ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről 2016.01.14.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Az érettségi vizsga.
Felvételi tájékoztató 2011 Felvételi Felvételi tájékoztató 2011 A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató szeptemberben.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
A kétszintű érettségiről. A kétszintű érettségi vizsga rendszere Középiskola Érettségi vizsga Felsőoktatás Nyilvános és a középiskolában elsajátítható.
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
2010. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
2008. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA. KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ középszintű emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA Feltétele: a tanuló.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
1 Emelt szint – továbbtanulás Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Új elemek az érettségi vizsgaszabályzatban A nyári módosításokról Pongrácz László OKÉV főigh. 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
9. kétszintű érettségi-felvételi május-június.
10. kétszintű érettségi-felvételi május-június.
Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. (12.) évfolyamra
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
Érettségi-felvételi tájékoztató
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
1 Emeltválasztás 2015 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Érettségi eredmények Vizsgázók száma: 98 fő Rendes vizsga: 49 fő Előrehozott vizsga: 37 fő Ismétlő vizsga: 7 fő Kiegészítő vizsga: 1 fő Szintemelő.
Tájékoztató a kétszintű érettségiről és a felvételiről december 10. JAG.
Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium Érettségi eredmények május.
JAG. ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő:február 15. Jelentkezés:iskolában, jegyzőnél JAG FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG.
TOVÁBBTANULÁSI SEGÉDANYAG MERRE TOVÁBB A KÖZÉPISKOLA UTÁN?
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Érettségi tájékoztató Vizsgára jelentkezés.
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
Érettségire készülünk! 2008/2009. tanév Írásbeli vizsgák: május 4 –től Szóbeli vizsgák: június 22 – 24.
Felsőoktatás-felvételi 2011/2012. tanév. Az érettségi fajtái Előrehozott: a tanulói jogviszony fennállása alatt az egyes vizsgatárgyra előírt isk. tanulmányi.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
A kétszintű érettségi vizsga
Érettségi tájékoztató 2017.
Aktuális információk az érettségi, felvételi rendszerben
Kétszintű érettségi.
Aktuális információk az érettségi, felvételi rendszerben
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Érettségi eredmények 2016.
Érettségi eredmények május
Amit a kétszintű érettségiről tudni kell
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Az érettségi számokban
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Érettségi eredmények 2017.
Új elemek az érettségi vizsgaszabályzatban
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
2018.május-június érettségi vizsga eredményei 2018.augusztus 31.
Felsőoktatási felvételi eljárás 2018
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2019/2020.
ÉRETTSÉGI/TOVÁBBTANULÁS 2018/2019
A kétszintű érettségiről
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Merre tovább a középiskola után?
Előadás másolata:

ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről

Jelentkezés  Az egyes tanulók jelentkezésével kapcsolatos adminisztrációt az adott osztályhoz tartozó jegyző látja el.  A diákok személyre szabott jelentkezési lapot kapnak, melyet a kitöltés és az aláírás után a jegyző a Kétszintű érettségi szoftverben rögzíti.  A jelentkezés rögzítésének határideje: Február 15.

Jelentkezés  Az érettségi vizsgára való jelentkezés és a felsőoktatási felvételi jelentkezés külön adminisztrációs folyamat.  A felvételi jelentkezést a tanulók egyénileg intézik.

A jelentkezési lapot a vizsgázó, nem nagykorú vizsgázó esetén a szülő (gondviselő) is aláírja!

Személyes adatok Az adatok megadása és ellenőrzése a személyi igazolvány és a lakcímkártya alapján történik (anya 2. neve, dr. előtag…)

Az érettségi vizsga szintjei és fajtái  Az érettségi vizsga szintjei : Középszint (iskola) Emelt szint (kormányhivatal, de itt kell jelentkezni)  Az érettségi vizsga fajtái: Rendes Előrehozott Kiegészítő Szintemelő Pótló Javító Ismétlő

Vizsgatárgyak

Kötelező vizsgatárgyak: □Magyar nyelv és irodalom □Történelem □Matematika □Idegen nyelv (Kivéve, ha a tanulónak mentessége van.) Kötelezően választható vizsgatárgy: Bármely, kötelező vizsgatárgyak közé nem tartozó tantárgy  A tantárgyakat megválasztani úgy kell, hogy ne legyen időpont ütközés az írásbelin. (pl.: művészeti tárgyak, ének- zene)

Vizsgatárgyak  Öt vizsgatárgyból kötelező érettségi vizsgát tenni (több lehet), akkor is, ha valamiből mentessége van.  Az előrehozott (már teljesített) érettségit is be kell írni a jelentkezési lapra. (Elégtelen esetén ennek javítása nem kötelező, más tárgy is választható, hacsak nem kötelező tantárgy.)  Ha szintemelő vizsgát tesz, akkor a már korábbi vizsgáját is fel kell tüntetni és a szintemelést is.

Vizsgatárgyak  Ha a tanulónak egy tantárgyból kétféle, közép és emelt szintű vizsgája is van, nyilatkoznia kell, melyik kerüljön a bizonyítványba, a másikról tanúsítványt kap.  Mentességet szakértői vélemény alapján lehet kapni. (csak abban az esetben, ha a mentesség már korábban is létezett, csak BTM-N és SNI estén lehetséges)  Informatika, testnevelés tantárgyaknál a jelentkezési lap mellé nyilatkozatot kell kitölteni.

Vizsgatárgyak  Emelt szintű érettségi vizsga csak abból a vizsgatárgyból tehető, amely a felsőoktatási felvételi eljárás során figyelembe vehető érettségi vizsgatárgy (nem feltétlenül a megcélzott intézményben).

Az érettségi vizsga menete  Az érettségi vizsga vizsgabizottsága: Elnök (Kormányhivatal megbízása) Vizsgáztató tanárok (Igazgató megbízása)  Nem tagja a vizsgabizottságnak: Igazgató Jegyző

Az érettségi vizsga menete  Írásbeli időszak: május  A szóbeli vizsgaidőszak: Középszinten: június Emelt szinten: június 2-9.

Az érettségi vizsga menete  Írásbeli vizsga – a kijavított dolgozatok megtekintése, jogorvoslat lehetősége, pontozás: 0-változó pontszám.  Szóbeli vizsga – 30 perc gondolkodási idő (kivéve nyelv), önálló felelet max. 15 perc (kivéve a kéttannyelvű oktatásnál, ahol a vizsga 30 percig tarthat célnyelven.) Pontozás: 0-változó pontszám.  Gyakorlati vizsga  Eredményhirdetés

Az érettségi vizsga értékelése Középszintű vizsga  % jeles  60-79% jó  40-59% közepes  25-39% elégséges  0-24% elégtelen. Emelt szintű vizsga  % jeles  47-59% jó  33-46% közepes  25-32% elégséges  0-24% elégtelen. Idegen nyelvből emelt szintű érettségi vizsgán ha a vizsgázó legalább 60%-ot ért el, középfokú (B2) komplex típusú, ha %-ot ért el, alapfokú (B1) komplex típusú nyelvvizsga bizonyítvánnyal egyenértékű az érettségi bizonyítvány.

 Kötelező a célnyelv (emelt szinten) + 2, legalább két évig célnyelven tanult tantárgyból célnyelven vizsgázni (lehet középszint is).  Emelt célnyelvű vizsga 60% + két tantárgy középszinten, felsőfokú nyelvvizsga bizonyítványt ad.  Emelt célnyelvű vizsga 40-59% + két tantárgy középszinten, alapfokú (B1) nyelvvizsga bizonyítványt ad. Az érettségi vizsga értékelése kéttannyelvű vizsgánál:

Köszönöm a figyelmet!