A TÁMOP 1.1.4. program megvalósításának kirendeltségi tapasztalatai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
Advertisements

1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
Az aktív eszközök a munkaerő-piacon
Az idősebb munkavállalók foglalkoztatása Magyarországon
Munkaerő-piaci szolgáltatások és foglalkoztatást elősegítő támogatások
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A KARCAGI KISTÉRSÉG MUNKAERŐPIACI HELYZETE TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK
szakmai főigazgató-helyettes
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Munkaügyi Központ szerepe, feladatai SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése”
Az együttműködő partnerek szemszögéből Pártfogói konferencia december 9. F OGLALKOZTATÁSI F ŐOSZTÁLY Tamásné Lehoczki Aranka osztályvezető.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
1 HEFOP 1.1. tanulságok, TÁMOP lehetőségek Előadó: Dékán Edit Békéscsaba, december 6. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Egyenlőbb esélyek – nők a munkaerőpiacon. OFA/2007/SZFK/7242/195 számú projekt Szak- és felnőttképzés a határ mentén „A program megvalósulását az Országos.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Foglalkoztatáshoz kapcsolódó pályázati, támogatási lehetőségek Mórahalom, március 19. Kondor Árpádné kirendeltségvezető DaRMK Mórahalmi Kirendeltsége.
„ Út a munkaerőpiacra” GINOP / projekt Jász-Nagykun-Szolnok megyei megvalósítása.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
A térség munkaerő-piaci helyzete Előadó: Schwarcz Gáspár kirendeltség-vezető Pest Megyei Kormányhivatal Ráckevei Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége.
1 Tájékoztató a Tatabányai Kistérség munkaerőpiaci helyzetéről és a munkahelymegőrzést és bővítést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról,
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Munkaerő-piaci helyzetkép a Lenti kistérségben. A népesség csoportosítása gazdasági aktivitás, foglalkoztatás és munkanélküliség szerint Népesség Munkaképes.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Társadalmi tudatformálás
A Veszprém Megyei Kormányhivatal járásainak foglalkoztatási osztályain elérhető támogatások   GINOP GINOP TOP TOP TOP.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
A GINOP „Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt lehetőségei
Ráckevei kirendeltség, Ráckeve április 24.
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
A célcsoport bevonásának lehetőségei és gyakorlata a projektben
„Első lépés” a Zemplénben TÁMOP C-09/
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
„Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” Dézsi-Kocsis Viktória Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály december 13.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
„Út a munkához”program
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

A TÁMOP program megvalósításának kirendeltségi tapasztalatai

Munkanélküli (állástalan, vagy álláskereső) az a személy, aki munkaképes egy adott időpontban és dolgozni is akar, viszont nem tud elhelyezkedni. A munkanélküliség egy olyan krízisállapot, amely egyéb pszichés krízisállapotokhoz hasonlítható. A munkanélküli erről a mélypontról saját önerejéből kijutni csak igen nagy nehézségek árán képes, szüksége van egyéni és csoportos támaszra, törődésre. Forrás:

A munkanélküliség feldolgozása változó érzelmi dinamikával történik, időben 3 fázisra bontható: Gyászmunka: A munkahely elvesztése, érzelmi hullám, düh, harag, illetve beletörődés. Munkakeresés: Kezdetben lendületes, az erőforrások mozgósítása jellemző. A sorozatos kudarc következtében azonban csökken a lelkesedés, majd egy idő után stagnál. Kiégés: Az erőfeszítések csökkennek. Az elhelyezkedni képtelen egyént maximális apátia veszélyezteti, hisz fásultság, fusztráció kerítheti hatalmába. A munkanélküliség dinamikája (Borgen és Amundson féle hullámvasút modell )

„Lehet valakinek közelséget, megértést és részvétet ajándékozni, ha számára ez fontos. Lehet neki okosakat tanácsolni, ha hallgat a tanácsra. Reményteli perspektívákat lehet felmutatni előtte, ha nyitott ezek meglátására. Mégis nem lehet semmit tenni érte, ha minden segítség-felajánlást megtagad a válságban lévő.” (E. Lukas, 2002.) Az érintett személy lelki válságában visszautasíthatja a külső segítségnyújtást, de ha felcsillan előtte egy felfogható értelem- összefüggés, adni fog magának még egy esélyt. Munkanélküliség – esélytelenség?

Z esély – ig a TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” elnevezésű projekt. Az esély:

Ceglédi Kistérség - Dél-Pest megye „Szabolcsa” Napjainkban igényként fogalmazódott meg az, hogy a társadalom még nagyobb felelősséget vállalva tagjaiért, még több figyelmet fordítson a hátrányos helyzetű munkanélküliekre. A kistérség jellemzői alapján megállapíthatjuk azt hogy a munkanélküliek problémái, és gondjai halmozottan összetettek, ezért munkába helyezésük csak akkor eredményes, ha támogatásuk is komplex, több elemre ható.

TÁMOP célcsoportok

Célcsoportok és bevonandó létszám a Ceglédi Kirendeltségen CélcsoportokTerv (fő)Tény (fő) 1. Szakképzetlenek, vagy elavult/nem hasznosítható szakképzettséggel rendelkezők Pályakezdők és 25 év alattiak életévüket betöltötték Aki a programban történő részvétele kezdő időpontját megelőző 12 hónapon belül gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, terhességi gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesült Bérpótló juttatásban (FHT) részesülők Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett, vagy a már tartósan álláskeresők. 118 Összesen:1197

A nyilvántartott álláskeresők összetétele a projekt indulásakor ( hó)

- Programmegvalósítók: 4 fő - Munkáltatói kapcsolattartó:1 fő - Kirendeltség minden munkatársa Partnereink: -belső: projektszervezet, Járási Hivatal -külső: munkáltatók, képző intézmények, üllői Civil Érték egyesület A program megvalósítói a kirendeltségen:

Cegléd, térségi munkáltatói fórum Cegléd, térségi munkáltatói fórum Cegléd, térségi munkáltatói fórum Cegléd, állásbörze, munkáltatói fórum Cegléd, állásbörze, munkáltatói fórum Nagykőrös, állásbörze, munkáltatói fórum Cegléd, térségi munkáltatói fórum Cegléd, állásbörze, munkáltatói fórum Folyamatosan: álláskeresőknek csoportos és egyéni tájékoztatók A program sikerét elősegítő rendezvényeink:

Ceglédi eredmények Célcsoport bevonás (fő) TÁMOGATÁSOK Tény (fő) Bértámogatás 224 Bérköltség támogatás 50 év felettiek esetében 108 Bérköltség támogatás 90 napos 28 Bérköltség támogatás 6+3 első munkahely 50 Vállalkozóvá válási támogatás 44 Képzés 768

Munkába helyezés nemzetgazdasági áganként 1. Építőipar – útépítés 2. Szolgáltató ipar 3. Kereskedelem 4. Szállítmányozás 5. Adminisztratív és egyéb szolgáltatás

A projekt pénzügyi alakulása Támogatások Felhasznált forrás (Ft.) Bértámogatás Bérköltség támogatás Vállalkozóvá válási támogatás Képzés Összesen

Nyomon követés (180. napi hatásvizsgálat) Iratanyagok rendezése Iratanyagok központi irattárba történő átadása Feladataink:

Szakképesítésben részt vett ügyefeleink:

á Vállalkozóvá válási támogatásban részt vett ügyfeleink:

Ahol dolgoznak ügyfeleink… MERCEDES-BENZ KFT.

Ahol dolgoznak ügyfeleink…

ELASTIC ‘91 KFT.

Ahol dolgoznak ügyfeleink…

Ceglédi Toldy Ferenc Kórház

Ahol dolgoznak ügyfeleink…

Ezüstkéz Munka- és Reklámruházat Gyártó és Forgalmazó Kft.

Ahol dolgoznak ügyfeleink…

J & J Pékség

Ahol dolgoznak ügyfeleink…

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Madácsyné Somodi Mária Kirendeltség-vezető Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége Telefon: (53)