Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Körlevél készítése a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Körlevél készítése a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével."— Előadás másolata:

1

2 Körlevél készítése a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével

3 Mi a körlevél? A körlevél több személynek küldendő azonos tartalmú levél, amely azáltal válik személyessé, hogy minden levél a címzettre vonatkozó adatokat tartalmazza.

4 Példa egy kész körlevélre: Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját. Nyereményéhez, amelyet postán küldünk sok szeretettel gratulálunk! három adat A levélben a különböző címzettre vonatkozóan három adat szerepel: a név, a lakcím és a nyeremény összege. Ezeket az adatokat ezért pirossal jelöltem.

5 Hogyan lehet körlevelet létrehozni? törzsdokumentum 4 A körlevél készítésekor szükség van egy olyan állományra, amely minden levél állandó szövegét tartalmazza. Ez a törzsdokumentum. A törzsdokumentum szövegében a címzettre vonatkozó adatokra mezőhivatkozások találhatók, pl.:. 4 A másik szükséges állomány a különböző címzettek adatait tartalmazza táblázatos formában, ez az adatállomány.

6 A körlevél készítéséhez szükséges állományok: Címzett: Tisztelt ! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk -os díját. Nyereményéhez, amelyet postán küldünk sok szeretettel gratulálunk! törzsdokumentumtörzsdokumentum mezőnévmezőnév adatállományadatállomány

7 …és hogyan készül a körlevél? 4 a törzsdokumentumot és az adatállományt a felhasználónak kell létrehoznia. 4 a program ezután a törzsdokumentumba épített hivatkozások, un. mezőnevek alapján egyesíti a két állományt. Ennek során a mezőnevek helyére behelyettesíti az adatállomány adatait, pl. a helyére Kovács Gézáné, Kiss Éva, stb. kerül. körlevél 4 így jön létre egy újabb állomány: a körlevél.

8 A körlevél készítésének három alapvető lépése: 1. lépés A törzsdokumentum elkészítése, 2. lépés az adatállomány létrehozása, az első két lépés sorrendje tetszőleges, majd a 3. lépés a törzsdokumentum és az adatállomány egyesítése.

9 …tehát: adatállomány törzsdokumentum k ö r l e v é l

10


Letölteni ppt "Körlevél készítése a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével."

Hasonló előadás


Google Hirdetések