Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért a Műegyetem? Kiskoromban gyakran mentünk el a BME K épülete előtt. Mindig megjegyeztem, hogy úgy néz ki mint valami palota. Később megtudtam, hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért a Műegyetem? Kiskoromban gyakran mentünk el a BME K épülete előtt. Mindig megjegyeztem, hogy úgy néz ki mint valami palota. Később megtudtam, hogy."— Előadás másolata:

1 Miért a Műegyetem? Kiskoromban gyakran mentünk el a BME K épülete előtt. Mindig megjegyeztem, hogy úgy néz ki mint valami palota. Később megtudtam, hogy szülő/nagyszülő is ide járt annak idején. A BME a magyar mérnökképzés csúcsa, gyakorlatilag az egyik legértékesebb magyar diplomát adja. Azt, hogy én ide szeretnék járni, azt már közel 5 éve eldöntöttem, bár elsőként nem a mérnökinformatika volt a preferencia, hanem valamelyik közlekedésmérnök szak. Később ez megváltozott; a szerelés stb. nem nagyon ragadott meg, inkább valami elméletibbet, matekosabbat akartam csinálni. Ezért is a jelentkezési sorrendem a BME VIK, ELTE IK, BME TTK matematika volt. A bejutás nagyon egyszerű volt, lényegében bárki aki szeretne az állami ösztöndíjas lehet. Tetszenek a lehetőségek, az épületek, a közösség, az, hogy végre azt tanulok amit szeretek, Budapest, a kollégium.

2 Miért a BME VIK mérnökinfo ?
Az informatika remek dolgokat képes művelni. Régebben egy bankkártyás fizetést vagy egy youtube zeneletöltést csodának tekintettem, el nem tudtam képzelni hogyan is működhet. 14 éves korom körül találkoztam a programozással először a gimnáziumtól teljesen függetlenül. Nem tetszett. Több ezer sor volt megírni egy olyan ablakos alkalmazást amin két számot össze tudtam adni és nem is működött minden gépen. 16 éves koromban megpróbáltam mégegyszer. De már nem kifejezetten számítógépre próbáltam készíteni egyszerűbb grafikus programokat, hanem okostelefonkra (Androidra). Sokkal könnyebbnek érzeztem az egészet, úgy hogy az eredmény is kézzelfogható volt. Az emberek a hét minden napján használják a telefonjaikat, ezért hatalmas lehetőség van benne. Suliban szerettem a fizikát és nem szerettem volna, ha ez elveszik így inkább a mérnökinfót választottam a programtervező helyett.

3 Kiknek ajánlanám ? Érdeklődőknek, akik önszántukból jönnek ide, nem pedig az ígért magas fizetésért. Türelmes, önképző emberekenek, akik már megtanultak tanulni Jó matematikai érzékkel rendelkezőknek Akik szeretnének a jövőbeli „szakma csúcsabeliekkel” megismerkedni, hiszen a BME indítja, az egyik legminőségibb informatikusképzést Magyarországon az ELTE-vel egyetemben. Akik szeretik Budapestet és kihasználnák az ebben rejlő lehetőségeket, ha vidékről jöttek Akik képesek áldozatvállalásokra (pl.: korlátozott szabadidő, sport, hobbik visszafogása)


Letölteni ppt "Miért a Műegyetem? Kiskoromban gyakran mentünk el a BME K épülete előtt. Mindig megjegyeztem, hogy úgy néz ki mint valami palota. Később megtudtam, hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések