Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzforgalmi terv a gyakorlatban Veszprém, 2010. November 25. Készítette: Berényiné Bosch Cecília.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzforgalmi terv a gyakorlatban Veszprém, 2010. November 25. Készítette: Berényiné Bosch Cecília."— Előadás másolata:

1 Pénzforgalmi terv a gyakorlatban Veszprém, 2010. November 25. Készítette: Berényiné Bosch Cecília

2

3

4

5

6

7 Költségvetés összeállításának gyakorlati szempontjai I. Projekt előkészítés költségei Pályázat kiírása utáni időszak, nem tartozik a projekt megvalósításhoz, csak az első kifizetési kérelemben lehet benyújtani II. Projektmenedzsment költségei –Bérjárulék: 27% társadalombiztosítási és munkaerőpiaci járulék, –1,5% szakképzési hozzájárulás –Béren kívüli juttatások belső szabályzat alapján, 25% szja-val –Könyvelő költségeit nem itt, hanem a IX-en kell tervezni III. Projekt szakmai megvalósítás –Szakmai vezető, koordinátor költségei; –Részmunkaidős munkavállaló személyi jellegű költségeinek szabályai IV.- VII. Célcsoport foglalkoztatási költségei –IV. Képzési támogatás szabályai VIII. Foglalkoztatás alatti képzési költségek, egyéb támogatások IX. Projekt megvalósításához igénybevett szolgáltatások X. Egyéb szolgáltatások XI. ERFA XII. Általános költségek

8 Gyakran felmerülő kérdések Áfával, vagy áfa nélkül kell tervezni a költségvetést? Szükséges-e külön pénztárat nyitni és vezetni a pályázattal kapcsolatos készpénz forgalom lebonyolításához? Milyen módon válhat valaki már működő szövetkezet tagjává? Hogyan teljesítheti a részjegytőke befizetési kötelezettségét? Hogyan lehet kiküszöbölni annak a kockázatát, hogy a célcsoporttag a program megvalósítás alatt felmondjon? Mit kell tenni, ha a projekt menedzsernek a 12%-os költségmaximum miatt már nem lehet béren kívüli juttatást tervezni? Milyen módon csökkenti a pályázat költségvetését a szociális szövetkezet által elért árbevétel?

9 Köszönöm a figyelmüket! Sok sikert kívánok pályázatuk megvalósításához!


Letölteni ppt "Pénzforgalmi terv a gyakorlatban Veszprém, 2010. November 25. Készítette: Berényiné Bosch Cecília."

Hasonló előadás


Google Hirdetések