2012-2014.. Új iskolánk 2012-től a Közgáz Közgázosok lettünk!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZELLEMEK Itt vannak körülöttünk… Nem hiszed???
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT A SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
CSAPOD 2009 Vetítés nyári táborunk életéről … 1.rész.
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Demecser Oktatási Centrum
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Mi a Diósgyőri Református Óvoda középső csoportjában végeztük diakóniás szolgálatunkat.
"Legyen az esély egyenlő ..."
Nem kell,hogy megbocsáss…
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Vilmos, a kis futóbicikli
Készítette: Bacsó Beáta
Az Iskolai Közösségi Szolgálat jogszabályi háttere
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése
Közösségi szolgálat 2014.
Tájékoztató gimnazista gyerekek szüleinek az 50 órás közösségi szolgálatról Károlyi István Gimnázium január Hirmann László.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
50 órás közösségi szolgálat
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Az iskolai közösségi szolgálat a koordinátor szemével
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Iskolai közösségi szolgálat
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
Más lettem? Más lettem..
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Más lettem? Más lettem. Polgár Fanni
Az 5 legjobb dolog a Közgázban. Számítógép A lyukas órákban unatkozó, órákról ellógó, naplopó diákok számítógépezhetnek a könyvtárban, valamint a harmadik.
„ADJ TERET, NYISS UTAT!” – SZOCIÁLIS KOMPETENCIÁKKAL A HÁTRÁNYOK ELLEN avagy Ágota és Ambrus testvérek lettek.
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
(Hatályos: I. 1-től) 4.§ (15) A közösségi szolgálat: - szociális, - környezetvédelmi, - a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, - szervezett.
Az iskolai közösségi szolgálat “Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet.
Iskolám sárgafalú épülete… Mikor még megszeppent elsősként léptük át a Közgáz vaskapuját, még csak egy-egy kósza hírt hallottunk egy olyan projektről,
Picasso: Festival Mondial HUNGART © LEGE ARTIS Felnőttképzési Intézmény E – /2014 A „rossz osztály” Iskolai mediációs eset bemutatása 2015 október.
Svédországi beszámolóm TanumStrand
Iskolai Közösségi Szolgálat
Iskolai közösségi szolgálat
Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat?
DARUS a gyermekekért.
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
A királyréti kirándulás Azért tetszett a kirándulás, mert utaztunk kisvonattal is. Amikor leszálltunk a kisvonatról,a tanösvény felé vettük utunkat. A.
Iskolai közösségi szolgálat a Borosban
Szeretet szolgálat Joli néninél
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
Miért a Műegyetem? Kiskoromban gyakran mentünk el a BME K épülete előtt. Mindig megjegyeztem, hogy úgy néz ki mint valami palota. Később megtudtam, hogy.
Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?
DARUS a gyermekekért.
A pedagógiai gyakorlatot támogató kutatások, vizsgálatok.
Kulcs a kezünkben egyéni utak a zavartalan iskolakezdéshez Szabó Erika-tanító Páduai Szent Antal Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Közösségi szolgálat a közgázban
Kabar utcai óvoda vasgyár.
Előadás másolata:

Új iskolánk 2012-től a Közgáz

Közgázosok lettünk!

Mihez kezdjek? Senki nem tudta, miről van szó Iskolai koordinátor: Éva tanárnő mindent elmondott Te döntöd el, hova szeretnél menni? Mit akarsz csinálni? Megkötöd a együttműködési megállapodást… És kezdődhet a munka! Közmunka?

A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT TERÜLETEI a) egészségügyi b) szociális és jótékonysági c) oktatási d) kulturális és közösségi e) környezet- és természetvédelemi f) katasztrófavédelmi g) óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, idős emberekkel közös sport- és szabadidős területen folytatott tevékenység

Szül ő k-nevel ő k bálja ( el ő készületek ) Az osztályfőnököm, Stankovics Marianna tanárnő szólt nekünk, hogy a Mezőbe lehet közösségi szolgálatot teljesíteni. Itt 3 órát töltött el az osztály, hogy minden tökéletes legyen Meg kellett terítenünk, szalvétákat hajtogatnunk, asztalokat rendeznünk és a díszítést felraknunk. Eleinte mindenkit zavart, hogy a mezősök néznek minket, de egy idő után már fel sem tűnt.

Az ovi

Hogy döntöttem el? Szerencsém volt, mert találkoztam az unokatestvéremmel, aki panaszkodott, hogy az oviban „öregek” az óvó nénik. Innentől kezdve tudtam, mi lesz a nyári elfoglaltságom. Viszont féltem, mert nem értettem annyira a gyerekekhez, de úgy gondoltam, ez most megváltozhat.

Tengelic Természetvédő Óvoda (Mezőlak) Az érettségi szünetben mentem először Nem volt ismeretlen a hely, mert oda jártam A gyerekek nem tudták, hogy új „óvó néni” lesz Sokat játszottunk és rajzoltunk, ami különösen tetszett nekik Segítettem az óvó nőknek is (pl.: tízóraiztatás)

Érettségi szünetben Virág Amina

A nagycsoportosok és a középsősök Szerettünk rajzolni!

Sajnos… Sajnos, a töri kis érettségi mindent félbeszakított A 2 nap alatt a gyerekek nagyon megszerettek Ez idő alatt sok emlékezetes dolog történt A lányok szerették a hajamat fésülni, a fiúkkal pedig sok autós játékot játszottam Csak június 17-től tudtam újra menni

A „búcsú” ajándékom a lányoktól Fanni Virág Amina Vanessza

DE, Június 17-től Egy új csoporttal kellett megismerkednem A nyári szünet miatt a gyerekeket összevonták egy csoportba A nagycsoportosokon kívül a középsősökkel és a kicsikkel is foglalkoznom kellett

Feladataim Játszottunk a teremben és az udvaron Tízóraiztattam, ebédeltettem, uzsonnáztattam Mosdóztatás (az emlékezetes keserű fogkrém) Segítettem az öltözködésben, ha kimentünk sétálni vagy a játszótérre Altatás Meseolvasás „Komoly” szerelmi problémák és veszekedések megoldása És a legfontosabb: vigyázni a gyerekekre!

A legnehezebb… Az altatás. Ha rád bíznak egy rossz alvó kislányt, az nem könnyű. Főleg ha nem akar aludni a macija nélkül, de ha így mosolyog rád, akkor neked mindegy, hogy alszik e vagy sem. A maci varázsára én jöttem rá. Az óvoda legrosszabb alvója 10 perccel a lefekvés után már aludt! Kármen

Az udvaron Kedvencünk az udvar és a kisvasút! Blanka (keserű fogkrém)

A kékpólós kisfiú Gergő, az ő „árulkodásának” köszönhetem a „munkát”! Köszönöm Gergő! Valter

A játszótér

Velem… Enikő Bibi Dorina

Valter véleménye az ott töltött 3 és fél hetemről:

2014. november 15. Osztályfestés – dekorálás - díszítés Az osztály sokkal hangulatosabb lett a festés után.

Festés mesterfokon!

Dekoráció a festés után A dekoráció 1 héttel a festés után került fel a nagyszünetben.

Fali matrica és a térképek

Reméltük, hogy jó eredményt érünk el

A többi osztály is keményen dolgozott

De végül arattuk a babérokat!

További feladatok Az oviban csak kb. 20 órát szerettem volna eltölteni, de valahogy ez a szám felment 45-re. Mivel még hiányzik egy terület, ezért nyárra a környezetvédelmet választottam. Nem bánom, hogy 50-nél több órám lesz, mert szeretem ezt csinálni.

Köszönöm a figyelmet! Készítette: Sas Bettina