Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat nemzetközi tevékenysége EQUAL program zárókonferencia Szombathely, 2007. szeptember 25.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
FOR EVER GURULÓ XII. FESZ Kongresszus, Velence, szeptember 29. Kogon Mihály.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
TÁMOP /A
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint eredményeinek bemutatása.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Projekt tervezése-, elemzése Ellenőrző kérdések
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Büntetés-végrehajtási
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Esettanulmány a projektmenedzsment lépéseinek bemutatására
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
ÚJ UTAK AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐ-PICRA Esélyteremtés a foglalkoztatásban LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA EQUAL Program 2004/A92.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.

HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
HEFOP /2 intézkedés Monitoring rendszere. Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése:
Konzorciumi együttműködés
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
„Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken” GEO-TEAM.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Szakiskolai fejlesztési program
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat nemzetközi tevékenysége EQUAL program zárókonferencia Szombathely, szeptember 25.

A nemzetközi partnerség kialakítása Az EQUAL projekt előkészítő szakaszában megkezdődött a nemzetközi partnerek keresése. Először szervezetünk korábbi nemzetközi kapcsolataira építettünk, majd az EQUAL adatbázison és weboldalon elérhető nemzetközi Fejlesztési Partnerségeket kerestük meg.

2005. március 20. – I. nemzetközi partnertalálkozó Firminyben, Franciaországban Együttműködésünk megtervezése: Felosztottuk a három partner között az elvégzendő feladatokat. Megegyeztünk a nemzetközi tevékenység titkárának személyében, aki az olasz partner programvezetője, Carmelina Nicola. Megállapodtunk abban, hogy a magyar partner vállalja a programértékelési és monitoring feladatokat. A francia partner a közös weboldal tervezését, kivitelezését, CD Rom elkészítését vállalta. Megegyeztünk a megszervezésre kerülő nemzetközi partnertalálkozók várható időpontjaiban, kidolgoztuk az együttműködésünk alapjául szolgáló nemzetközi szerződés (TCA) tartalmát is. Közös partnerségünk a Hungary (Magyarország), Italy (Olaszország) és France (Franciaország) angol megnevezésekből a H-IF mozaikszót kapta.

Nemzetközi partnerek I. Olasz nemzeti partnerség – La Ghianda (agysérült emberek társadalmi re-integrációjának segítés) A partnerség vezetője: En.A.I.P Nemzeti partnerek: BIP - BIP Association Association `Centro Studi Opera Don Calabria C.A.S.T Eclectica Unita Riabilitazione Dip. Post-Acuzie Az Ospedaliera “Maggiore della Carita”

Nemzetközi Partnerek II. Francia nemzeti partnerség – Otthoni munka, képzés: egy megoldás, hogy kijussunk az árnyékból (hátrányos helyzetű és fogyatékos fiatalok elhelyezkedésének támogatása távmunka segítségével) A partnerség vezetője: SEGECO Nemzeti partnerek: Conseil General de Haute-Loire Local Missions de Haute-Loire Centre National de Promotion Rurale

Nemzetközi partnerek III. Magyar nemzeti partnerség – Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat A partnerség vezetője: Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Nemzeti partnerek: Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szombathelyi Regionális Képző Központ Savaria Nett-Pack Kft.

Az együttműködés alapját képező nemzetközi szerződésben – TCA – meghatározott célok és tevékenységek bemutatása Célok: Speciális helyzetű, munkaerő-piacon diszkriminált csoportok foglalkozási integrációjának és rehabilitációjának segítése különböző innovatív megoldások révén. Innovatív foglalkozási és integrációs modellek, szolgáltatások kipróbálása. Újfajta képzések, képzési technikák megismerése Operátorok szakmai profiljának elemzése. Új szakmai kapcsolatok, együttműködések kiépítése; Tapasztalatok és a kapott eredmények terjesztése CD-ROM és weboldal segítségével.

Nemzetközi tevékenységek Nemzetközi titkárság működtetése: a nemzetközi tevékenységek koordinálása, a feladatok határidejének betartatása, szükséges anyagok összegyűjtése, továbbítása a partnerek részére. Weboldal működtetése: a nemzetközi partnerek közötti kommunikációt, információcserét segíti és a disszemináció eszköze. Kutatás: Célja: egy olyan közös kutatási anyag elkészítése, amely a projekt befejezése után a további együttműködés alapját jelentheti. Elkészült 3 nemzeti és egy komparatív kutatási jelentés. Értékelés és monitoring: Célja: –a projekt megvalósításának, erősségeinek és gyengeségeinek vizsgálata; –annak vizsgálata, hogy a nemzetközi partnerség hozzá tud-e járulni a helyi vagy regionális szakmapolitikához, illetve gyakorlatokhoz; –indikátorok segítségével az elért eredmények bemutatása. Elkészült egy közbenső és egy záró értékelési és monitoring beszámoló.

Nemzetközi Partnertalálkozók Célja: a partnertalálkozók közötti szakmai tevékenység meghatározása; az elvégzett feladatok bemutatása, értékelése, szükséges korrekciók végrehajtása. Operátorok tapasztalatcsere programok lebonyolítása Az előkészítő szakasz során egy, a végrehajtási szakaszban pedig négy partnertalálkozó került megszervezésre. Minden nemzetközi találkozót követően egy-egy bulletin – jegyzőkönyv – készült. Ezek összegzik az elért eredményeket, a következő időszak tevékenységeit és az elérendő célokat. A partnertalálkozókkal párhuzamosan került sor az operátorok szakmai tapasztalatcseréjére.

A nemzetközi együttműködés eredményei Kutatási dokumentum a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci integrációját segítő innovatív szolgáltatásokról, valamint az operátorok szakmai profiljáról. Dokumentum az operátori csereprogramok tapasztalatairól. Weboldal működtetése. CD-ROM elkészítése, amely a nemzetközi együttműködés során szerzett tapasztalatokat, termékeket és eredményeket mutatja be. További együttműködés alapjainak megtárgyalása a nemzetközi partnerekkel

A nemzetközi tevékenység dokumentumai TCA Kutatási dokumentum Értékelés, monitoring beszámoló Bulletinek Operátorok beszámolói A dokumentumok megtalálhatóak: angol nyelven a weboldalon és magyar nyelven a honlapon.

Köszönöm a figyelmet! Szabó Beáta Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely 11-es Huszár út Weboldalak: Tel.: Az EQUAL Programot az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány finanszírozza. The EQUAL programme is funded by the European Social Fund and the Hungarian Government.