NÉMET BOXER Készítette:Huszár David 5.b. TÖRTÉNETE A boxer távoli őseit nehéz lenne meghatározni. Annyi mindenesetre bizonyosnak látszik, hogy az ókori.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szajga.
Advertisements

A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Sheltie Standard (N. 88d) utolsó módosítás:
Lovak.
Kutyafajták Készítette: Hajduhegyi János (HAJRABI.ELTE)
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
Mountain of China Jól tudjuk…. és mégsem teszünk semmit.
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
RÓZSA a virágok királynője.
Amit a Spanielekről tudni kell!
Városlakó állatok.
Kutya és macska rögzítése
A sellő A következő képsorokon egy olyan élőlényt láthatunk, amit az amerikai tengerparton találtak kiszáradva. Ezeket a képeket a rendőrségi szervek tudósai.
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
Kutya.
Kutyafajták Magyar terelőkutyák Készítette: Gyetvai Gábor - GYGQACI.
MEMSAAI.ELTE. Származási hely Németország Eredeti feladata Sok feladatra alkalmas Eredeti neve Deutsche Schäferhunde Angol neve German Shepherd Dog Eredete.
Készítette: Csoma Bence
Zsikazsu Emlékkönyve.
SABIAS QUE… Érdekességek… ILMS SABIAS QUE… Az emberi szív olyan erős nyomást képes kifejteni, hogy a vér akár 10 méter magasra is kilövellhetne.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Elgondolkodva bámulok ki az ablakon.
A KUTYA TOVÁBB.
Készítette: Vörös Anita VOARAAI.ELTE
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Kutyafajták Cseke Tímea 2009.
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
Az etruszkok Kik ők? Honnan jöttek? Mi jellemző rájuk? Hogyan éltek?
Most van a nyulak hónapa!!!
Éreztesd velem, hogy nő vagyok! Egy modern tündérmese.
Tihany.
FELOLDOZÁS.
Sok kutya szenved a rossz bánásmód miatt, ezért lelkes állatvédők létrehoztak különböző fajtamentő csoportokat!!! Lássunk néhányat!
A GÖMBVILLÁM.
A csillagászat keletkezése
Konfliktusfelismerés fáziskéséssel (meghalljuk-e a másik vészjelzéseit…)
Európa városi történelme
Sérülések és gyakori problémák az állatgyógyászatban
A pontos idő: 18:58.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
SABIAS QUE… Érdekességek… Bohóságok… Hahaha… ha… fransis ( munkatársi csapat épités)
Diego Rodriguez de Silva y Velazquez
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Bakteriális megbetegedések
Egy csokorra való állat;) Olaszországban sokféle állattal találkoztunk, néhányat meg is örökítettünk, elsősorban ezeket is vejem;) Egy kis csokorra való.
Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel
Kutyák A német juhász A spániel Testméretek További információk.
BENI B E N I BENI TÖRTÉNETE ÚGY KEZDŐDÖTT, MINT EGY MESE, VAGY MINT EGY ÁLOM… ÉLT BUDAPEST XVI.KERÜLET VILLŐ U. 9.SZÁMÚ HÁZBAN EGY CUKRÁSZMESTER ÉS A.
Készítette: Ivic Zsófia 10.d
SZIPORKÁK.
Világjárványok az emberiség életében
A kutyák.
Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly ( ) és II. Károly királyoktól ( ) kapta. Mindkét uralkodó,
A román, gótikus és a reneszánsz művészet
A malomjáték. A malom részei 9-9 korong Tábla Legfeljebb 2 játékos.
Készítette: Sólyom Anna
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Bevezető fogalmak Minden ember ugyanabba a fajba tartozik A faj tudományos neve a Homo sapiens. A fajnál kisebb kategóriák: alfaj, változat, nagyrassz,
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Készítette: Bocsák Tamás
RÓZSA a virágok királynője.
Maja civilizáció Készítette: Görgics Zoltán Edited by. PowerPoint™
Ókori India Bácsi Johanna 5.A..
Kutya. A farkas vagy sakál szerű ősei falkába csoportosulva követték az akkor még hordában élő embert. Eldobott táplálékot mindig találtak az ember közelében,
Jól tudjuk…. és mégsem teszünk semmit. Mountain of China.
Előadás másolata:

NÉMET BOXER Készítette:Huszár David 5.b

TÖRTÉNETE A boxer távoli őseit nehéz lenne meghatározni. Annyi mindenesetre bizonyosnak látszik, hogy az ókori szelindekek, molosszerekleszármazottja, melyek az ázsiai hódító seregekkel érkeztek Európába. Nagyon valószínű, hogy az egész dog család őse a tibeti dog volt. Erről a hatalmas kutyáról már a kínai irodalom is megemlékezik. A tibeti dog a tibeti fennsíkról elterjedt Nepálban és Indiában, szórványosan Kínában is. Nagy Sándor indiai hadjáratakor például dogszerű kutyákat vitt magával ajándékba - így jött létre a híres molosszus-tenyészet. Ezeket a kutyákat később a rómaiak is átvették, és a római telepesek időszámításunk kezdetekor molosszus kutyákat hoztak át az Alpokon Közép- és Nyugat-Európa országaiba. Fellelhető a dogok őse az ókori Görögország és Itália művészi alkotásain, amelyek félreismerhetetlenül az egykori molosszust, a régi és modern dogok közötti átmenetet ábrázolják. Egy érme az i. e. 3. századból (Epirus tartományból) buldogszerű fejet ábrázol. Ezeket a nagy, széles pofájú kutyákat látjuk viszont Angliában, és ezek tekinthetők a masztiffok ősalakjainak. Belőlük született meg - persze jóval később, valamikor a középkorban a bullenbeisser (bikacsipkedő), a bärenbeisser (medveharapó) és a baupacker (disznófogó). Az egykori harci kutyákból - mint nevükből is kiderül - vadászebek, mészáros szelindekek lettek, jóllehet nevük különbözősége ellenére tulajdonképpen egy és ugyanazon típusról van szó.

KÜLLEME A BOXER EGY KÖZÉPTERMETŰ, RÖVIDSZŐRŰ, KOMPAKT KUTYA, RÖVID KVADRATIKUS TESTFELÉPÍTÉSSEL ÉS ERŐS CSONTOKKAL. AZ IZOMZAT SZÁRAZ, KIFEJLETT ÉS A RÖVID SZŐR ALÓL PLASZTIKUSAN ELŐTŰNIK. A MOZGÁSA ÉLÉNK, ERŐT ÉS NEMESSÉGET SUGÁROZ. A BOXER NEM TŰNHET SEM OTROMBÁNAK VAGY NEHÉZKESNEK, SEM PEDIG TÚL GYENGÉNEK VAGY FINOMNAK. A TEST EGY NÉGYZETBE FOGLALHATÓ (KVADRATIKUS). A SZÉLES ÉS IZMOS MELLKAS KÖNYÖKMAGASSÁGIG LEÉR, ÉS A MARMAGASSÁG FELÉT TESZI KI. AZ ORRHOSSZ ÉS A FEJHOSSZ ARÁNYA 1:2. AZ POFA ÉS A FEJ TÉRFOGATA SZINTÉN 1:2 ARÁNYLIK EGYMÁSHOZ. A BOXER FEJE MEGHATÁROZZA AZ EGÉSZ KUTYA MEGJELENÉSÉT. NEM LEHET SEM TÚL KÖNNYŰ, SEM TÚL NEHÉZ, HARMONIKUSAN KELL ILLESZKEDNI A TEST TÖBBI TÁJÉKÁHOZ. A FANG KIFEJEZETT KELL, HOGY LEGYEN, ÁM NEM LEHET TÚL NAGY, RÁNCOS. SZÍNÉBEN PEDIG LÁTHATÓAN EL KELL, HOGY TÉRJEN A FEJ TÖBBI RÉSZÉTŐL. [2]

JELLEME HA PÁR SZÓVAL KELLENE MEGFOGALMAZNI, AZT MONDHATNÁNK, "GYENGÉD GLADIÁTOR". EZ A KETTŐSSÉG TÉNYLEG URALJA A BOXER JELLEMÉT. HA LEHET, AKKOR LUSTA, A KANAPÉN HEVERÉSZIK ÉS ÉLVEZI A SIMOGATÁST, DE AMINT "KOMOLYRA FORDUL A HELYZET", FELÁLL ÉS MEGMUTATJA A SZIGORÚ ÉS RETTENTHETETLEN ARCÁT. AKÁRMENNYIRE SZERETI IS A BOXER A KÉNYEZTETÉST, VALÓJÁBAN EGY MUNKAKUTYA, AKINEK SZÜKSÉGE VAN A NAPI MOZGÁSRA, ÉS EGY ERŐS ÉS KÖVETKEZETES GAZDÁRA, AKI MINDIG MEGMONDJA, HOL A HELYE A KUTYÁNAK A RANGSORBAN. MERTHOGY A BOXER MINDENHOL KERESI A KISKAPUT ÉS A LEHETŐSÉGET A CSIBÉSZSÉGRE. EZ EGY SAJÁTOS BÁJT IS AD A BOXERNEK, DE UGYANAKKOR NEM SZABAD HAGYNI, HOGY A CSALÁD FEJÉRE NŐJÖN. EZ KÜLÖNÖSEN A KANOKRA IGAZ, A SZUKÁK VALAMENNYIRE SIMULÉKONYABBAK.

EGÉSZSÉGI GONDJAI MINT MINDEN NAGY TESTŰ RÖVID ORRÚ KUTYÁT, A BOXERT IS FOKOZOTTAN FENYEGETIK A SZÍV ÉS ÉRRENDSZERI MEGBETEGEDÉSEK, ÉS A RÁK KÜLÖNBÖZŐ FORMÁI. EZEK AZONBAN (SAJNOS VAGY SZERENCSÉRE) LEGINKÁBB AZ IDŐS KUTYÁKNÁL ALAKULNAK KI, AKIK ELŐBB ELPUSZTULNAK VÉGELGYENGÜLÉSBEN, MINTSEMHOGY A BETEGSÉG VÉGEZNE VELÜK. IGAZÁN VESZÉLYES RÁJUK NÉZVE AGYOMORCSAVARODÁS. EZT ONNAN LEHET LEGKÖNNYEBBEN ÉSZREVENNI, HOGY A KUTYA LEVERT, A HASA PEDIG HORDÓSZERŰEN MEG VAN DUZZADVA. AZONNAL ÁLLATORVOSHOZ KELL VINNI, CSAK MŰTÉTI ÚTON GYÓGYÍTHATÓ, AZONBAN ÚGY VISZONYLAG EREDMÉNYESEN. A RÁK IGEN GYAKORI. SOKSZOR JÖNNEK KI SZEMÖLCSÖK A BOXER BŐRÉN, KINTI TARTÁSNÁL NÁTHÁS IS LEHET, EZEK AZONBAN NEM VESZÉLYESEK.A CSÍPŐÍZÜLETI DISZPLÁZIA NEM KIFEJEZETTEN GYAKORI ENNÉL A FAJTÁNÁL. TERMÉSZETESEN - MINT MINDEN FAJTÁT - A BOXERT IS FENYEGETI A LYME-KÓR, KÖLYÖKKORBAN APARVO-VÍRUS ÉS A SZOPORNYICA. MINDEZEK ELLENÉRE A BOXER AZ EGYIK LEGEGÉSZSÉGESEBBNEK MONDHATÓ BULLDOG TÍPUSÚ FAJTA. ÉLETTARTAMA 8-10 ÉV, DE NEM RITKA A 13 VAGY 15 ÉVES BOXER SEM.

ROKON FAJTÁK ANGOL MASZTIFF ARGENTIN DOG BORDEAUX-I DOG BOSTON TERRIER BULLMASZTIFF BULLTERRIER FRANCIA BULLDOG NÉMET DOG ROTTWEILER

KÖLYÖK BOXER IDŐS KÖLYÖK BOXER IDŐS