Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Labdarúgás. Eredete A labdarúgás (angol eredetű szóval football, magyaros átírásban futball, mindközönségesen foci) labdajáték, amelyet a pályán két,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Labdarúgás. Eredete A labdarúgás (angol eredetű szóval football, magyaros átírásban futball, mindközönségesen foci) labdajáték, amelyet a pályán két,"— Előadás másolata:

1 A Labdarúgás

2 Eredete A labdarúgás (angol eredetű szóval football, magyaros átírásban futball, mindközönségesen foci) labdajáték, amelyet a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen. A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, lehetőleg minél többször, és így minél több gólt szerezzenek.

3 Szabályai Lábsport. Bármivel hozzá lehet érni a labdához kivéve a kezünket. Ezalól kivétel a kapus akinek a 16-oson belül nincsen „tiltott testrésze”. Viszont ha valaki szabálytalankodik a saját 16-osán belül akkor az ellenfél rúg büntetőrugást amelyet 11méterről kell elvégezni. – Les:A les lényege, hogy ne lehessen egy támadást úgy lerövidíteni, hogy az ellenfél focistái feje felett átlövi a csatár a labdát a kapus mellett várakozó barátja orra elé.

4

5 A legendás Aranycsapat Az Aranycsapat minden idők legjobb magyar labdarúgó-válogatottjának közismert neve. Ez a csapat az 1950-es évtől 1956-ig játszott együtt. Nagy rekordokat megdöntve a világ legjobb csapatának hívták őket évekig és a nagyon hosszú veretlenségi sorozatot végül az NSZK szakította meg egy 3-2es kaotikus győzelemmel. Többek között ez a csapat játszotta a legendás 6:3-mas meccset Anglia ellen a Wembley stadionban.(Ennek a visszavágója itthon 7:1es győzelemmel zárult.)

6 A legendás Aranycsapat összeállítása: – Grosics Gyula – Buzánszky Jenő – Lóránt Gyula – Lantos Mihály – Bozsik József – Zakariás József – Budai II.László – Kocsis Sándor – Hidegkúti Nándor – Puskás Ferenc – Czibor Zoltán


Letölteni ppt "A Labdarúgás. Eredete A labdarúgás (angol eredetű szóval football, magyaros átírásban futball, mindközönségesen foci) labdajáték, amelyet a pályán két,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések