KDOP-1.1.1/C-11 Telephelyfejlesztés GYIK. Bázislétszám: A létszámadatokat a NAV-hoz beadott nyomtatványokkal összhangban kell megadni.(2010.05.01- 2011.04.30.)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vidékfejlesztési Program – aktualitások dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség Szentlőrinci.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK Szombathely, november 19.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” programja.
A MEZŐFÖLD HELYI Közösség Helyi Fejlesztési Stratégiája elkészítésének mérföldkövei, a tervezés jelenlegi állása. Dég, február 24.
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
Előadó : Tóth Elemérné Mb. ügyvezető igazgató NOVEMBER 18.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Önkormányzatok épületenergetikai beruházásai pályázati forrásból!
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Teljesítési garanciák a svájci építőiparban
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Kína üzleti szemmel június 24..
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Van ötletem, de hogyan valósítsam meg?
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
Kassa A KRÜH kassai irodájának székhelye a város belvárosában a Csáky-Dessewffy Palotában található, valamint az irodamegnyitó december 12-én.
Összeállította: Horváth Józsefné
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
K+F+I pályázati lehetőségek vállalkozásoknak!
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
SZÁMVITEL.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A hazai KKV-k fejlesztése hiteltermékkel
Tájékoztató az „Otthon Melege Program” önkormányzati támogatásáról
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Hallgatói ösztöndíjak
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Készletek transzformációja
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Értékeink mentén TOP Pályázat benyújtása.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

KDOP-1.1.1/C-11 Telephelyfejlesztés GYIK

Bázislétszám: A létszámadatokat a NAV-hoz beadott nyomtatványokkal összhangban kell megadni.( ) Az a cég pályázhat-e a telephelyfejlesztés c. konstrukcióra, amelynek a befektetett eszköze nulla? Az Irányító Hatóság állásfoglalásának értelmében pályázhat, de mindkét mutatóra (5/1 Befektetett eszköz arányos saját forrás érték, 5/4 Befektetett eszköz arányos projekt méret) nulla pont adható. A Telephelyfejlesztési pályázat „A” részcélja esetében, ahol nem elszámolható a bérköltség, vehet-e igénybe a pályázó TÁMOP , vagy egyéb Munkaügyi központos (járulékkedvezmény stb.) Start kártyás támogatást? Nem, párhuzamosan nem kaphat rá támogatást. Továbbá elegendő-e ennél a részcélnál egy fő munkaerőt felvenni. Jó-e ha csak 4 vagy 6 órában venné fel? Elegendő 1 főt felvenni, azonban 8 órában. Telephelyfejlesztés

Mit jelent a 5. Magas épületgépészeti ellátottság felára? Milyen objektív kritériumok alapján lehet meghatározni, hogy mi számít magas ellátottságnak? A pályázó tételes árbecslése alapján a szakmai értékelés keretében a mindenkori piaci ár alapján kerül ez meghatározásra, objektív kritérium rendszer nincsen. Az övezeti besorolás igazolásánál elfogadható-e az alábbi dokumentum:„Önkormányzati határozat és igazolás arra nézve, hogy a GKSZ-be történő átsorolás folyamatban van, és legkésőbb egy fél éven belül megtörténik”? A pályázati felhívás C7.2 pontja alapján nem nyújtható támogatás azon fejlesztésekre, amelyek nem gazdasági területnek minősítettek. A pályázat benyújtásáig, de legkésőbb a hiánypótlásig szükséges benyújtani ezen igazolást. Telephelyfejlesztés

Bérelt ingatlanra benyújtható–e pályázat, abban az esetben, ha a későbbiekben megvásárlásra kerül? Igen, a bérelt ingatlanra be lehet nyújtani a pályázatot, utána pl. a megvalósítási időszakban természetesen megvásárolhatja a pályázó az ingatlant. Az építési beruházáshoz milyen szintű tervdokumentáció szükséges pontosan? Építéshatóság által elfogadott építési terv, elvi engedély, vagy igazolás, hogy a folyamatban van a kérelem az önkormányzatnál? Amennyiben a tervezett fejlesztés nem engedély köteles: Tervezői nyilatkozat, hogy az adott tevékenység nem engedély köteles, Műszaki leírás és tervdokumentáció (helyszínrajz, vázrajz, jelenlegi állapot bemutatása - fotódokumentáció, stb.) Amennyiben a tervezett fejlesztés építési, és/ vagy környezetvédelmi, és/vagy egyéb létesítési engedély köteles, és rendelkezésre áll a pályázat benyújtásakor: csatolni kell a pályázó nevére kiállított, jogerős engedélyt és az engedélyezett tervdokumentációt. Amennyiben a pályázat benyújtásakor nem áll rendelkezésre a jogerős építési engedély úgy a pályázat benyújtásához elegendő: · a benyújtott, a hatóság által érkeztetett építési engedély iránti kérelem vagy az engedélyező hatóság nyilatkozata az engedélyezési eljárás megindításáról, valamint · az engedélyező hatósághoz benyújtott teljes engedélyezési szintű tervdokumentáció. Forma: a hatósági igazolás, illetve hatósági engedély eredeti, vagy engedélyező hatóság által hitelesített másolata. Telephelyfejlesztés

Amennyiben a pályázó rendelkezik egy hitelkerettel, mely támogatott hitel (Új Magyarország Válllakozásfejlesztési Hitelprogram). A Telephelyfejlesztés pályázaton szeretne indulni ingtalanépítési projekttel. A projekt megvalósítása során a költségvetés/költségek egy része ebből a hitelből kerülne finanszírozásra. Kérdés, hogy a pályázatban, a támogatási összeg kalkulációján hogyan kell ezt a támogatott hitelt figyelembe venni? A banktól kapott igazolás tartalmazza kamattámogatott hitel támogatástartalmat (elméletileg az MFB honlapján is kikereshető ez a támogatástartalom). A régióban elérhető maximális támogatástartalom: 60%, így a 60%-ból kivonva a kapott hitel támogatástartalmát számítható ki a pályázat támogatási intenzitása. Regionális támogatási intenzitás (60%) – Hitel támogatástartalom (x%)= Támogatási intenzitás % Telephelyfejlesztés

Idősek otthonának építése támogatható? A KSH építmény jegyzékében „12 NEM LAKÓÉPÜLETEK” közül csak a turizmushoz kapcsolódó szálláshelyek vannak kizárva, a 1264 nincs kizárva. Azaz „az idős vagy megváltozott képességű emberek ellátására szolgáló kombinált (szállást és gondozást vagy orvosi ellátást is nyújtó) épületek” támogatható Telephelyfejlesztés alatt. Ugyanakkor a 1130-as alatti épület nem támogatható, a „11 LAKÓÉPÜLETEK” nem támogathatóak az Útmutató alapján, mivel ezek támogatását itt nem engedi az EU. Fő és fejlesztendő tevékenység: 5229 egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatás. Jogosul-e pályázni? Akkor van kizárva, ha a fejlesztése: TEÁOR’ raktározás, tárolás (TEÁOR’03-as 6312 tárolás, raktározás), illetve TEÁOR' Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése (TEÁOR'03-as 7020 Ingatlan bérbeadása, üzemeltetése) céljára szolgáló építmény(ek) létrehozására, fejlesztésére irányul. Telephelyfejlesztés

"B" részcél: Abban az esetben elszámolható-e a bérköltség augusztus 31-től, ha a pályázó a pályázat benyújtását megelőzően ( pl től augusztus 29-ig) teremt munkahelyet a bázis létszámon felül? Igen, elszámolható. A bérköltség 24 havi időtartamra számolható el akkor is, ha a beruházás csak pár hónap, vagy pár óra (pl. eszközbeszerzés), mert az is előfordulhat, hogy a projekt 30% eszközbeszerzés és 70% bérköltség. "B" részcél: Bérleti díj elszámolható-e abban az esetben, ha a pályázó már esetleg évek óta bérelt ingatlanban van, vagy akár a pályázat benyújtása előtt már bérelte? Igen, elszámolható. Telephelyfejlesztés

Milyen mértékű akadálymentesítés az elvárt? Akadálymentesítést egyáltalán nem várunk el, mert csak a felhívásban meghatározott kötelező elemeket kérjük és az csak nyilvánosság és könyvvizsgálat. A vállalkozás minősítését (mikro stb.) a partner és kapcsolódó vállalkozásokkal együtt kell nézni? Igen, ha önmagában mikrovállalkozás, de a partner- vagy kapcsolódó vállalkozással együtt kisvállalkozás, akkor jogosult "A" részcélra pályázni. Telephelyfejlesztés

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Elérhetőség: Óber Andrea Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 1. III. emelet Tel: 22/ Web: