Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. 2 Mi szükséges a működéshez? Hardver Szoftver a számítógép kézzel fogható részei, fizikailag létező eszközök a számítógépet működtető programok összessége.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. 2 Mi szükséges a működéshez? Hardver Szoftver a számítógép kézzel fogható részei, fizikailag létező eszközök a számítógépet működtető programok összessége."— Előadás másolata:

1 1

2 2 Mi szükséges a működéshez? Hardver Szoftver a számítógép kézzel fogható részei, fizikailag létező eszközök a számítógépet működtető programok összessége

3 3 A számítógép fő részei Képernyő (monitor) CD-, DVD- meghajtó Hajlékony lemez- (floppy-) meghajtó Egér (mouse) Billentyűzet (klaviatúra) Számítógép-ház

4 4 Központi egység processzor memória Mi található a számítógép-házban? alaplap Háttértárolók-, ill. meghajtói winchester, floppy-, CD-, DVD- meghajtók Tápegység és hűtőventillátor kábelek

5 5 Processzor- központi feldolgozói egység (CPU - Central Processing Unit) A számítógép "agya", ahol az összes munka végrehajtódik. Egy elektronikus eszköz, amely adatokat fogad és azokon különböző műveletek hajt végre. Ezek lehetnek számítási, vagy vezérlési műveletek.

6 6 Memória A memória a számítógép emlékezete. Ide kerülnek a futó programok és az általuk használt adatok. RAM: írható-olvasható memória. A számítógép kikapcsolása után törlődik a tartalma. ROM: csak olvasható memória, tartalma nem változik a gép kikapcsolása után sem.

7 7 Alaplap Az alaplap a számítógép fontos, alapvető áramköreit tartalmazza. A PC- ben közvetlen vagy közvetett módon minden csatlakozik az alaplaphoz. Az alaplapon több csatlakozási hely, csatoló- kártya hely található.

8 8 Perifériák Beviteli eszközökKiviteli eszközök Ezeken keresztül vihetünk be adatokat a számítógépbe, adhatunk parancsot neki. Billentyűzet Egér Szkenner Joystic Ezek segítségével tud „visszaüzenni” a felhasználónak a gép, ezeken keresztül jeleníthetjük meg adatainkat. Monitor Nyomtató Hangszóró Projektor A számítógéphez csatlakoztatható olyan eszköz, ami nem egy további eszköz illesztését oldja meg. A perifériát a külvilággal történő kapcsolattartásra használja a számítógép. számítógépeszköz számítógép eszköz számítógép

9 9 Pendrive, flasdrive (adattároló egység) Elterjedőben vannak a kulcstartó méretű, USB csatlakozós memóriakártyák. A pendriv-okat kis méretük, és a (viszonylag) kis kapacitásuk miatt leginkább a személyes adataink biztonságos tárolására használhatjuk őket. A flasdrive mp3 zene tárolására és lejátszására is alkalmas adattároló eszköz.


Letölteni ppt "1. 2 Mi szükséges a működéshez? Hardver Szoftver a számítógép kézzel fogható részei, fizikailag létező eszközök a számítógépet működtető programok összessége."

Hasonló előadás


Google Hirdetések