Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Projektirányítás elmélet vizsgateszt Megoldás. 1. A projektcsapatban a döntéshozó feladata: a) a projekt tervének elkészítése. b) sikeresnek vagy sikertelennek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Projektirányítás elmélet vizsgateszt Megoldás. 1. A projektcsapatban a döntéshozó feladata: a) a projekt tervének elkészítése. b) sikeresnek vagy sikertelennek."— Előadás másolata:

1 Projektirányítás elmélet vizsgateszt Megoldás

2 1. A projektcsapatban a döntéshozó feladata: a) a projekt tervének elkészítése. b) sikeresnek vagy sikertelennek ítéli a projektet. c) a tervezetthez képesti változások dokumentálása. d) a megvalósítás során a változtatások engedélyezése.

3 1.A kockázati tényezők értékelése magában foglalja: a) az egyes kockázati tényezők azonosítása. b) a kockázati tényezők teljes kiiktatása. c) a projekt veszélyeztetettségének meghatározását. d) a kockázatviselés áthárítását másokra.

4 1.A projektindító dokumentáció tartalmazza: a) jelentést a terv realizálásáról. b) a projekt megvalósított céljainak felsorolását. c) a projekt időtervét. d) a projekt költségeinek tervét.

5 1.A SWOT analízis betűi az alábbiakat jelenti: a) Strength (erősségek) b) Works (munkák) c) Objects (objektumok) d) Threats (veszélyek)

6 1.Részvétel, illetve kezde- ményező szervezet alapján a projektek lehetnek: a) egyszerű projektek. b) belső projektek. c) részlegen belüli projektek. d) fejlesztési projektek.

7 1.Az alábbiak munka típusú erőforrások: a) dömper. b) tégla. c) úthenger. d) beton.

8 1.Mérföldkövet alkalmazunk az alábbi esetekben: a) felelősségváltozások jelölése. b) termék megszületése. c) projekt kezdetekor. d) erőforrás lecserélésekor.

9 1.A projektcsapat tagjainak jellemzői: a) szakmailag naprakész. b) zárkózott. c) precíz. d) nem tűri a kritikát.

10 1.Hálótervezési technikák: a) CPM technika. b) PERT technika. c) CRM technika. d) ERP technika.

11 1. A kockázat megítélésekor az alábbi adatokat kell megvizs- gálni: a) a kockázat okozóját. b) a kockázat következményeit. c) a kockázat időbeni előfordulását. d) a kockázat fokát.

12 1. A megrendelő az a személy, a) akinek feladata a projekt maradéktalan megvalósítása b) akinek a legnagyobb befolyása van a tevékenységek megvalósítására c) akinek feladata a tevékenységek, feladatok végtermékének átadása d) aki dönt a projekt indításáról

13 1. A projektmenedzsment területei közé tartozik a(z) a) válságmenedzsment b) kockázatmenedzsment c) költségmenedzsment d) szállításmenedzsment e) emberierőforrás-menedzsment

14 1. A projekttervezés dokumentumai közé tartozik a a) SWOT analízis b) tevékenységfelelős mátrix c) helyzetjelentés d) kockázati napló

15 1. A kockázat a) a projekt bizonytalansága b) hatása negatív irányú c) hatása pozitív irányú d) a hasra ütés alapú becslés kiindulópontja

16 1.Mi jellemző a technológiai várakozási időre? a) Csak éjszakára ütemezhetjük. b) Beiktatásával két tevékenység két kapcsolattal is összeköthető. c) Eltelt napban mérjük. d) Munka típusú erőforrásokat mindig rendelünk hozzá.

17 16. Az erőforrás típusa lehet: a) munka b) anyag c) részleges d) folyamatos

18 17. A projekt dimenziói: a) erőforrás b) megrendelő c) határidő d) munka

19 18. A célmeghatározási szakasz lépései: a) erőforrás túlterheltségek megszüntetése b) a stratégiai célok meghatározása c) sikerkritériumok kitűzése d) nyomon követés

20 19. A tevékenységek strukturálása, felbontása történhet: a) ad hoc módon b) balról jobbra c) fentről lefelé d) lentről felfelé

21 20. A tartalékidő fajtái: a) pozitív b) negatív c) semleges d) maradék


Letölteni ppt "Projektirányítás elmélet vizsgateszt Megoldás. 1. A projektcsapatban a döntéshozó feladata: a) a projekt tervének elkészítése. b) sikeresnek vagy sikertelennek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések