar elkötelezettsége a szelektív hulladékgyűjtés.
A magyar csomagolási hulladék kezelési modellje
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
A hulladék körforgása - hasznosítás
„E-hulladék” Készítette: „El nem veszünk, csak átalakulunk” csapat Veszprém, 2012.
E-hulladék Öko-Öku boglárkák.
Új csomagolási rendszer a magyar tejiparban
Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében
A kötelezettek teljesítési fegyelme Csomagolás Gönci Beáta ÖKO-Pannon Kht Budapest, január 21.
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
Zöldszemlélet minden napra avagy a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
Szemléletformálási stratégia az ÖKO-Pack Kht.-nál
AZ IKSZT program bemutatása Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató Kecskemét-Imrehegy, július 16.
„New Hungary” Rural Development Programme Győr, április 27–28. Gönczi Zsolt Ügyvezető igazgató A vidék fejlesztésének titka – a civil szerveződés.
A hulladékgazdálkodás aktuális feladatai
Poul Tarp A/S & Adutrade Kft, avagy lehetőségek a mobil tömegmérésre a kommunális és ipari hulladék gyűjtése, valamint más szállítási feladatok során.
Szelektív hulladékgyűjtés az iskolában „Polgár az Európai Demokráciában” OTV 2007/2008 Készítette: Mókus örs.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata. Felújított közösségi téren, kamerarendszer kialakítása Közvilágítás korszerűsítése Panelházak közötti zöldfelület.
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
Hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás.
Feketén - fehéren az IKSZ szerepe az italoskartonok visszagyűjtésében, trendek és visszagyűjtési eredmények Baka Éva Ügyvezető igazgató Italos Karton Környezetvédelmi.
Szerkesztette: Babay-Bognár Krisztina
Szövetség az Italoskartonért és a Környezetvédelemért (The Alliance for Beverage Cartons & the Environment) - Az italoskarton gyűjtés és újrahasznosítás.
ELMONDJUK TÖRTÉNETÉT BEMUTATKOZIK A PREMIER KOMMUNIKÁCIÓS IRODA.
Egyesületünk 10 éves. Alapítás 2003.december 8. Előadó: Vlaszaty Gábor Október 16.
Értékteremtés szelektív hulladékgyűjtéssel 10 éves az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés Baka Éva Ügyvezető igazgató Italos Karton Környezetvédelmi.
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Szelektív hulladékgyűjtés
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Hatékony házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési kampány indul Bátaszéken és környékén lévő 10 településen! Akommunális hulladékgyűjtő edény mellé kell.
- Megújuló energiák felhasználásának elterjesztése - kiemelten a napenergia közösségi felhasználásának széles körű népszerűsítése és alkalmazása - az.
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
TÁMOP-2.1.2/ Az eTanácsadó hálózat szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.
1 ÖKO-KORD Országos Nonprofit Kft Kós Szabina Környezetvédelmi mérnök.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
Moderátor: György Tibor személyszállítási és műszaki fejlesztési igazgatóság, titkárságvezető VOLÁN Egyesülés XXII. ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZAKMAI.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
Szolgáltatások a virtuális térben IKSZT-konferencia Kecskemét.
Kanizsa Trend Kft Környezetvédelem a Kanizsa Trend Kft-nél Nagykanizsa.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZEKCIÓ
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
Szelektív hulladékgyűjtés
a logger-használat kérdései
Újrahasznosítás Forrás:
A 10 éves pécsi szelektív hulladékgyűjtés története és eredményei
Előadás másolata:

. Ötdobozos Játékok

KI LESZ A SZELEKTÍV GYŰJTÉS BAJNOKA? Ötdobozos Játékok - Eredményhirdetés Baka Éva Ügyvezető igazgató Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés Budapest, november 24.

Bemutatkozik az IKSZ Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az italos kartondoboztok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását népszerűsítő non-profit szervezet Alapítás éve: nagy italos karton gyártó vállalat alapította: –Tetra Pak Hungária Zrt., Sig Combibloc Kft., Elopak Kft. Az IKSZ céljai: Az italos karton szelektív visszagyűjtési és újrahasznosítási arányának növelése a helyi közszolgáltatók segítségével Magyarországon Társadalmi kommunikáció kezdeményezése az italos karton szelektív gyűjtéséről és újrahasznosításáról

Mi is az az italos karton? Több rétegű, társított csomagolóanyag 2. réteg: papír - biztosítja a szilárdságot és tartást ad a doboznak = átlagosan 75 % rétegek: polietilén - óv a nedvességtől, és elválasztja az élelmiszert a kartontól és az alumíniumtól 4. réteg: alumínium - megóvja a terméket az oxigéntől és véd a fénytől Az italos karton megújuló alapanyagból készülő, 5-6-szor újrahasznosítható, értékes másodnyersanyag „A csomagolásnak többet kell megtakarítania, mint amennyibe kerül.” Ruben Rausing, a Tetra Pak alapítója

11 év alatt több mint 11-szer annyi italos karton 11X db db megmentett felnőtt fa

Ötdobozos Játékok Környezetvédelmi közösségi média játék A facebook ma már elkerülhetetlen eszköz az ismeretek átadásában 5 millió felhasználó Magyarországon Szórakoztatva oktatás ► Szelektív gyűjtés a mindennapokban Három ügyességi, 2 tudás alapú kvíz A fiatalok igazi példaképeivel, 7 magyar olimpikon részvételével

Támogató olimpikonjaink Pars Krisztián Csernoviczki Éva Kovács Kokó István Kökény Roland Kammerer Zoltán Kovács Katalin Nagy Tímea

Ötdobozos Játékok Egy hajóban kajakosaink, Kovács, Kammerer, Kökény! Kapd el! Az italos kartonnak nem szabad a kommunális hulladékgyűjtőbe esnie! Nagy dobások Pars Krisztiánnal! Dobd ki! Találj bele a szelektív hulladékgyűjtő edénybe! Lapítsd ki Kokóval! Lapítsd ki! Taposd laposra, hogy minél kisebb helyet foglaljon!

. Tedd próbára tudásodat Nagy Tímeával és Csernoviczki Évával! Szöveges és képes kvízek Ötdobozos Játékok

Az akció eredményei Egy hónap alatt: új facebook követő játékos indított játék kontaktus a játékosokkal és követőikkel

Mi lenne ha?. Ha kilépve a virtuális térből: az játékos és családja továbbra is szelektíven gyűjt: akkor évente ~ – db italos karton kerül újrahasznosításra minden Facebook felhasználó (kb. 5 millió) csak egyetlen 1 italos kartont dobna be évente a szelektív gyűjtőbe: akkor 150 tonna italos karton kerülne újrahasznosításra minden Facebook felhasználó 1 évig minden hónapban csak 1 italos kartont dob be: akkor tonna italos karton kerül újrahasznosításra (jelenleg tonnát gyűjtünk országosan)

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

A Szelektív Hulladékgyűjtés bajnokai 2015.

Ki lesz a szelektív gyűjtés OLIMPIAI bajnoka?. Kovács Kokó István Kökény Roland Kammerer Zoltán Kovács KatalinNagy Tímea Pars Krisztián