„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” 2011-1-HU1-LEO-01-02778 „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Advertisements

Ciprusi kaland.
KLUB OÁZIS Neckermann Klubszállodák
Magyar Fesztiválszövetség közgyűlése Százhalombatta, november 25. Dr. Faragó Hilda.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Nyári gyakorlat július július 25.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF. airLED Repülőtéri Hotelek és a Turizmus fejlesztésének lehetőségei.
Az Ifjúsági Szervezet Játszva tanulás - Élő gyakorlat Bulis munka – Személyiségi fejlődés.
„Európai Gasztro-Portré” Leonardo da Vinci mobilitási projekt 2009/2010 projektév 53 résztvev ő vel 2010/2011 projektév 68 résztvev ő vel 2011/2012 projektév.
Nyertes uniós pályázatunk „Vendéglátás-hagyományok és új trendek az EU-ban” Pályázati program ideje: Kedvezményezettek száma: 52.
A nemzetközi és a hazai turizmus területi folyamatai, piaci tendenciái a globalizáció korában Dr. Aubert Antal – Berki Mónika PTE TTK Turizmus Tanszék.
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
Leonardo Da Vinci mobilitási program Szakmai gyakorlat Finnország, 2012.jún aug. 2.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Az animáció Kurzusvezető: Készítette: Dr. Tóth András Palla Melinda
Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 ősz)
ERASMUS: Nagy lépésekkel Európába Külföldi tanulmányok szerepe az életpálya-tervezésben ERASMUS Információs Nap - NYME SEK december 7.
N. Tóth Ágnes egy. doc. Erasmussal Szombathelyen Mit tapasztal nálunk a külföldi hallgató? AVAGY Mire készüljön a magyar, ha külföldi egyetemre pályázik?
1458/18 tétel Kiutazási árualapjának közkedvelt desztinációjában váratlanul olyan politikai zavargások történtek, melyek lehetetlenné teszik további csoportok.
Városi turizmus. Város A turista szemében a város szabadidős termék, amelyet arra használ fel, hogy élményei, tapasztalatai bővüljenek. Így - marketingszempontú.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Az intézményvezetők szerepe az oktatási intézmények fejlesztésében
Anglia Július 4.- Szeptember 4.
Spirit Hotel Thermal Spa
VI. PR NYÁRI EGYETEM Félig teli Bordás Zsuzsa Kovács Bianka Páll Zsolt.
„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 Külföldi nyári programlehetőségek.
„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek.
„ Gasztro-karrierek az EU-ban ” Leonardo da Vinci mobilitási programok németországi szállodákban Pályázatkiíró Magyarországon: Tempus Közalapítvány Budapest.
Portsmouth Pompey On A Roll Egy kisebb reggeliző helyiség. Egyszerre körülbelül fő étkeztetésére alkalmas. A helyi foci csapatról.
Anglia Portsmouth.  Az angliai utazásunknak talán a szállás volt az egyik leg meghatározóbb kérdése számomra, hiszen mindég érdekelt, hogy hogyan élnek.
Szlovák vendégeket Észak-Magyarországra! Buzás Judit Idegenvezető.
1458/17. tétel. 17/A Ez ideig ismeretlen külföldi partner kereste fel ben, és ajánlott fel a Földközi-tenger egyik szigetén szolgáltatásokat az.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
A Hormuzi-szoroson áthaladva jutunk a Perzsa-öbölbe. Itt az olajból meggazdagodott Arab Emírségekben a természet adta lehetőségeket változtatják meg,
EÖTVÖS JÓZSEF ISKOLAALAPÍTVÁNY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA BÉKÉSCSABA.
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
A többcélú közösségi terek fejlesztése program régiós szakmai műhelye Bemutatja: KANDIKÓ Rita Becsehely, TÁMOP A – 12/ Mi.
Pályázati felhívás a németországi nyári szakmai gyakorlatra Erasmus+ program keretében Iktatószám:KA-SZA-24-1/2015 Hivatkozási szám: HV01-KA102-
Az Osztrák Intézet Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak.
Az osztrákok utazási szokásai Magyarországon, Rot-Weiß-Rot in Ungarn Bécs, május 10. Kovács Balázs – MT Zrt. ausztriai külképviselet.
EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy.
„ Európai Gasztro-Portré” Leonardo mobilitási programok 2009/2010 projektév 53 résztvev ő vel 2010/2011 projektév 68 résztvev ő vel 2011/2012 projektév.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
Előadó: Dr. Bujdosó Zoltán A „Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről” c. rendezvénysorozat.
ERASMUS+ PROGRAM HU01-KA Külföldi vendéglátóipari szakmai gyakorlatok az iskola tanulói számára németországi, ciprusi, ausztriai.
Szállodák és utazási irodák kapcsolata az idegenvezetőkkel (idegenvezetéssel) február 24. Kundi Viktória Kodolányi János Főiskola.
HOVÁ UTAZZUNK BAN?. LEHETŐSÉGEINK Pekingbe, Cartagenába, Szingapúrba, Liverpoolba, Vietnamba érdemes az idén elutaznunk. Ha „trendik” akarunk lenni,
Svédországi beszámolóm TanumStrand
Erasmus+ németországi gyakorlat. - ringhotel Schlossberg.
ERASMUS+ KA1 mobilitás pályázat
Erasmus+ program HU01-KA  
Az éttermi szolgáltatások Áfája
Erasmus+ program HU01-KA  
Pályázatkiíró: Tempus Közalapítvány Budapest
Módszertani alapismeretek
Felvidéki kirándulás.
„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO
Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak
Beutazás hatása a buszos turizmusra, tendenciák
Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak
Európai szemeszter 2018/19
Erasmus Tájékoztató 2018 általános tudnivalók információk afreiburgi Egyetemen való tanulásról Készítette: Kopácsi Máté III. éves teológus hallgató veszprém.
Erasmus+ program HU01-KA  
Erasmus+ program HU01-KA  
Pályázatkiíró: Tempus Közalapítvány Budapest
Készítette: Dóka István
Előadás másolata:

„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” HU1-LEO „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek lépésről lépésre” LdV-Hu-13-IVT-1146 "Vendég vagyok"-turisztikai megfigyelések szakmai szempontokkal Erasmus+ program: HU01-KA Külföldi szakmai programok az iskola tanulói számára ciprusi szállodákban Helyszín: Ciprus

Fogadó Szállodák: Asterias Beach Hotel**** Ayia Napa Atlantica Aeneas Hotel***** Ayia Napa Atlantica Hotels & Resorts Limassol

Milyen területen tevékenykedhetünk?  Szállodai étterem  Programiroda  Animáció  Idegenvezetés  Szállodarecepció  Animáció

Mit nyújt a program a résztvevőknek?  nyelvtanulás anyanyelvi környezetben  interkulturális ismeretek bővülése  önálló gyakorlati munka  szakmai ismeretek fejlesztése  kommunikáció javulása, csapatszellem fejlődése  új kapcsolatok, barátságok kialakulása  új ország felfedezése  külföldi gyakorlat hazai beszámítása, elismerése  ECVET-értékelés

Bonhardt Ivett Élmények, tapasztalatok, tanulságok összegzése (2011/2012-es pályázati év) Eddig még nem voltam hosszabb időt távol a családtól, a hosszú idő rémisztőnek tűnt. Most már nagyon is jó döntésnek tartom, hogy nem hagytam ki egy ilyen lehetőséget. Az is jó volt, hogy lényegesen több zsebpénzt kaptunk így, mintha otthon lettem volna gyakorlaton. Minden szempontból megérte! Semmibe nem került nekünk, utazás, szállás, ingyen étkezés, néhány szolgáltatás is a rendelkezésünkre állt. Nem kellett keveset dolgoznunk (főszezonban főleg), de nagyon korrektnek tartottam a napi 9 óra munkaidőt, napközben majdnem 2 óra szünettel. Megkaptunk minden segítséget. Sajnos a főszezonban néhányan voltak betegek, de az iskola, amit megkötött biztosítást, azzal mindent tudtunk intézni, nem kellett fizetnünk.

Akármilyen szegény ez az ország, épp annyira kedvez Ciprusnak a fülledt nyár. A program elején még nem gondoltam, hogy júliusra mennyire fellendül itt a túrizmus, idegenforgalom. Jellemzői: sporttevékenységeknél nagyon jól odacsalogatják a turistákat, ahol mindent ki tudnak próbálni, sokszor kedvezményesen is. A ciprusiak ilyenek. Éttermi részlegen megfigyelhető, hogy addig nem vesznek elő újabb edényeket, tányérokat, poharakat, evőeszközt, amíg a régit lehet használni. A szálloda turisztikai tevékenységére jellemző: igényes, ötletes, változatos, családias, sportos programok várják itt a vendégeket. Az animátorok vezetésével a vendégek vizi-aerobikon vehetnek részt, röplabdázhatnak, focizhatnak, teniszezhetnek, konditerembe járhatnak vagy masszőr kényezteti őket. Ha gyerekes család jön, a házaspárok is pihenhetnek, mert a gyerekeknek programokat szerveznek az animátorok a Kids Clubban. Másik fő jellemzője, hogy nagyon jól megismerteti és népszerűsíti a ciprusi kultúrát (pl. görög est). Szórakoztató programok is vannak, mint a papagáj-show.

Music quiz, magic show, Kids Club, hetente egyszer a gyerekeknek külön vagy az asztalnál vacsora lufikkal és díszekkel. Ezeket biztos, hogy otthon is alkalmaznám. Igen, nagyon jó irányba változott a véleményem a szakmám iránt. Vizi aerobik, Kids Club, Music quiz, Bingo, és még sok más program. Minden vágyam, hogy kipróbáljam magam rendezvényszervezésben és utazási irodában dolgozhassak. Néhány tanács: fontos a fegyelem, az érzelmek féken tartása, ha éppen mérges a főnök és hangosabb a megszokottnál! Tanuljanak nyelveket, az fontos! Mindenféleképpen éljenek a lehetőséggel, még ha elsőre hosszúnak is tűnik az idő. Rengeteg tapasztalattal tér haza az ember és nagyon fontos lesz az önállóság, az életcél, talpraesettség, helytállás és KITARTÁS! Számomra nagyon fontos volt a Leonardo program: rengeteget emelt a kitartásomon, türelmemen. Megfontoltabb lettem, megtanultam, hogy kell beszélni főnökeimmel, feletteseimmel. Sokkal önállóbb lettem.

Sok munka után egy kis megérdemelt pihenés.

Ciprusi élményeink

Kikapcsolódás a pálmafák árnyékában…

A Nagy Csapat

Munkatársakkal

Szállodák előtt

Jó volt a buli…

Ezek is mi vagyunk! Ha van wifi…

A gyakorlati helyem Oóóó…

A as pályázati program Munkahelyünk Cipruson

Ayia-Napa Ciprus Indulás a munkába Az étterem még üresen

Aktív pihenés Túrán

Az étteremben Munka közben A bárban

Ciprus téged is vár!

2013/2014 pályázati program!

Gyakorlat a recepción

Szabadidő, kalandok, lazulás

Erasmus+ program

Nyári gyakorlat helyszíne

Munkahelyi pillanatképek

Ciprusi munkanapló

A szálloda vendégeivel

Ünnepeltünk

Aktív szabadidőnk Cipruson

Megfigyeléseink

Utolsó napunk a szigeten

Köszönjük a figyelmet! Erasmus+ pályázati programunk ban folytatódik!