Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szülőatyja Elkeseredett harc az Extasy körül (Magyar Hírlap) 2003.08.09. 20:02 Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor nyilvánította áraltalmas.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szülőatyja Elkeseredett harc az Extasy körül (Magyar Hírlap) 2003.08.09. 20:02 Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor nyilvánította áraltalmas."— Előadás másolata:

1

2

3 Szülőatyja

4

5 Elkeseredett harc az Extasy körül (Magyar Hírlap) 2003.08.09. 20:02 Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor nyilvánította áraltalmas kábítószernek az Extasyt. A szer fogyasztása ugyanis gyakran párosul más kábító- és élvezeti szerek fogyasztásával, melyek felerősítik egymást. Éppen ezért maradandó károsodást okoznak főleg fiatal szervezetben. A brit Independent című liberális lap ugyanakkor Rodney Croft ausztrál egyetemi tanár, drogkutató azonnali válaszát is idézi; ő azt állítja, hogy Cole-ék csak vádaskodnak, nem bizonyítanak, mert mind ez idáig senki sem végzett olyan nagyszabású vizsgálatot, amely meggyőzhetné a felelős tudósok többségét arról, hogy az Extasy tabletta képes lenne maradandó károsodás előidézésére. ?

6 Nem tudom hogy lehet, hogy csak 27 évesen jutott el hozzám a Happy Mondays. Jelentőségük az angol popzenében letagadhatatlan, ők hozták be a 80-as években a chicagói house-ritmust a popzenébe, üttörői voltak az acidhouse-nak, de nemcsak ezért szeretem őket. Shaun (X) és Paul Ryder (Bez) extasy-ból merített ihletet ("Drugs are what makes me the lyrical genius you see before you. Drugs did that. Any and all." - X), X a zenekar 92-es szétesése óta folyamatosan polgárpukkaszt ("Shit, is this mine? Did I puke on myself?"). Íme néhány érdekesség, amit Ryderékről tudni érdemes:

7 Shaun 18 éves kora óta heroint fogyasztott. A Mondays menedzsere (és egyben dílere) szerzett metadont X kezelésére, aki onnantól kezdve heroin- és metadon-függő lett. Amikor egy új albummal akartak kijönni a Factory Records-nál (Joy Division? New Order? Does it ring a bell?), Barbadosra utaztak, mondván ott nincs heroin. Valóban nem volt, viszont a szigetet pont akkor árasztotta el az olcsó crack. A szigeten töltött két év alatt sikerült eltapsolniuk a kiadó utolsó néhány tízezer fontját, a stúdió- felszerelést eladták, végül a ruháikat is, hogy crack-et vegyenek.

8 Bez a koncerteken többnyire látványelem volt és egy rumbatököt rázott ("...served as a dancer/percussionist", ahogy a wikipédia mondja).. X állítása szerint a földönkívüliek segítségével szokott le a metadonról. A fogai kihullottak az extasy-tól. A Channel Four angol kereskedelmi csatorna etikai kódexébe bele van foglalva, hogy Shaun Ryder se élő adásban nem szerepelhet, se felvételről.

9


Letölteni ppt "Szülőatyja Elkeseredett harc az Extasy körül (Magyar Hírlap) 2003.08.09. 20:02 Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor nyilvánította áraltalmas."

Hasonló előadás


Google Hirdetések