Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Isaac Newton és az alkímia Vezsenyi Ádám 9.a. Tartalomjegyzék Isaac Newton Az alkímia fogalma Az alkímia céljai Levél I. Képek és rajzok Levél II. Alkímia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Isaac Newton és az alkímia Vezsenyi Ádám 9.a. Tartalomjegyzék Isaac Newton Az alkímia fogalma Az alkímia céljai Levél I. Képek és rajzok Levél II. Alkímia."— Előadás másolata:

1 Isaac Newton és az alkímia Vezsenyi Ádám 9.a

2 Tartalomjegyzék Isaac Newton Az alkímia fogalma Az alkímia céljai Levél I. Képek és rajzok Levél II. Alkímia és tudomány Források

3 Isaac Newton (1643-1727)

4 Az alkímia fogalma: beavatási rendszer, mai szóval iskola lényegét tekintve, nincs köze a kémiához közönséges fémek arannyá és ezüstté változtatásának és más kapcsolódó mágikus praktikáknak az áltudománya

5 Az alkímia céljai Az elsődleges cél: az aranycsinálás Közbenső cél: a bölcsek higanyának előállítása Olyan módszerek elsajátítása, amellyel mesterségesen életet lehet teremteni.

6 Korának legműveltebb alkimistája, a régi és korabeli alkimista művek ismerője. Legtöbb fennmaradt jegyzetei az alkímiáról szólnak.

7 Levél Francis Astonnak(1669) Higany Fólyó Higany + Ólom = Arany

8 Alkímiai kísérleteihez kemencét épít Cambridge- ben.

9 Az alkímiához kapcsolódó jegyzetei és rajzai:

10 Levelet ír Oldanburghoz: Amelyben megkéri, hogy a higany átalakításáról szóló módszert ne árulja el senkinek, mert maglátásai szerint nem lenne jó, ha rossz kezekbe kerülne.

11 Alkímia és tudomány A természetfilozófia részei: gyakorlati „művészet”: alkímia (ember és kozmosz kapcsolata a jelek révén) elméleti spekuláció: tudomány (tapasztalat és okság)

12 Források: Wikipédia Elte.hu

13 Köszönöm a Figyelmet!


Letölteni ppt "Isaac Newton és az alkímia Vezsenyi Ádám 9.a. Tartalomjegyzék Isaac Newton Az alkímia fogalma Az alkímia céljai Levél I. Képek és rajzok Levél II. Alkímia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések