1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium 2003. nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionális politika
Advertisements

GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
SZJA 2011 avagy az „adóforradalom” Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs c. egyetemi docens Ernst & Young igazgató november 19.
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Átfogó informatikai fejlesztési programok a közoktatásban Magyar Bálint oktatási miniszter.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai, SZJA 1+1%-os felajánlások, valamint KATA-KIVA működési tapasztalatok Dr. Varga Árpád Sajtótájékoztató.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
A tudásalapú társadalmat megalapozó reformok az oktatásban
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
A személyi jövedelemadó
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
SZJA SZJA statisztika 2006  Összes SZJA bevalláskészítő 4,4 millió fő –4,2 millió összevonható jövedelmekről –Átlagos munkabérek +7,2% 2005-höz.
ADÓZÁS © A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK 2008-TÓL dr. Laáb Ágnes BME Pénzügyek Tanszék egyetemi docens elérhetőség: telefon: ,
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
Szép esténk lesz…? Varga Mihály október 14. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Országgyűlés Képviselőcsoport Gazdasági Kabinet FIDESZ GAZDASÁGI KABINET.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
Kibontakozás helyett gazdasági káosz Az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődje.
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
Az adóreform lehetséges irányai Palócz Éva Kopint-Tárki Zrt.
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
ADÓ Adótörvény változások 2006/2007 Demetrovics Gergely, szenior menedzser február 2.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
Egész életre szóló biztonság az anyagi biztonság megteremtésének eszköze minden életszakaszban az igényeknek megfelelően alakítható a kiegészítő élet-,
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
Családtámogató ellátások
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Lényeges változás, hogy a kedvezményes juttatások ismét kapnak egy összevont korlátot évi Ft értékben A kedvezmény összege csökken évhez.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
Járulék- és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettséggel kapcsolatos változások év.
Milyen feltételek mellett jöhetnek létre a Tisza-tavi turisztikai régió bal parti TDM szervezetei?
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
Az első házasok kedvezménye
dr.Vécsei Pál: A vállalkozási adókedvezmények területi megoszlásának alakulása 1992 és 2008 között
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
E-ügyintézés az adózásban 2006.
KATALÓGUSBEMUTATÓ 2017 január 27. TUNÉZIA.
Előadás másolata:

1 éves a Sulinet Expressz

A program első éve Az Oktatási Minisztérium nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet és a számítástechnikai eszközök elterjedésének segítése, valamint az oktatás modernizálása irányított adócsökkentés formájában, amely az információs társadalom családi infrastruktúrájának megteremtését szolgálja. A program kedvezményezetti körét ezért úgy állapítottuk meg, hogy az oktatás szereplői (pedagógusok, szülők és diákok) vehessék igénybe az adókedvezményt.

A Sulinet Expressz program első éve a várakozásoknál is nagyobb sikert hozott: kb új számítógép került a háztartásokba kb számítógép lett felújítva kb család jutott számítástechnikai eszközökhöz

2004 januárjában az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg, tárcáik programjaiban érvényesül-e a rászorultsági elv. Minderre a további adócsökkentés érdekében volt szükség.

Sulinet Expressz termékek értékesítése

A vásárlások havi bontásban

Az első év tapasztalatai alapján átalakul a program. Július 1-től a Sulinet Expressz Programban nem csak az oktatás szereplői vehetnek részt. Ugyanakkor a társadalmi igazságosság elveinek érvényesülése érdekében a legtehetősebbek nem vehetik igénybe az adókedvezményt.

hatékonyabb, mert kb. duplájára bővül a hozzáférők körét; igazságosabb, mert érvényesül a rászorultság elve; méltányosabb, mert azokat támogatja, akik befektetnek háztartásuk informatikai fejlesztésébe. A változás nyomán a program:

A személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó minden magánszemély jogosult a programban részt venni. A vásárlóknak 50 százalék önrészt kell vállalniuk minden terméknél. (a forint feletti vásárlásoknál már eddig is viselték az igényjogosultak.) 3.4 és 4 millió forint között sávosan csökkenő mértékben vehető igénybe az adókedvezmény Évi 4 millió forint jövedelem fölött a Sulinet Expressz adókedvezmény nem vehető igénybe. Változások

Az önadózók sulinet kedvezménye 2003-ban 2,2 millió önadózóból (a 4,4 millió adózó fele) 166 ezren éltek a Sulinet adókedvezménnyel: 94 százalékuk alkalmazott; az igénybevevők 86 százaléka 4 millió forint alatti jövedelemsávba tartozik 9 milliárd Ft adókedvezményt igényeltek vissza.

A kedvezménnyel élő önadózók jövedelemeloszlása

A fővárosban él a 166 ezer kedvezményezett 23 százaléka, vagyis több mint 38 ezer fő. A megyék közül kiemelkedik Pest és Borsod megye, ahol 13,4 ezer (8 %), illetve 12,2 ezer fő (7%) csökkentette adóját a számítástechnikai eszközbeszerzés révén. A többi megyében a kedvezményezettek száma 3,2 és 9,1 ezer fő között szóródott.