Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zarándokút a Nyíregyháza – Borsafüred – Kacsika útvonalon Kárpátia - A Magyarok Világhimnusza 

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zarándokút a Nyíregyháza – Borsafüred – Kacsika útvonalon Kárpátia - A Magyarok Világhimnusza "— Előadás másolata:

1

2 Zarándokút a Nyíregyháza – Borsafüred – Kacsika útvonalon Kárpátia - A Magyarok Világhimnusza 

3 A zarándokút célja a Kacsikán rendezett csángó búcsún való részvétel volt. Közben meglátogattuk Észak-Erdély néhány nevezetességét, kerestük a régi magyar emlékhelyeket.

4 Szaplonca: a vidám temető

5 A barcánfalvi ortodox kolostoregyüttes.

6 Borsafüred a Lóhavasi-vízesés felé vezető felvonóról A Lóhavasi-vízesés.

7 Kacsika: magyar nyelvű mise a csángó magyaroknak Szoboravatás.

8 Gőzmozdonnyal a Vasér völgyében Szádeczky-Kardoss György: Nincs időd Szoktál-e néha meg-megállni, És néhány percre megcsodálni A zöld mezőt, a sok virágot, Az ezerszínű, szép világot, A dús erdőt, a zúgó fákat, A csillagfényes éjszakákat, A völgy ölét, a hegytetőt? Nem, neked erre nincs időd!.

9  Szoktál-e néha simogatni, Sajgó sebekre enyhet adni, A hulló könnyeket letörülni, Más boldogságán is örülni, Meghallgatni, akinek ajka Bánatra nyílik és panaszra, Vigasztalni a szenvedőt? Nem, neked erre nincs időd! És nincs más vágyad csupán ennyi: Nem rohanni, csak ember lenni, Hiszen már látod a temetőt! De most már késő!... Nincs időd! S ha est borul a késő mára, Készülni kell a számadásra, Mérlegre tenni egész élted, Tettél-e jót, láttál-e szépet,


Letölteni ppt "Zarándokút a Nyíregyháza – Borsafüred – Kacsika útvonalon Kárpátia - A Magyarok Világhimnusza "

Hasonló előadás


Google Hirdetések