Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Önkormányzati Jó Gyakorlatok Workshop Belügyminisztérium Herceghalom 2015. szeptember 14. Települési Önkormányzatok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Munkával a segélyezés ellen
Advertisements

Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
HELYI ÉRTÉKET! A Vidékfejlesztési Terv Intézkedéseinek bemutatása.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Az ÚMVP intézményrendszere
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
C2ENET: Közép-Európai Környezetvédelmi Hálózat ERFA, Interreg III.B. Cadses, európai uniós támogatással (2007. január – március) Dr. Zongor Gábor,
Alsó-Tisza Menti PritavitCa Akciócsoport Előadó: Forgó Henrik polgármester polgármester.
Zala megyei önkormányzati fórum A TÖOSZ programjai és aktuális önkormányzati ügyek Dr. Zongor Gábor főtitkár Január 26. Zalaszentgrót.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Dr. Zongor Gábor Polgármester Akadémia Június 26.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program
„Ajak a jövő települése” a munka tükrében
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
A hajdúnánási szociális rendszer és modellprogramok továbbfejlesztésének és összehangolásának lehetősége (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Tájékoztató a TÖOSZ Történelmi Városok és Települések Kamarája tevékenységéről és a csatlakozás lehetőségeiről.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN : A „Szinergiavizsgálat más operatív programmal, az egymásra épülő programok nevesítése” főtevékenységen belül „A PILOT.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok projekt címszavas bemutatása Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok integráló/kohéziós.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Hejőkeresztúr Község.  Komplex Instrukciós Program  Táblajáték Program  Generációk Közötti Párbeszéd Program  Tehetséggondozás (képzőművészet, zene,
TOP vas megyei aktualitásai
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Idősbarát Jó Gyakorlatok Önkormányzati Konferencia
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
„Út a munkához” program tapasztalatai
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
LEADER, Identitás, Sport
A falvak hatékonysági hálózatának kiépítése
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
roma integrációs modellek a közös sikerekért
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
A BÁCSALMÁSI ÖNKORMÁNYZATI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT
Előadás másolata:

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Önkormányzati Jó Gyakorlatok Workshop Belügyminisztérium Herceghalom szeptember 14. Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Előadó: Schmidt Jenő, elnök

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A Példát átadó gyakorlatok pályázatát – a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége az Európa Tanács Önkormányzati Reformok Szakértői Központjának együttműködésével hirdeti meg 2008 óta. Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja és a hozzá kapcsolódó Példát Átadó Gyakorlatok Pályázata arra ösztönzi a jó gyakorlatokkal rendelkező, innovatív és kreatív önkormányzatokat, hogy a pályázat keretében bemutassák tevékenységüket, kiemelve a másutt és más körülmények között is megvalósítható megoldásoka t.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A program kezdeményezői és felelősei  A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját Magyarországon a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége felügyelete mellett az Irányító Bizottság fejleszti ki és vezeti.  Az Irányító Bizottság tagjai a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Miniszterelnökség, és az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja delegáltjai. Az Irányító Bizottság egyszerű többséggel dönt valamennyi felmerülő kérdésben.  Az Irányító Bizottság határozza meg a pályázati kiírást tartalmazó kiadvány kritériumait, pályázati feltételeiket, a kiválasztási eljárást. Elfogadja a képzési programot, meghatározza a képzési lehetőségeket és kötelezettségeket a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Díjak nyertesei számára; irányítja az esettanulmányok széles körű terjesztését; aktív kommunikációs eszközökkel támogatja a program végrehajtását; együttműködik a záróünnepség szervezésében.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A pályázat folyamata  A TÖOSZ összegzést készít a befogadott pályázatokról, amelyek közül az Irányító Bizottság témánként rövid listát készít a helyszíni vizsgálatot igénylő jó gyakorlatokból.  A projektmenedzser az Irányító Bizottság egy-két tagjával látogatást tesz a listán szerepeltetett jó gyakorlatok helyszínére. A látogatók a helyi vezetőket felkérik a jó gyakorlat ismertetésére; így lehetőség adódik azon részletek bemutatására is, amelyek a pályázatból esetleg kimaradtak, ám a program szempontjából fontosak.  A győztesek kiválasztása előtt, a helyszíni tapasztalatok nyomán meghívást kapnak az esélyes önkormányzatok, hogy a saját jó gyakorlatukat szakmai konferencia (és termékbemutató) keretében, a nyilvánosság előtt ismertessék, majd az Irányító Bizottság együttes döntése alapján születik meg a döntés a Legjobb Önkormányzati Gyakorlat Díj oda ítéléséről.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A pályázatban bemutatott gyakorlatok bírálati szempontjai I.  Elfogadottság és együttműködés. A gyakorlat tervezését és bevezetését megfelelő egyeztetések kísérték-e, amelyek során sikerült-e megegyezésre jutni a gyakorlat tartalmáról és az együttműködés megvalósításáról.  Átláthatóság és nyitottság. A gyakorlat kialakítását segítő döntések jól definiáltak-e és közérthető formában hozzáférhetőek-e. Kialakításuk során konzultáltak-e résztvevőkkel, és van-e lehetőség a közreműködésükre a megvalósítás szakaszában. Törekedett-e az önkormányzat az aktív részvétel támogatására.  Hatásosság. A gyakorlat megvalósította-e a kitűzött célt, van-e pozitív hatása, esetleg hatást gyakorol-e más kapcsolódó területek gyakorlataira, a lakosok pozitívan értékelik-e.  Hatékonyság. A gyakorlat bevezetése jelentős, mérhető hatékonyságjavulást eredményezett-e.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A pályázatban bemutatott gyakorlatok bírálati szempontjai II.  Fontosság. A gyakorlat hozzájárul-e a település egyik (vagy több) problémájának megoldásához. Olyan probléma megoldásához járul-e hozzá, amely sok településen jellemző, s kevéssé ismert a megoldása.  Fenntarthatóság. A gyakorlat intézményesült-e és integrálódott-e az önkormányzat cselekvéssorába, megalapozott-e pénzügyi és szervezeti fenntarthatósága.  Megismételhetőség. A gyakorlat bevezethető-e több más településen különösebb probléma nélkül.  Horizontális Esélyegyenlőség Elve: A gyakorlat figyelemmel van az esélyegyenlőség, egyenlő bánásmód betartására. A védett csoportok kiemelkedő szerepet kapnak a pályázatban.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A között beérkezett pályázatok

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Az öt év nyertesei A lakóhelyhez kötődés erősítése Nyertes: Velence Város Önkormányzata – „Virágos Velence mozgalom” című pályázata Roma integráció a társadalmi kohézió erősítésére Nyertes: Háromfa Község Önkormányzata – „A roma társadalmi integráció és egészségfejlesztés óvodáskortól” című pályázata Befektetők vonzása a helyi gazdasági környezet fejlesztésére Nyertes: Csanytelek Község Önkormányzata – „Együttműködésen alapuló minőségbiztosítási rendszer keretében történő kertészeti termelés” című pályázata

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2009 – 2010 Közösségi összefogással a helyi fejlesztésekért a LEADER - program keretében Nyertes: Alsómocsolád Község Önkormányzata – „ „Tovább lépés” a Baranyai Hegyhát megújulásáért – LEADER típusú fejlesztés a Sásdi Kistérségben” című pályázata Roma integráció a társadalmi kohézió erősítésére Nyertes: Mohács Város Önkormányzata – „Az általános iskolai szegregáció megállításának stratégiája” című pályázata Megújuló energiaforrások használata és/vagy energiahatékony legjobb gyakorlatok Nyertes: Budapest Főváros XI. Kerületének Önkormányzata (Újbuda) – „Zöld Újbuda” című pályázata

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2010 – 2011 Helyi önkormányzati kommunikáció Nyertes: Budapest Főváros XIII. Kerületének Önkormányzata – „Az Országbíró utcai lakótelep és sétány közterületi megújítása, a lakosság aktív bevonása újszerű kommunikáció, közösségi tervezési módszertan felhasználásával” című pályázata A lakóhelyhez kötődés erősítése Nyertes: Rózsaszentmárton Község Önkormányzata – „Közös múlt – közös jövő” című pályázata

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Amikor nem a pénz a meghatározó – ötletekkel, összefogással településünkért Nyertes: Mátraverebély ”Csodák Földje” című pályázata Legjobb testvérvárosi találkozó Nyertes: Ajak ”Testvér-települési kapcsolatok ápolása hagyományőrző fesztivál keretében – Ajaki Lakodalmas és Hagyományőrző fesztivál” című pályázata Vizek Varázsa avagy Varázslatos Vizes Világ Nyertes: Gyenesdiás „Példaadó fenntarthatóság egy Balaton-parti településen” című pályázata Legjobb közfoglalkoztatási gyakorlatot megvalósító önkormányzat Nyertesek: Tiszatenyő ”Tiszatenyő a jövőjét építő község” című pályázata Szemere ” Önellátás megteremtése Szemere községben” című pályázata Karancslapujtő ”Startmunka munkaprogram 5 projektlába, ezen belül a mezőgazdasági alprogram - a családi szintű gazdálkodás tekintélyének visszaállítása” című pályázata

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2013 „Legjobb közfoglalkoztatási gyakorlatot megvalósító önkormányzat” téma nyertesei: Ajak: „Ajak a jövő települése” a munka tükrében című pályázata Döge: „Új utakon – START mintaprogramba ágyazott komplex településfejlesztés” című pályázata Garadna: „Növénytermesztés és állattartás feltételeinek kialakítása Garadna községben” című pályázata Hajdúdorog: „Értékteremtés Hajdúdorogon” című pályázata Hajdúnánás: „Start Munka Mintaprogram – Mezőgazdasági kertészet és Értékteremtő közfoglalkozatás” című pályázata Halmaj: Segíts magadon Halmaj!” című pályázata Hidvégardó: „Hidvégardó újjászületése és fejlődése az értékteremtő közfoglalkoztatás által” című pályázata Parasznya: „STOP után START” című pályázata Udvari: „Apró lépésekkel az önellátás felé! Újra kell gondolnunk hol élünk, hogyan és miből!” című pályázata Zalaszentmárton: „A Mezőgazdasági közmunka program hatása a háztáji gazdálkodás újraindítására” című pályázata

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2013 „Az Év Új Nemzedék települése” téma nyertesei: Hernádszentandrás: „Hernád-völgyi Jövő – partnerségben a közösségért” című pályázata Makó: „Fiatalok, a megújult Makó hazavár!” – képviselő-testületi ciklusprogram, ennek egyik eleme a „Hogyan védjük meg gyermekeinket?” programsorozat. A „Biztonságos Makó” projekt részeként az önkormányzat és a rendőrség összefogása az ifjúságvédelem, a fiatalok helyben tartása érdekében” című pályázata Budapest XIII. kerület: „Bízni. Törődni. Dönteni. Cselekedni.” című pályázata „Gazdálkodó Település” téma nyertesei: Egerág: „Segély helyett kereset” című pályázata Tiszatenyő: „Földbe, bőrbe, tányérra – termelés, feldolgozás, értékesítés” című pályázata Kiskunmajsa: „Kiskunmajsai Helyi Termék Védjegyrendszer”

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2013 „Helyi Esélyegyenlőségi Lehetőségek Programja (HELP)” téma nyertesei: Mátraverebély: „Verebélyi modell” című pályázata Alsómocsolád: „Közösségi Térségi Hálózat Köz-Tér-Háló a felzárkózás szolgálatában, identitásunk erősítésében.”című pályázata Berhida : „Adj esélyt!” című pályázata „Legjobb testvérvárosi találkozó „ téma nyertesei : Szarvas: „Sokszínű Európa – Testvérvárosi Találkozó a szellemi kulturális örökségeink megőrzéséért” című pályázata Körmend: „Európa Napok – Körmend” című pályázata Kisrécse: „Őseinknek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér ne légy hűtlen soha.” Székelyszentkirály (RO) és Kisrécse (HU) kapcsolata című pályázata

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Territoria Innovációs Díj 2013-ban a Francia-Magyar Kezdeményezések (INFH), a Helyi Obszervatórium (LRMI) és a TÖOSZ által létrehozott Magyar Territoria Innovációs Díj Szervező Bizottsága csatlakozott a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázati rendszeréhez. A Magyar Territoria Innovációs Díj Szervező bizottsága és a LÖGY Irányító Bizottsága megállapodása alapján a rövid listára kerülő pályázatok – a LÖGY- kategóriáktól függetlenül – automatikusan versenyeznek az innovációs külön díjért. A Magyar Territoria Innovációs Díj három kategóriában: személyek, közösségek, önkormányzatok és külön elismerés került odaítélésre. Az elbírálás legfőbb szempontjai: a projekt innovativitása, megismételhetősége és a közpénzek takarékos felhasználása volt. A bizottság döntése alapján díjazott lett: személy kategóriában: Seres Mária, Mátraverebély polgármestere, közösség kategóriában: Hernádszentandrás község, önkormányzat kategóriában: Hidvégardó önkormányzata, külön elismerésben részesült: Alsómocsolád és Hajdúdorog önkormányzata

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Territoria Innovációs Díj Európai innovációs díjat nyert Hernádszentandrás Hernádszentandrás a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatához kapcsolódóan nyerte el a Magyar Territoria Innovációs Díjat, amely az Európai Territoria Innovációs Díj versenyen való részvétel lehetőségével járt. A Borsod- Abaúj- Zemplén megyei kisközség elnyerte a rangos nemzetközi elismerést, melyet a francia szenátusban, Párizsban vehetett át Üveges Gábor polgármester november 13-án.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A évi pályázati kiírás témái:  Legjobb közfoglalkoztatási gyakorlat – a Belügyminisztérium támogatásával  Gazdálkodó település – a Miniszterelnökség támogatásával  A települési és helyi roma nemzetiségi önkormányzat együttműködése – az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával  A pályázat meghirdetésre kerül: december 15.  A pályázat benyújtási határideje: április 15.  Díjátadás időpontja: november 5.  Határidőre 43 pályázat érkezett

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program évi pályázati kiírásra beérkezett pályázatok Közfoglalkoztatás témában  Ajak; „Ajak a fejlődés útján”  Arló; „Hosszú távra gondolkodva alkotunk”  Ásotthalom; „Batáta a közfoglalkoztatásban”  Bácsszentgyörgy; „Bácsszentgyörgyi Népi Játékok Program”  Cégénydányád; „Álomból valóság”  Derecske; „Startmunka Mezőgazdasági Program”  Gyulaj; „Jó helyen jársz!”  Hajdúböszörmény; „Hajdúböszörmény mezőgazdasági és értékteremtő közfoglalkoztatás”  Hajdúdorog; „Öngondoskodás a szociális kihívások megoldására”  Hajdúnánás; „Helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás – Az aranyszalma városa”  Ináncs; „Önfenntartás Ináncson (segély helyett munka)”  Jánoshida; „Startmalom működtetése növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és feldolgozással a Zagyva partján”

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program évi pályázati kiírásra beérkezett pályázatok Közfoglalkoztatás témában  Karakószörcsök; „ Gyöngyszem a Karancs lábánál”  Kazár; „Helyi sajátosság, kazári baba készítése”  Kelevíz; „Esélyteremtés Kelevízen – avagy segély helyett munka”  Kistapolca; „Cirok seprű gyártás – mint helyi sajátosság”  Kisvásárhely; „Mini falu Nagy lépései”  Lovászpatona; „Komplex mezőgazdasági mintaprogram”  Nagypáli; „Zöld úton a közfoglalkoztatottakkal”  Nagypall; „Egész évben munkát – Mindenkinek”  Udvari; „Szól a kakasunk az a nagy tarajú”  Újszilvás; „Közfoglalkoztatás Újszilváson”  Putnok; „Mezőgazdasági mintaprogram az önfenntartó közétkeztetésért”  Szabadhidvég; „Kertészeti Start Mintaprogram Szabadhidvégen”  Szalapa; „Kis falu, sok munka, nagy eredmény”

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program évi pályázati kiírásra beérkezett pályázatok Közfoglalkoztatás témában  Szarvas; „Út a termőföldtől a termelői boltig”  Tetétlen; „Együtt, egymásért, a településünkért!”  Tiszaigar; „Munka, eredmény, siker”  Varsány; „Önfenntartó Falugazdaság – Varsány”  Zalaszentmárton; „Háztáji gazdálkodás beindítása közfoglalkoztatottak bevonásával – Önfenntartó falu elképzelés – Háztáji gazdálkodás és önfenntartás, fenntartható foglalkoztatás  Zics; „Példamutató és önfenntartó gazdasági fejlődés Zicsen

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program évi pályázati kiírásra beérkezett pályázatok Gazdálkodó település témában  Alsómocsolád; „Magunk Kenyerén – Helyi Gazdaságfejlesztési Program”  Cégénydányád; „Kitörés az egyéni foglalkoztatás irányába”  Garadna; „Közfoglalkoztatás és szociális szövetkeze együttműködésének jó gyakorlata Garadna községben”  Hajdúnánás; „Gazdálkodó település – Ökológiai mintagazdaság”  Mór; „Gazdálkodással a munka világába”  Szorgalmatos; „Szorgalmas szorgalmatosi közmunkások az önfenntartó Szorgalmatosért  Tunyogmatolcs; „Tunyogmatolcs, mint A települési és helyi roma nemzetiségi önkormányzat együttműködése témában  Budapest IV. kerület; „Magyarország első Cigány Helytörténeti Gyűjteményének felállítása és intézményesítési törekvése  Dunaújváros; „Együtt a közös jövőért”  Szolnok; „Szolnok Megyei Jogú Város Integrációs Programja”  Varsány; „Kiút a szegregátumból – Varsány”

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Tudástára továbbépítése Az elmúlt évek során benyújtott pályázatok és eredmények adatbázisa  Lehetővé teszi, hogy tematikusan keressünk a jó gyakorlatok között  Elősegíti a jó gyakorlatok helyszíni látogatásának szervezését  Figyelemmel kíséri más szervezetek által működtetett jó gyakorlatokat  Gyűjti a pályázaton kívüli jó gyakorlatokat  Elősegíti a jó gyakorlattal rendelkező önkormányzatok hálózatba szerveződését  Népszerűsíti a TÖOSZ Innovatív Önkormányzati Klubjának programjait.

Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Köszönöm a figyelmet! Schmidt Jenő TÖOSZ elnök