SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES VENDÉGEINKET!. INFORMATION – NETWORK – EVENTS INFORMÁCIÓ – HÁLÓZAT – RENDEZVÉNYEK Die HSU steht seit 1992 im Dienst des.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES MAGYARORSZÁGI BARÁTAINKAT A P&P-KONFERENCIÁN.
Advertisements

Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MAGYAR-ARAB TAGOZATA meghívja Önt az alábbi budapesti rendezvényre: Marketing és finanszírozási lehetőségek az arab térségben.
A magyar vállalkozások versenyképessége Pongorné dr. Csákvári Marianna helyettes államtitkár Budapest, november 30.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Text Pioneers into Practice 2016 Hungary. 2 A Pioneers into Practice program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes.
Kiss János Kereskedelmi igazgató Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Bemutatkozás.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
Készítette: Gondos Borbála
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
Enterprise Europe Network – külpiaci információk, üzletfejlesztés Kalmárné Dr. Hollósi Erika, GYMSMKIK/EEN Győr Magyar-Szlovák gazdasági fórum, április.
KÖZGAZDASÁGTANI ALAPFOGALMAK I. Előadó: Bod Péter Ákos.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
„A kis- és középvállalkozások együttműködésének erősítése a szlovák-magyar határmenti régióban” Projekt indító konferencia Losonc, szept. 27. Időtartam:
A Europe Direct és más európai uniós tájékoztató hálózatok szerepe Székesfehérvár 2009.március 24.
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A három lépcsőfok… 29% - A megoldás 52 heti stratégia sikeres üzleti kapcsolatépítéshez (Avidor András - Michelle R. Donovan - Ivan R. Misner) Az emberek.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A év értékelése és a év újdonságai
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
DIGITÁLIS VÁSÁRLÁSOK, GENERÁCIÓS KÜLÖNBSÉGEK
Az „első lépés” TÁMOP
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Trade Marketing Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Termékmenedzser A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Piacvezetők vagyunk a vízmérés.
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
SZÁMVITEL.
Kereskedelmi Eszközök Specialista
SZÁMVITEL.
FraMak Chambre de Commerce et d’Industrie Hungaro-Française
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Válasszon úticélt, a többit bízza ránk!
ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
2017. December 7. MGYOSZ tapasztalatai.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
a hatékonyabb munkába segítésért
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Baranya Megyei Önkormányzat
A gazdasági fejlettség mérőszámai
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Üzlezi információelemző specializió
Előadás másolata:

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES VENDÉGEINKET!

INFORMATION – NETWORK – EVENTS INFORMÁCIÓ – HÁLÓZAT – RENDEZVÉNYEK Die HSU steht seit 1992 im Dienst des Mittelstandes CH-HU und ist die führende bilaterale KMU-Wirtschaftsorganisation. HSU-kamaránk 1992 óta sikerrel szolgálja a svájci-magyar kkv- cégeket – Svájcban és Magyarországon Önért dolgozunk. 2

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) december 12-én Budapesten hivatalosan felvette kamaránkat az akkreditált vegyes kamarák soraiba. Ez az ünnepélyes pillanat egy igen fontos, és korszakalkotó esemény számunkra, hiszen ezzel partnerországunkban, illetékes helyen elismerik, a több mint 22 éves sikeres tevékenységünket. Ettől várhatóan jelentősen bővül a több mint két évtizede ápolt budapesti/magyarországi kapcsolatrendszerünk. Ennek elsősorban HSU-tagjaink és partnereink látják hatékony hasznát. 3

100 % SVÁJCI ELNÖKSÉG – 100 % MAGYARBARÁT SVÁJCI MEGBÍZHATÓSÁG 4

Kihelyezett budapesti irodánk 2002 óta, közvetlenül a HSU partnerországában Magyarországon, támogatja tagjait és partnereit, valamint a magyar és svájci piac iránt érdeklődő vállalkozókat és intézményeket. Az elmúlt időben a növekvő érdeklődés kapcsán, erőteljesen foglalkozunk a magyarországi kkv-szféra Svájcba irányuló igényeivel. 5

A HSU-Kamara saját szakemberei és társult partnerek útján üzleti kapcsolatokat teremt – termékek és szolgáltatások értékesítésére Piacfelmérés Beszállítói partnerségek kialakítása Magyar tagok patronálása Hazai cégek piacképes felkészítése HSU-tagoknak információt és tanácsot szolgáltatunk gazdasági, üzleti és jogi kérdésekben Felismerjük a korszerű feladatokat Üzleti lehetőségeket keresünk és vizsgálunk Üzleti partnereket adott esetben bevizsgálunk 6

AKTUÁLIS SVÁJCI GAZDASÁGI HELYZET 7

8

Előrejelzés 2015: A „svájci-frank-sokk” miatt a pénzügyi szakértők Svájcban recessziót jósolnak – A frank jelentős felértékelődése a közgazdászok előrejelzése szerint erős hatással van a gazdasági növekedésre az alpesi országban re a zürichi KOF-kutatóintézet GDP alapon 0,5 százalékos gazdasági hanyatlással számít – miután január 15-ig a KOF növekedés-előrejelzése még 1,9 százalékos volt. Január óta a svájci frank komolyan erősödött az euróval/dollárral szemben és természetesen a forinttal szemben is. Ezzel a fejleménnyel a svájci export „drágább” a világpiacon. Ennek eredményeként a kutatók arra számítanak, hogy az alpesi országból 2015-ben az export 1,4 százalékkal csökken, egyben a munkanélküliség növekedése várható (3,4%/4,1%). 9

10

A svájci kkv-szféra ezt a SVÁJCI-FRANK-SOKK-ot egyedül, azaz külső segÍtség nélkül már nem tudja kiheverni – és itt jön a képbe a magyar partner. A +20% az árfolyam-univerzumban (Euro/US- Dollár/Yen) nagyon komoly előnyt jelent a magyar KKV- partnereknek. 11

SIKERES PIACRA LÉPÉS Felkészülten kell a svájci piacra nyítni. A hazai kkv-k szűkös erőforrásaik miatt rászorulnak szakértői segítségre. A hazai kkv-k külpiacokra való törekvésének egyik legkomolyabb hátráltatója a megfelelő szakemberek hiánya az értékesítés és a marketing területén. Gyakori probléma, hogy hiába állít elő innovatív, piacképes terméket egy vállalkozás – nem képes azt Svájcban piacra juttatni. A probléma megoldása abban rejlik, hogy felismeri-e a döntéshozó egy tapasztalt külföldi partner fontosságát – Svájcban a HSU a legjobb kkv-partner. Sok hazai kkv-nak már van tapasztalata Ausztriában ill. Németországban – ezzel a tapasztalatszerzéssel máris lehet nyitni Svájcba. 12

Fontos, hogy a hazai kkv pl. megfelelő nyelvtudással ill. termelési kapacitással rendelkezzen, mint gyártó gyakran azon csúsznak el a nagy üzletek, hogy egy cég a megrendelést képtelen teljesíteni. Mindenhol vannak kockázatos ügyfelek – a HSU ZÜRICH segít abban, hogy megbízható svájci üzleti partnerekkel biztosítsa a cég külföldi sikerét. 13

Mi Svájcban itthon vagyunk! Váltsa ki a HSU-tagságot - legyen Kamaránk tagja! Bővebb információk honlapunkon: Elérhetőségeink Kihelyezett budapesti iroda: Papp G. Áron, társelnök Tel.: Központi iroda Zürichben: Telefon Kanzleistrasse 127 CH – 8004 Zürich Schweiz 14

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! MINDENKINEK SIKERES SVÁJCI PIACRA LÉPÉST KÍVÁNUNK! 15