Globomax Zrt. külpiacra jutásának lépései: Előadó: Csonka László Globomax Zrt. kereskedelmi vezérigazgató helyettes Mi kell tehát a külpiacok meghódításához?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Találkozzunk a felhők felett!
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Bács Edit osztályvezető Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály Szeged, január 19.
Magyarország és a Kárpát-medencei térség
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
Állami segítség a kereskedelem-fejlesztésben Bukvai Károly elnöki főtanácsadó Budapest, február. 20..
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok helyzete és jövője
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
Innovációs stratégia hatások Termék életciklus Nemzeti sajátosság
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Wekerle Terv A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Vagács István Főosztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM A külgazdasági kormányzat fókuszában a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítése, a kkv-k piacra jutásának segítése.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TEVÉKENYSÉGEINEK, FELADATAINAK BEMUTATÁSA KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI IRODÁK.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Exportáljon velünk! A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szolgáltatásai kis- és középvállalkozásoknak Rendás Ágnes tanácsadó Belföldi Regionális Hálózat.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Franciaország – Magyarország Bilaterális gazdasági kapcsolatok Nikoletti Antal Helyettes Államtitkár NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM.
. ÚJ PIACOK, ÚJ LEHETŐSÉGEK Támogatási és finanszírozási lehetőségek Anyaországi és külhoni együttműködés.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Nagy András Ügyvezető igazgató.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Magyarország – Csehország Bilaterális gazdasági kapcsolatok Orosz György főosztályvezető, Globális Főosztály KÜLGAZDASÁGÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG.
T RADICIONÁLIS PIACOK, Ú J LEHETŐSÉGEK ! MNKH K ÖZÉP - EURÓPAI K ERESKEDELEMFEJLESZTÉSI H ÁLÓZAT K FT. B EMUTATKOZÁS.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
Székelyföld- Románia „Háromszéki piros páris, Gond a dombja, ringatás is Borvizekkel, fenyvesekkel, Beszélget a végtelennel.” – Farkas Árpád verse.
Magyarország és Koszovó bilaterális gazdasági kapcsolatai Budapest, december 9.
Az ITDH új szolgáltatásai Hagyományos elemek Kiállítások Kereskedelemfejlesztési pályázatok Üzletember találkozók itthon és külföldön Relációs.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Kassa KÜLGAZDASÁGI KONFERENCIA Miskolc, április 24.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Székelyföld - Románia. ... ez azt jelenti, hogy nagyon sok mindent kell még építeni, tehát ez inkább egy lehetőség mint hátrány.” Diósi László – vezérigazgató.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
EGYÜTT KÖNNYEBB Ferenczy Anikó Magyar Kongresszusi Iroda Március 29.
Rózsa Viktor Viszonylati menedzser Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Bemutatkozás.
NGM GFP HÁT BESZÁMOLÓ EURÓPAI UNIÓS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOKAT ÉRINTŐ KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGEK.
Az izraeli üzleti környezet vállalkozói szemmel Zsámboki Gábor vezérigazgató 1.
Együttműködési lehetőségek
Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Projektbemutató - Debrecen
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
BUDAPESTI VÁLLALKOZÓI NAPOK 2017
A GAZDÁLKODÁS Készíítette: Czeglédi László. A GAZDÁLKODÁS KÖRNYEZETE Fogalma: céltudatos tevékenység, melynek keretében a rendelkezésre álló erőforrásokat.
Értékesítési oktatás Előadó: [Név].
Előadás másolata:

Globomax Zrt. külpiacra jutásának lépései: Előadó: Csonka László Globomax Zrt. kereskedelmi vezérigazgató helyettes Mi kell tehát a külpiacok meghódításához?

jó termék, jó háttértámogatás, jól működő kapcsolatrendszer. Globomax Zrt. és termékei: Mi kell tehát a külpiacok meghódításához?

MikroVoks e-közgyűlési rendszer MikroKam robotkamerás közvetítő rendszer médiaplatform Globomax Zrt. elért eredményei Magyarországon: Globomax Zrt. és termékei:

Mindhárom termék Magyar Termék Nagydíjat nyert: 180 Önkormányzat használja a MikroVoks e-közgyűlési rendszert! Ezek után mi kell a Külpiacra lépéshez? Globomax Zrt. elért eredményei:

Vezetői döntés: Induljunk el külföldre értékesíteni. Megfelelő gazdasági háttér rendelkezésre áll?Igen! A szükséges változtatásokra készen vagyunk?Igen! Megfelelő ország, országok meghatározása: érzelmi döntés,nyelv, jogi környezet Kapcsolatok keresése, felépítése: Ezek után mi kellett a Külpiacra lépéshez?

Részt vettünk olyan kiállításokon, bemutatókon ahol a potenciális vásárló, vagy kapcsolatokkal rendelkező Partner megjelenhetett. Románia, Székelyudvarhelyen közös vállalatot alapítottunk, a helyi képviselő a saját kapcsolatrendszerét felhasználva értékesítette a rendszereinket (Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Maros Megye, Hargita Megye, Sepsiszentgyörgy és Botosani) Szerbia, Szabadkán egy helyi céggel kötöttünk szerződést termékeink képviseletére, és átadtuk közösen a rendszert Szabadka Községházán. Szlovákia Pozsonyban megtartott sikeres bemutató után a Kiemelt Referenciahely kedvezmény (75%) ellenére sem minket választottak. További, új lehetőségek felkutatása: Kapcsolatok keresése, felépítése:

Montenegró: a Nyugat-Balkánon (nagyrészt a volt Jugoszlávia) óriási politikai és gazdasági változások zajlanak. Egy személyes ismeretség alapján tartottunk bemutatót Kotor Városában, ahol 2012 év végén megvásárolták a rendszert. Spanyolország: a EEN hálózatához csatlakozva együttműködést kötöttünk egy spanyol céggel, aki kizárólagos képviseleti jogot szerzett Spanyolország területére és kereskedelmi jogot szerzett spanyol nyelvterületre. Tapasztalatok a külpiacra lépéshez: További, új lehetőségek felkutatása ( ):

Ha feltételezzük, hogy rendelkezésre áll: egy jól működő cég, megvan a jó termék, akkor már csak a kapcsolatrendszer szükséges, hogy meglegyen. Támogatás a kapcsolatrendszer kialakításában: Tapasztalatok a külpiacra lépéshez

Külügyminisztérium Nyugat-Balkáni Főosztály Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági Államtitkárság Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara Kárpát Régió Üzleti Hálózat Kárpát Régió Üzleti Hálózat: Támogatás a kapcsolatrendszer kialakításában:

A külföldön működő, helyi irodák pontos információkkal, és megfelelő kapcsolatrendszerrel rendelkeznek a potenciális lehetőségek eléréséhez. Kiállítások szervezésében, tárgyalások előre egyeztetésében segítenek, kis létszámú tárgyalások, bemutatók esetében a helyszínt is biztosítják. Együttműködés a Kárpát Régió Üzleti Hálózat irodáival: Kárpát Régió Üzleti Hálózat:

Csíkszeredai és a Marosvásárhelyi irodák által szervezett kiállításokon és megjelentünk a Nagyváradon is. Szabadkán a Községházára szervezett bemutatót a Szabadkai Iroda, kifejezetten, a számunkra fontos érdeklődőket hívták meg. E-bemutatónak köszönhetően több rendszer átadása várható a közeljövőben. Dunaszerdahelyen egy konferencián vettünk részt és egyből bíztató kapcsolatokat sikerült kiépíteni. Tapasztalatok a Kárpát Régió Üzleti Hálózattal: Együttműködés a Kárpát Régió Üzleti Hálózat irodáival:

Ajánlom Önöknek a szoros együttműködést a Kárpát Régió Üzleti Hálózat irodavezetőivel, és javaslom hogy a kezdeti lépésektől vegyék igénybe a hálózat szolgáltatásait. Megtisztelő figyelmüket köszönöm: Tapasztalatok a Kárpát Régió Üzleti Hálózattal:

Csonka László kereskedelmi vezérigazgató helyettes. Tel.: Veszprém, június 4. Megtisztelő figyelmüket köszönöm.