Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek 2006-os évi támogatási pogramja HARGITA MEGYE TANÁCSA Fejlesztési és gazdasági programok igazgatósága Fejlesztési.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek 2006-os évi támogatási pogramja HARGITA MEGYE TANÁCSA Fejlesztési és gazdasági programok igazgatósága Fejlesztési."— Előadás másolata:

1 Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek 2006-os évi támogatási pogramja HARGITA MEGYE TANÁCSA Fejlesztési és gazdasági programok igazgatósága Fejlesztési részleg Kopacz Emőke, felügyelő Csíkszereda, 2006. május 2.

2 2006-ban indult új program A civil szervezetek részéről megfogalmazódott igényekre válaszolva 2006-ban az előző években beindult és működő programok mellett újakat is indítottunk. Egyik ilyen új programunk a Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek támogatási programja.

3 2006-os évi költségvetésére vonatkozó 1/2006-os Tanácsi Határozat → 8-as számú melléklet → 60.000 új lej → a 2006-os évi Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek támogatására. 30.000 új lej → jóvá van hagyva az első félévre, lehetett pályázni rá és le lehet bonyolítani a programot az első félévben, de kifizetésre csak a költségvetés módosítása után kerülhet sor, a második félévben. Az összeg másik fele, 30.000 új lej a költségvetés újraosztása után válik felhasználhatóvá, amennyiben a lehetőségek engedik.

4 A támogatás formája Hargita Megye Tanácsa vissza nem fizetendő, költségtérítéses formában támogatja a Hargita megyei jogi személyiséggel rendelkező, környezetvédelmi irányultságú, nem kormányzati és nem profitorientált szervezeteket, egyesületeket és alapítványokat, amelyek részéről 20% önrészes hozzájárulás szükséges.

5 A program célja A Hargita megyei környezetvédelmi irányultságú, nem kormányzati és nem profitorientált szervezetek, egyesületek, alapítványok megyei szintű környezetvédelmi programjainak és projektjeinek a résztámogatása.

6 A program keretén belül támogatott tevékenységek – környezetvédelmi munkálatok tervezése és kivitelezése a természetvédelmi területeken; – városökológiai munkálatok tervezése és kivitelezése: borvízforrások, mofetták, közfürdők környékének felújítása, zöldövezetek fenntartása, egyéb tevékenységek.

7 Kik pályázhattak? Pályázhattak Hargita megyei jogi személyiséggel rendelkező, környezetvédelmi irányultságú, nem kormányzati és nem profitorientált szervezetek, egyesületek és alapítványok.

8 A program lefutási ideje A program keretén belül az összes tevékenység a 2006-os költségvetési évben kell megvalósuljon, a projektek be kell fejeződjenek, valamint az elszámolás is meg kell történjék 2006. december 31-ig. A leadási határidő április 20. volt.

9 Beérkezett pályázatok Összesen 21 pályázat érkezett be. A pályázatok elbírálása után Hargita Megye Tanácsa meghirdeti a nyertes projektek listáját és 10 napon belül értesíti az érintetteket az eredményekről.

10 Minden pályázó szervezetnek virágzó tevékenységeket kívánok! KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! Tel:207700-1310 kopaczemoke@cchr.ro


Letölteni ppt "Hargita megyei környezetvédelmi tevékenységek 2006-os évi támogatási pogramja HARGITA MEGYE TANÁCSA Fejlesztési és gazdasági programok igazgatósága Fejlesztési."

Hasonló előadás


Google Hirdetések